Kuva jumalanpalveluksesta jossa papit suorittavat ehtoollisen jakamista.

Jumalanpalvelus ja uskonelämä

Jumalanpalvelus on seurakuntalaisten yhteinen juhla, jonne kaikki ovat lämpimästi tervetulleita.

Sunnuntaisin vietetään messua tai jumalanpalvelusta, koska sunnuntai on kristittyjen pyhäpäivä. Jo yli 100 000 kertaa kristityt ovat sunnuntaina kokoontuneet kohtaamaan toisiaan ja muistelemaan Jeesusta. Vuosisatojen kuluessa pyhäpäivän viettämiseen on kehittynyt oma järjestyksensä ja eri kulttuureihin sopivat tapansa.

Kokoontumisten sisältö on kaikkialla maailmassa sama: rukoillaan tärkeiden asioiden puolesta, luetaan Raamattua, saarnataan ja nautitaan ehtoollista, yhteistä ateriaa. Tarjolla on messun lopuksi myös rukouspalvelua. Voit tulla pyytämään rukousta elämäntilanteeseesi tai tulla muuten vain siunattavaksi.

Messuun voi tulla kuka vain. Tule omana itsenäsi, oli elämäntilanteesi millainen tahansa.

Lisätietoa Jumalanpalveluksesta voit lukea tästä linkistä.

Jumalanpalveluksissa on monenlaisia tehtäviä,
joihin voit vapaaehtoisena osallistua.

Voit toimia esimerkiksi seuraavanlaisissa tehtävissä:

• Ehtoollisavustajana (tarvitaan koulutus)
  • Voit olla raamatun lukijana ja esirukouksessa
  • Vastaanottamassa messuuntulijoita ja jakamassa virsikirjoja
  • Kolehdinkerääjänä
  • Laulamaan tai soittamaan - ota yhteys seurakunnan kanttoreihin
  • Kirkkokahvien järjestäjänä

Kirjaudu vapaaehtoiseksi vapaaehtoispankissa ja olemme sinuun yhdeydessä.