Rippikoulu kutsuu sinua, suurta ihmettä

Yhdeksän kymmenestä nuoresta käy vuosittain rippikoulun Rovaniemellä. Se koetaan tärkeäksi etapiksi matkalla aikuisuuteen ja on osa suomalaista nuorisokulttuuria.

Jos täytät rippikoulun päättymisvuonna 15 vuotta, olet tervetullut rippikouluun! Jotta sinut voidaan konfirmoida, sinun tulee olla kastettu ja kirkon jäsen. Rippikouluun voit tulla, vaikket kuuluisi kirkkoon. 12–14-vuotias voidaan kastaa ja liittää kirkon jäseneksi omalla kirjallisella suostumuksella. Rippikoulusta vastaava pappi auttaa sinua kaikissa käytännön asioissa.

Rippikouluun ilmoittautuminen

7-luokkalaiset saavat koulusta rippikouluinfon huhtikuun aikana. Koska luet tätä, olet jo löytänyt seurakunnan verkkosivuille. Täällä on kaikki tieto. Ilmoittautuminen tapahtuu touko-heinäkuussa. Ilmoittautumisen jälkeen saat elokuun loppuun mennessä tiedon rippikouluryhmästäsi. Rippikoulu alkaa ilmoittautumisvuoden loka-marraskuussa.

Lapin seurakuntien kehitysvammatyö järjestää lappilaisille erityisnuorille vuosittain rippileirin. Tähän ryhmään tulee nuoria eri puolilta Lappia ja leirijakson paikka vaihtelee vuosittain. Lisätietoja erityisrippikoulusta saat Terhi Ämmälältä puh. 040 580 7048 ja hänelle ilmoittaudutaan tähän rippikouluun.

Jos et ole Rovaniemen seurakunnan jäsen, ota ennen ilmoittautumista yhteys rippikoulutoimistoon. Muuhun seurakuntaan kuuluvia otetaan rippikouluihimme, jos rippikoulujen vaihtotoiveajan jälkeen lokakuun lopulla ryhmissä on tilaa. Pääsky -lehteä kannattaa lukea ahkerasti, sillä sielläkin on paljon tietoa rippikouluasioista.

Isoshaku kesä 2018 riparit

 

 

 

Ota yhteyttä

Ari Jarva
Nuorisopastori, rippikouluteologi