Operaatio Joulun lapsi auttaa Euroopan köyhimpiä

Kuva: Lauri Laukkanen

Seurakunta on mukana Patmos-lähetyssäätiön kansainvälisessä Operaatio Joulun Lapsi –kampanjassa, jota on toteutettu vuodesta 1995. Suomalaisten lahjat viedään Euroopan köyhimmille lapsille Romaniaan ja Moldovaan.

Yhdessä paikallisten seurakuntien kanssa operaatio tavoittaa lapset niin köyhissä kylissä, kouluissa, sairaaloissa, orpokodeissa kuin kehitysvammaisten lasten laitoksissakin.

Miten voin auttaa?

Rovaniemellä on kolme lahjojen keräyspistettä: Ikäihmisten kohtaamispaikka Helmikammari, Kristillinen kirjakauppa Ilopysäkki ja Vapaakirkko, josta voi hakea laatikkoaihiot ja jonne voi toimittaa valmiit paketit.

Idea on sellainen, että lahjan antaja voi valita haluaako antaa lahjan tytölle vai pojalle ja lahjan voi kohdistaa kolmen eri ikäluokan lapsille: 2-4, 5-9 tai 10-14 –vuotiaalle. Näin lahja löytää tiensä perille juuri hänelle, kenelle se on tarkoitettu.

- Meillä Helmikammarilla on laatikkoaihioita. Ne ovat helposti koottavissa kenkälaatikon kokoiseksi paketiksi, johon lahjan voi laittaa ja toimittaa tänne meille, Helmikammarin toiminnanohjaaja Arja Rissanen kertoo.

Lahjan sisältö

Patmos–säätiö on ohjeistanut lahjan antajaa sisällöstä. Lahjaan laitetaan 1-2 lelua, pipo, käsineet, villasukat, paita, piirustus- tai väritysvihko, koulutarvikkeita, hygieniatuotteita, kuten hammasharja- ja tahna sekä hedelmäkarkkipussi. Myyntipäivän pitäisi olla seuraavan vuoden puolella ja tavaroiden pitäisi olla uusia.

- Jos joku haluaa auttaa, muttei ole mahdollisuutta kerätä koko laatikkoa, voi tuoda vaikkapa vain yhden lahjan, Arja Rissanen rohkaisee.

- Helmikammarilla pidämme talkoot ja kokoamme näistä tuoduista tavaroista valmiit laatikot toimitettavaksi eteenpäin.

Lapin keräyskeskus Torniossa

Operaatiota koordinoidaan lapissa Torniosta käsin, jossa on Lapin keräyskeskus. Lapin aluekoordinaattori on Anitta Koivisto, joka on aikoinaan toiminut myös Radio RovaDein toimittajana.

- Nyt kaikilla on mahdollisuus tehdä lähetystyötä kotoa käsin. Voimme viedä näihin köyhiin koteihin ja majoihin Jeesuksen valon. Evankeliumin sanoma on tärkeä osa kokonaisuutta, sillä paketin mukana annetaan lapsen omalla kielellä kirjoitettu evankeliumi, Anitta Koivisto kertoo.

Keräys päättyy isänpäivänä 13.11. Paketit matkaavat rekkakyydillä perille ennen joulua. Anitta Koivisto oli viime jouluna jakamassa paketeja Romaniassa ja näki millaisen ilon se antoi lapsille.

Lahjoja kerätään Rovaniemellä 13.11. saakka seuraavissa paikoissa:

Kristillinen kirjakauppa Ilopysäkki
Rovakatu 24, 96200 Rovaniemi
Ma-pe 10-17, la 11-14

Rovaniemen seurakunta, Helmikammari
Pohjolankatu 4, 96100 Rovaniemi
Ma-to 10-14

Rovaniemen vapaaseurakunta
Vartiokatu 14-16, 96200 Rovaniemi
Ke 10-13, su 15.30-18

lisätietoa:

"Sinun luonasi on elämän lähde, sinun valostasi me saamme valon." (Ps 36:10)