Onko sinulla huolia?

Kun haluat keskustella, miettiä elämäntilannettasi tai etsiä ratkaisuja arjen ongelmiin, voit ottaa yhteyttä seurakunnan työntekijään. Yhteyttä voit ottaa aikaan katsomatta.

Toimeentulo-ongelmat

Kun sinulla on vaikeuksia tulla toimeen, ota yhteyttä oman seurakuntasi diakoniatyöntekijään. Hän auttaa sinua ja kertoo, millaista apua voit saada. Diakoniatyöntekijän kanssa voit sopia tapaamisesta puhelimitse. Alueesi diakoniatyöntekijän puhelinnumeron saat yhteystiedot -osiosta.

Ruokapankin ruoka-apua saavat pääsääntöisesti pienituloiset, kriisiavun tarpeessa olevat henkilöt ja perheet. Ruokapankin elintarvikeavun piiriin tullaan seurakunnan diakoniatyöntekijän kautta.

Raha-asiat sekaisin

Jos raha-asiasi ovat sekaisin, olet velkojen kanssa vaikeuksissa ja kaipaat niiden järjestämisessä neuvoja, voit ottaa yhteyttä Rovaniemen kaupungin velkaneuvontaan.

Työttömien ruokailut

Eri puolilla kaupunkia tarjotaan kotiruokaa edulliseen hintaan - tervetuloa lämpimälle aterialle!
Lisätietoa saat oman alueesi diakoniatyöntekijältä.

Vaateapu

Jos tarvitset vaatteita lapsellesi, ota yhteyttä diakoniatyön toimipisteisiin.

Ole rohkeasti yhteydessä oman alueesi diakoniatyöntekijään.

Jos tarvitset ruoka-apua

• Ota yhteys oman alueesi diakoniatyöntekijään
  • Lähetteen ruokapankkiin kirjoittaa diakoniatyöntekijä
  • Lähetteellä voi hakea ruokapankista siihen merkityt tuotteet ruokapankin auki ollessa (ti klo 9.30-11.30 sekä to klo 14.30-16.30.
  • Ruokapankin ruokaa voi saada kolmesti vuodessa ja ruoka on tarkoitettu vähävaraisille henkilöille
Kirkon keskusteluapu on sinua varten.

Miten ikinä uskallan?

Soita rohkeasti ja sovi tapaaminen. Siitä se alkaa. Me kuuntelemme, kannustamme, rohkaisemme ja tulemme sinua vastaan.

Ole yhteydessä diakoniatyöntekijään

Voit ottaa yhteyttä diakoniatyöntekijään, kun haluat puhua asioista jonkun kanssa luottamuksellisesti, tarvitset tukea vaikeuksissasi tai haluat osallistua vapaaehtoistoimintaan.

Mikään asia ei ole liian pieni, kun se on sinulle tärkeä. Voit olla yhteydessä henkilökohtaisesti, puhelimitse tai sähköpostin välityksellä.

Ole rohkeasti yhteydessä alueesi diakoniatyöntekijään.