Diakonia mukana auttamassa

Diakonia on kristilliseen rakkauteen perustuvaa auttamista ja palvelua. Sen tehtävänä on auttaa ihmistä kokonaisvaltaisesti siten, että ihminen tulisi autetuksi juuri niissä ongelmissa, joiden kanssa hän kamppailee. Diakoniatyö kuuluu kirkon perustehtäviin. Se perustuu Jeesuksen antamaan käskyyn rakastaa toista ihmistä.

Diakonia on kristityn ihmisen elämänasenne. Avun tarpeessa oleva lähimmäinen huomioidaan ja autetaan vastuullisesti niin lähellä kuin kaukana. "Kantakaa toistenne taakkoja, niin te toteutatte Kristuksen lain" (Gal. 6:2).

Henkilökohtaista auttamistyötä

• Ryhmätoimintaa
  • Leiri- ja retkitoimintaa
  • Vanhusten piirit
  • Alkoholistien ryhmät
  • Vapaaehtoistoiminta (lähimmäispalvelu, diakoniapiirit,
  • diakonian kylä- ja korttelitoimikunnat)
  • Diakoniakeräykset (Yhteisvastuukeräys)
  • Diakoniakasvatus

Palvelut ovat luottamuksellisia, maksuttomia ja tarkoitettu kaikenikäsille

Miten ikinä uskallan?

Soita rohkeasti ja sovi tapaaminen. Siitä se alkaa. Me kuuntelemme, kannustamme, rohkaisemme ja tulemme sinua vastaan.

Ole yhteydessä diakoniatyöntekijään

Voit ottaa yhteyttä diakoniatyöntekijään, kun haluat puhua asioista jonkun kanssa luottamuksellisesti, tarvitset tukea vaikeuksissasi tai haluat osallistua vapaaehtoistoimintaan.

Mikään asia ei ole liian pieni, kun se on sinulle tärkeä. Voit olla yhteydessä henkilökohtaisesti, puhelimitse tai sähköpostin välityksellä.

Ole rohkeasti yhteydessä alueesi diakoniatyöntekijään.

Apua alkoholismiin ja päihteisiin

Katulähetystyö

On diakonian perusteista lähtevää, vapaaehtoisuuteen perustuvaa päihde- ja kriminaalityötä. Keskeistä työssä on evankeliumin jakaminen sekä sanoin että teoin ja sitä kautta ihmisarvon ja inhimillisyyden säilyttäminen, joskus hyvinkin vaikeista, ulkoisista olosuhteista huolimatta.

Katulähetys on osa seurakunnan diakoniatyötä.  Toiminnasta vastaa päihde- ja kriminaalityön erityisdiakonianvirassa oleva diakoniatyöntekijä.

Lue lisää katulähetystyön toiminnasta täältä.

Toimeentulo-ongelmat

Kun sinulla on vaikeuksia tulla toimeen, ota yhteyttä oman seurakuntasi diakoniatyöntekijään. Hän auttaa sinua ja kertoo, millaista apua voit saada. Diakoniatyöntekijän kanssa voit sopia tapaamisesta puhelimitse. Alueesi diakoniatyöntekijän puhelinnumeron saat yhteystiedot -osiosta.

Ruokapankin ruoka-apua saavat pääsääntöisesti pienituloiset, kriisiavun tarpeessa olevat henkilöt ja perheet. Ruokapankin elintarvikeavun piiriin tullaan seurakunnan diakoniatyöntekijän kautta.

Raha-asiat sekaisin

Jos raha-asiasi ovat sekaisin, olet velkojen kanssa vaikeuksissa ja kaipaat niiden järjestämisessä neuvoja, voit ottaa yhteyttä Rovaniemen kaupungin velkaneuvontaan.

Työttömien ruokailut

Eri puolilla kaupunkia tarjotaan kotiruokaa edulliseen hintaan - tervetuloa lämpimälle aterialle!
Lisätietoa saat oman alueesi diakoniatyöntekijältä.

Vaateapu

Jos tarvitset vaatteita lapsellesi, ota yhteyttä diakoniatyön toimipisteisiin.

Ole rohkeasti yhteydessä oman alueesi diakoniatyöntekijään.

Kirkon keskusteluapuun voit soittaa arkisin klo 18-01 ja viikonloppuisin klo 18-03. Puh. 0400221180.
Seurakunnan tapahtumissa on usein diakonian järjestämä ilmainen soppatykkiruokailu.