Yhteisvastuu 2018 torjuu nälkää

Yhteisvastuukeräys on Suomen vanhin kansalaiskeräys. Se on lähimmäisenrakkauden kansanliike, jonka avulla on autettu miljoonia ihmisiä maailmassa. Vuonna 2018 torjutaan nälkää paitsi omassa kotimaassa, myös maailman katastrofialueilla.

Katso lisätietoa Yhteisvastuukeräyksestä www.yhteisvastuu.fi

Iloiset Yhteisvastuu -lipaskerääjät Rovaniemen Citymarketissa.
Yhteisvastuukeräys jalkautuu paikallisiin marketteihin ja kauppakeskuksiin.

Klikkaa kuvaa ja lahjoita paikalliseen keräykseen

Joulupukki avasi Riemukierros -hiihdon

Kirkon Ulkomaanapu vie avun perille ulkomaille

Riemukierros -tapahtuma la 17.3. klo 14-16 Kirkkolammella. Lisätietoa täällä!

Tervetuloa lipaskerääjäksi!

Tempaisemme Rovaniemellä pe 9.2. ja la 10.2.

Keräyspaikkoja mm. Rinteenkulma, Revontuli, Sampokeskus, Prisma, Citymarket, K-Supermarket Kauppatori, K-Supermarket Eteläksekus ja K-Supermarket Ounasvaara.

Anna elämästästi kaksi tuntia hyvään tarkoitukseen! Varaa kahden tunnin keräysaika soittamalla p. 040-6317391.

Auttamisesta tulee niin hyvä mieli!

Kuva: Katja Tahja

Markku Kukkonen
Johtava diakoni, esimiestyö, Yhteisvastuukeräys
Keskikaupunki

2018 Yhteisvastuu torjuu nälkää.

Miksi?

• Koska 470 000 suomalaisen tulot eivät riitä kohtuulliseen vähimmäiskulutukseen. Suomessa nälkä on monesti seurausta pakon sanelemista valinnoista, joita toimeentulon äärirajoilla sinnitte-levät joutuvat tekemään arjessaan. Välttämättömimmät menot nielevät valtaosan tuloista ja rahaa ruokaan ei jää riittävästi. Tilanteen taustalla on useimmiten inhimillisiä, yllättäviä elämänmuutoksia, joihin ihminen itse ei ole juuri voinut vaikuttaa, kuten sairastumista ja työttömyyttä.
  • Afrikassa ja Lähi-Idässä yli 20 miljoonaa ihmistä on nälänhädän partaalla. Nälänhätä on monesti seurausta ihmisten aiheuttamista konflikteista. Ruoan saanti ei ole mahdollista sotien tai jatkuvien levottomuuksien vuoksi.

Miten?

• Kotimaassa tuetaan taloudellisesti vaikeassa tilanteessa eläviä ihmisiä yhteistyössä Kirkon diakoniarahaston ja paikallisseurakuntien kanssa. Diakoniarahastosta myönnetään noin 2 000–4 000 euron suuruisia kertaluontoisia avustuksia diakoniatyön kautta esimerkiksi välttämättömiin hankintoihin tai talouden tasapainottamiseen sairauden, pitkittyneen työttömyyden tai yllättävän elämäntilanteen vuoksi kohtuuttomiin vaikeuksiin joutuneille ihmisille. Seurakunnissa yhteisvastuuvaroin pyritään tuomaan välitöntä helpotusta vähävaraisten ihmisten arkeen esimerkiksi ruoka-avun kautta.
  • Ulkomailla autetaan katastrofien ja konfliktien aiheuttamissa hätätilanteissa pahiten kärsineitä ihmisiä. Heille turvataan muun muassa riittävän ravinnon, välttämättömien perustarvikkeiden ja puhtaan veden saanti sekä mahdollisuus terveydenhoitoon ja majoitukseen. Lapsille ja nuorille pyritään järjestämään mahdollisimman pian paluu kouluun. Aikuisille   järjestetään esimerkiksi maanviljelytaitoja parantavaa koulutusta sekä jaetaan siemeniä ja pienviljelyssä tarvittavia työkaluja perheen toimeentulon tukemiseksi. Avun vie perille Kirkon Ulkomaanapu.

Jokaisella ihmisellä on oikeus ruokaan.