Hautajaiset

Ohjeistus hautajaisiin poikkeusaikana

Tällä sivulla oleva tieto on Suomen ev.lut. kirkon yhteistä aineistoa. Paikkakuntakohtaisesti saattaa olla erilaisia käytänteitä, joten olethan aina yhteydessä paikkakuntasi hauta- ja puistotoimistoon

Tieto läheisen kuolemasta pysäyttää. Kuolema aiheuttaa aina surua ja hämmennystä. Samalla on kuitenkin hoidettava monia käytännön asioita ja aloitettava hautajaisjärjestelyt. Vaikka voimia ei tähän aina tuntuisikaan riittävän, auttavat hautajaisjärjestelyt omalla tavallaan kulkemaan vaikean ajan yli.

Hautauksen käytännön järjestelyissä auttaa ja neuvoo seurakunnan hauta- ja puistotoimisto. Siellä sovitaan siunaustilaisuuden paikka, ajankohta, siunauksen toimittavat pappi ja kanttori, varataan hautapaikka ja tehdään hautojen hoitoon liittyvät sopimukset.

Jos vainaja haudataan muualle kuin kotikuntansa hautausmaalle, hautapaikkaan ja siunaustilaisuuteen liittyvät järjestelyt hoidetaan kyseisen seurakunnan kanssa.

Omaisten on asioitava myös hautaustoimistossa, josta hankitaan mm. arkku ja tarvittaessa uurna.

Lisätietoa hautajaisten järjestämisestä Rovaniemen seurakunnassa

Hautaustoimen yhteystiedot

Avuksi surukotiin

Runoja ja muistovärssyjä, ottaen osaa suruun