Seurakunta tukenasi

Kun mieltäsi painaa yksinäisyys, suru, masennus, parisuhdehuolet tai mikä tahansa muu murhe, voit kääntyä seurakunnan työntekijöiden puoleen. Papit, diakoniatyöntekijät, nuorisotyöntekijät, perheneuvojat, sairaalapastorit ja muut työntekijät ovat seurakuntalaisia varten. Myös Kirkon keskusteluavun eri kanavat ovat käytettävissäsi.

Voit ottaa yhteyttä seurakunnan työntekijään, kun haluat puhua asioista jonkun kanssa luottamuksellisesti, tarvitset tukea vaikeuksissasi tai haluat osallistua vapaaehtoistoimintaan.

Mikään asia ei ole liian pieni, kun se on sinulle tärkeä.

Päivystävä pappi

Haluatko keskustella arjen asioista tai ongelmista, ripittäytyä, esirukouspalvelua, liittyä kirkkoon tai kysyä jotain seurakuntaelämään liittyvää asiaa? Päivystävä pastori on tavattavissa kirkkoherranvirastossa. Halutessasi voit soittaa kelle tahansa papille ja pyytää keskusteluapua. Keskustelut ovat luottamuksellisia ja maksuttomia.

Ota yhteys päivystävään pappiin

Perheneuvonta palveluksessasi

Perheasiain neuvottelukeskuksessa tarjotaan keskusteluapua parisuhteen, perheen ja ihmisen henkilökohtaisen elämän kysymyksissä. Palvelut ovat maksuttomia. Perheneuvojilla on ehdoton vaitiolovelvollisuus.

Ota yhteys perheneuvontaan

Henkilö näppäilee puhelintaan.

Ole yhteydessä diakoniatyöntekijään

Soita ja sovi tapaaminen. Siitä se alkaa. Me kuuntelemme, kannustamme, rohkaisemme ja tulemme sinua vastaan.

Voit ottaa yhteyttä diakoniatyöntekijään, kun haluat puhua asioista jonkun kanssa luottamuksellisesti, tarvitset tukea vaikeuksissasi tai haluat osallistua vapaaehtoistoimintaan. Mikään asia ei ole liian pieni, kun se on sinulle tärkeä. Voit olla yhteydessä henkilökohtaisesti, puhelimitse tai sähköpostin välityksellä.

Tästä linkistä löydät oman alueesi diakoniatyöntekijän.

Seurakunta jakaa K-kaupan ylijäämäruokaa

Ruokaa jaetaan joka toinen tiistai 1.9. alkaen Muurolan kappelilla. Jaettava ruoka on pääosin pakastettua. Ruoka-apua tarvitsevat olkaa yhteyksissä hakuajan sopimiseksi diakoniatyöntekijä Laila Junttiin.

Kuva sydämenmuotoisesta lukosta.

Kirkko tarjoaa luottamuksellista keskusteluapua puhelimessa ja verkossa, missä tahansa. Voit ottaa yhteyttä myös omaan seurakuntaasi. Keskusteluapua eri elämäntilanteisiin

Kirkon diakoniatyöntekijät ovat sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisia, jotka auttavat monissa kriiseissä.

Apua elämän kriiseihin

Joskus raskaassa elämäntilanteessa, epätoivoisten ajatusten vallatessa mielen jopa elämän jatkaminen voi tuntua ylivoimaiselta. Epätoivoisia ajatuksia? – Sinua autetaan

Oppilaitospastori paikalla

Maanantaisin yliopistolla klo 10-12 Hiljaisessa huoneessa. Tiistaisin klo 13-15 Lapin ammattikorkeakoulussa osoitteessa Jokiväylä 11, c229. Myös muita aikoja voidaan sopia. Voit ottaa yhteyttä sähköpostilla, soittaa tai laittaa viestiä Facebookissa.

Ota yhteyttä oppilaitospastoriin

Sairaalapapit kulkevat rinnalla

Sairaalapapit ovat käytettävissä tukena ja apuna erilaisissa elämän kriisitilanteissa. Elämän epävarmuus, hauraus ovat asioita, joita ihminen ei valitse, vaan jotka hän joutuu kohtaamaan. Tähän elämän itsensä asettamaan ’agendaan’ pyritään sairaalasielunhoidossa vastaamaan kuuntelulla ja keskusteluilla.

Sairaalapastorit järjestävät sairaaloissa myös jumalanpalveluksia, hartaus- ja ehtoollishetkiä potilaille, omaisille ja sairaalahenkilökunnalle. Pastorit ovat käytettävissä saattohartauksiiin, jota vainajan omaiset voivat pyytää.

Sururyhmissä läheisensä menettäneet voivat jakaa kokemuksiiaan ja elämäntuntojaan vertaisryhmässä.

Ota yhteyttä sairaalasielunhoitajiin

Tutustu sairaalapappeihin ja heidän työhönsä Lapin sairaanhoitopiirin sivuilla

Tarvitsen tukea!

Voit ottaa erityisnuorisotyötä tekeviin nuorisotyönohjaajiin yhteyttä missä tahansa elämäntilanteessa ja juuri niissä asioissa mitkä sinulle ovat tärkeitä tai ajankohtaisia. Esimerkiksi stressi, haasteet koulussa tai perheessä, suru, yksinäisyys, ihmissuhderistiriidat, taloudelliset vaikeudet tai hengelliset kysymykset ovat asioita joiden äärellä voimme tavata.

Ota yhteys alueesi nuorisotyönohjaajaan.