Yhteisvastuukeräys 2017

Mikä Yhteisvastuu?

Yhteisvastuu on lähimmäisenrakkauden kansanliike ja evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa.

60 % tuotosta menee Kirkon Ulkomaanavun välityksellä kehitysyhteistyöhön ja katastrofiapuun. 20 % käytetään vuosittain valittavaan kohteeseen Suomessa ja 20 % kirkon ja seurakuntien tekemään avustustyöhön.

Joka kevät Yhteisvastuun noin 40 000 vapaaehtoista arkienkeliä lähtevät liikenteeseen keräyslistojen ja -lippaiden kanssa. Keräykseen osallistuvat kaikki Suomen ev. lut. seurakunnat. Keräyksen suojelijana toimii tasavallan presidentti.

Keräyksen esimies vuonna 2017 on Porvoon hiippakunnan piispa Björn Vikström.

Yhteisvastuu 2017 torjuu ihmiskauppaa

Suomessa vuoden 2017 yhteisvastuuvaroin autetaan ihmiskaupan uhreja yhteistyössä Pro-tukipiste ry:n, Rikosuhripäivystyksen, Pakolaisneuvonta ry:n ja Monika-Naiset liitto ry:n kanssa.

Keräysvaroin kehitetään tukihenkilötoimintaa ja etsivää työtä, vahvistetaan työntekijöiden osaamista tunnistaa ja tavoittaa ihmiskaupan uhreja, tarjotaan kriisiapua majoituksen, ruoan, hygienian ja vaatetuksen järjestämiseen, mahdollisuus tulkin käyttöön sekä matalan kynnyksen oikeudellista neuvontaa.

Keräysvaroin tuettava kansainvälinen työ keskittyy erityisesti konfliktien keskellä asuvien nuorten auttamiseen, jotta he pystyisivät rakentamaan kohtuullisen elämän, eivätkä joutuisi ihmissalakuljettajien ja ihmiskaupan uhreiksi. Jordaniassa avustustyön painopisteenä ovat koulutus ja psykososiaalinen tuki noin 12−30-vuotiaille leireillä ja paikallisissa yhteisöissä asuville Syyrian pakolaisille. Israelissa ja Palestiinalaisalueilla tuetaan rauhankasvatustyötä nuorten medialukutaidon sekä

ihmisoikeustuntemuksen parantamiseksi.

Avun vie perille Kirkon Ulkomaanapu.

YHTEISVASTUUKERÄYS ALKAA 5.2.

Avun tarpeessa olevia voit auttaa euroilla, mutta myös omalla talkootyölläsi. Kirkon Yhteisvastuukeräys tarjoaa tähän erinomaisen mahdollisuuden:

TARVITSEMME ERITYISESTI

LISTA- JA LIPASKERÄÄJIÄ

RIEMUKIERROSHIIHTÄJIÄ

MUITA VAPAAEHTOISIA!

Ota yhteys oman alueesi

016-335511 (srk:n keskus) tai

diakoniatoimistoon, 040-5830966.

Riemukierros on nyt koko perheen talvitapahtuma!

Riemukierros Kirkkolammella la 25.3. klo 14-16​, tervetuloa! ​

Perinteinen Riemukierroshiihto on muuttunut talviseksi Riemukierros –tapahtumaksi. Entiseen tapaan luvassa on edelleen perinteinen Riemukierroshiihto, jossa kaikenikäiset pääsevät hiihtämään mitä eriskummallisissa asuissa ja kokoonpanoissa Kirkkolammen jäälle. Matka ei päätä huimaa, sillä yksi kierros on vain 300 metriä. Tyylillä sen sijaan on aina ollut Riemukierroksella paljon merkitystä. Nyt luvassa on myös muuta ohjelmaa koko perheelle, kaiken ikäisille.

Tapahtuma alkaa klo 14, jolloin on mahdollista kiertää pieni lenkki Kirkkolammen ympäri. Ota mukaan pulkka, kelkka tai potkuri, tai kulje apostolinkyydillä. Lammen ympäriltä löytyy hauskoja toimintarasteja, joilla pääsee kokeilemaan erilaisia taitoja.

Vauhdikkaan talvisen tapahtuman ohjelmassa on mm. mäenlaskua, lumimaalausta, kasvomaalausta ja talvista puuhastelua koko perheelle! Mukana ovat myös Karva-Kaverit ja ihana Aatu-poro! Pikkurahalla saat myös maukkaat makkarat ja muut talvipuffetin antimet.

Tapahtuma huipentuu varsinaiseen Riemukierroshiihtoon

klo 15.30, hiihtäjien lähettäjänä toimii joulupukki.

"Sinun luonasi on elämän lähde, sinun valostasi me saamme valon." (Ps 36:10)