Seurakunta tukenasi

Elämän huolien ja murheiden kanssa ei tarvitse jäädä yksin. Seurakunnan perustehtävä on auttaa ja tukea vaikeuksien keskellä, niin käytännöllisissä asioissa kuin henkisessä selviytymisessäkin.

Seurakunnan työntekijän kanssa voit keskustella kaikista mahdollisista asioista. Papit, diakoniatyöntekijät sekä nuorisotyönohjaajat ovat vaitiolovelvollisia, joten voit keskustella heidän kanssaan vaikeistakin asioista.

Keskustelemaan voit myös tulla vaikka et olisi kirkon jäsen.

Sururyhmä läheisensä menettäneille

alkaa ma 18.2. 2019 klo 18-19.30
seurakunnan perheneuvonnan tiloissa Maakuntakatu 7

Ohjaajina toimivat sairaalapappi Sanna Kerola ja diakoniatyötekijä Marja-Leena Kivilompolo. Ryhmä kokoontuu 5 kertaa. Seuraavat tapaamisajat sovitaan ensimmäisellä kerralla. Ryhmään otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä 8 osallistujaa. Ilmoittautuminen Sanna Kerola 040-7363356

Päivystävä pappi

Haluatko keskustella arjen asioista tai ongelmista, ripittäytyä, esirukouspalvelua, liittyä kirkkoon tai kysyä jotain seurakuntaelämään liittyvää asiaa? Päivystävä pastori on tavattavissa kirkkoherranvirastossa. Halutessasi voit soittaa kelle tahansa papille ja pyytää keskusteluapua. Keskustelut ovat luottamuksellisia ja maksuttomia.

Ota yhteys päivystävään pappiin

Ole yhteydessä diakoniatyöntekijään

Voit ottaa yhteyttä diakoniatyöntekijään, kun haluat puhua asioista jonkun kanssa luottamuksellisesti, tarvitset tukea vaikeuksissasi tai haluat osallistua vapaaehtoistoimintaan.

Mikään asia ei ole liian pieni, kun se on sinulle tärkeä. Voit olla yhteydessä henkilökohtaisesti, puhelimitse tai netin välityksellä.

Ole rohkeasti yhteydessä alueesi diakoniatyöntekijään.

Sairaalapapit kulkevat rinnalla

Sairaalapapit ovat käytettävissä tukena ja apuna erilaisissa elämän kriisitilanteissa. Elämän epävarmuus, hauraus ovat asioita, joita ihminen ei valitse, vaan jotka hän joutuu kohtaamaan. Tähän elämän itsensä asettamaan ’agendaan’ pyritään sairaalasielunhoidossa vastaamaan kuuntelulla ja keskusteluilla.

Sairaalapastorit järjestävät sairaaloissa myös jumalanpalveluksia, hartaus- ja ehtoollishetkiä potilaille, omaisille ja sairaalahenkilökunnalle. Pastorit ovat käytettävissä saattohartauksiiin, jota vainajan omaiset voivat pyytää.

Sururyhmissä läheisensä menettäneet voivat jakaa kokemuksiiaan ja elämäntuntojaan vertaisryhmässä.

Ota yhteyttä sairaalasielunhoitajiin

Tutustu sairaalapappeihin ja heidän työhönsä Lapin sairaanhoitopiirin sivuilla

Kirkon keskusteluapu on sinua varten.
Kuva kahdesta ihmisestä suremassa.

Avoinna arkisin klo 9-15., paitsi torstaina klo 9-17.
kirkkoherranvirasto.rovaniemi(at)evl.fi

Sukuselvitykset, virkatodistukset ja tilavaraukset