Jesus Christ Superstar-musikaali Rovaniemen kirkossa

27.12.2017 11.53

23167509_2081tämä_THUMB.jpg

Australialainen 17 henkinen teatteriryhmä ACT THREE esittää Rovaniemellä muokatun version Time Ricen ja  Andrew Lloyd Webberin vuonna 1971 Broadwaylla ensiesityksensä saaneesta suositusta musikaalista Jesus Christ Superstar.

Alkuperäisen musikaalin keskushahmo on Jeesuksen kavaltanut Juudas Iskariot. Siinä keskitytään Juudaksen  sisäiseen kamppailuun ja  tekonsa perusteluihin.  ACT THREE pyrkii omassa versiossaan olemaan uskollinen evankeliumeiden kuvalle Jeesuksesta ja hänen viimeisistä päivistään.

ACT THREEn kiertää usein kehitysmaissa. He käyttävät nimitystä humanitäärinen teatteri, koska he haluavat tarjota ilmaista teatteria etenkin niille, joilla ei olisi varaa tulla maksullisiin esityksiin. Esiintyjät vastaavat itse esiintymismatkojensa kuluista ja varainhankinnasta. Tämänkertainen kiertue on alkanut Pietarista, saapuu Murmanskin kautta Rovaniemelle ja jatkuu täältä Ruotsiin ja Norjaan.

Musikaalin on ohjannut Sue Spratley ja tuottanut palkittu teatterialan veteraani ja  ACT THREEn perustaja Asher Johnson, joka esittää musikaalissa Pilatusta.

Musikaalin järjestävät Rovaniemen ev.lut seurakunta, Vapaaseurakunta ja Helluntaiseurakunta.

Lisätietoa ACT THREEstä: