ROVANIEMEN KIRKKOHERRANVAALIEN TULOKSET

Rovaniemen seurakunnan kirkkoherranvaalissa eniten ääniä sai Ilari Kinnunen.

Kirkkoherranvaaleissa annettujen äänien kokonaismäärä on 6 307 ja äänestysprosentti 17,37. (Hylättyjen äänien määrä oli 41 kpl.) Hyväksyttyjen äänien määrä on 6266. 1. Vaalisijalla Hanna Kuuselan äänimäärä: 1562 kpl. 2. Vaalisijalla Tuomo Törmäsen äänimäärä: 1596 kpl. 3. Vaalisijalla Ilari Kinnusen äänimäärä: 3108.

Rovaniemen seurakunta on Suomen 4. suurin 378 evankelis-luterilaisesta seurakunnasta. Rovaniemen seurakunta on yli 46 000 jäsenmäärällään Oulun hiippakunnan seurakunnista suurin, joten sen kirkkoherran viran hoidossa korostuvat erityisesti johtaminen ja strateginen osaaminen. Rovaniemen kirkkoherran viran erityistarpeet: hakijalta edellytetään monipuolista kokemusta seurakuntatyöstä, toiminnan ja henkilöstön johtamisesta sekä kokemusta kehittämisestä ja strategisesta suunnittelusta isossa työyhteisössä. Lisäksi edellytetään yhteistyökykyä, taitoa verkostoitua, kokonaisuuksien hallintaa ja viestinnällistä osaamista. Viranhoito edellyttää hengellistä johtajuutta, teologista oppineisuutta, ekumeenista suuntautuneisuutta sekä hyvää kielitaitoa.

Ilari Kinnunen (s.1977) Rovaniemen seurakunnan kappalainen on suorittanut teologian maisterin tutkinnon Helsingin yliopistossa 26.5.2003.  Hänet on vihitty papiksi Oulussa 8.6.2003. Kinnunen on toiminut seurakuntapapin virassa Rovaniemen seurakunnassa lähes 17 vuotta. Nykyisessä tehtävässä Rovaniemen seurakunnan Korkalovaara-Ounasjoen aluekappalaisena hän on ollut 1.1.2015 alkaen. Ennen Rovaniemen seurakunnan organisaatiomuutosta Kinnunen oli Alakemijoen piirikappalaisena 7 vuotta.

Lisätietoja: vs kirkkoherra Heini Kesti, 040 178 1018 hallintojohtaja Antti Jääskeläinen, 040 501 2144 ja Ilari Kinnunen 040 502 1455

Rovaniemen seurakunnan kirkkoherranvaalipäivä

Rovaniemen kirkossa sunnuntaina 8.11.2020 klo 10 alkavan jumalanpalveluksen jälkeen jatkuen klo 20 asti.

Äänestysohjeita

Äänioikeus on viimeistään varsinaisena vaalipäivänä 8.11.2020 18 vuotta täyttävällä evankelis-luterilaisen kirkon jäsenellä, jolla on kotikuntalaissa tarkoitettu kotikunta Rovaniemellä ja joka on merkitty Rovaniemen seurakunnan jäseneksi viimeistään 70 päivää ennen vaaleja eli 30.8.2020. Kotiin ei ole lähetetty ilmoituskortteja äänioikeudesta.

Äänestäjän on esitettävä vaalitoimitsijalle kuvallinen henkilöllisyystodistus. Henkilöllisyys on selvitettävä ennen äänestysasiakirjojen antamista äänestäjälle. Henkilöllisyystodistuksena käyvät poliisin myöntämä henkilökortti tai passi. Lisäksi ajokorttia pidetään riittävänä selvityksenä henkilöllisyydestä.

Äänestyspaikkoja, -aikoja sekä vaalitoimitsijoita on enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Äänestäjien ja vaalitoimitsijoiden turvallisuuden takaamiseksi: äänestäessä on tärkeää noudattaa 2 metrin turvavälejä ja seurakunnan sisätiloissa pidetään pääsääntöisesti maskeja.

Ennakkoäänestysajat ja -paikat

Katso oman alueesi ennakkoäänestyspaikka. Lue lisää ennakkoäänestyspaikoista tästä linkistä.

Vaalipaneeli Rovaniemen kirkossa 1.11.2020 klo 18-20

Ehdokkaiden vaalisaarnat ja esittäytymiset

Oulun hiippakunnan tuomiokapituli asetti 8.4.2020 vaalisijat ja ajankohdat ehdokkaiden kirkossa pidettäville vaalisaarnoille:

Haastattelutilaisuus

Kirkkoherraehdokkaiden haastattelutilaisuus 13.8. Virtuaalikirkossa

Mikä on ehdokkaasi mielivirsi?

Kuuntele Virtuaalikirkon Toivevirsi-iltaa 7.9.

• Hanna Kuusela kohdassa 22:40
  • Tuomo Törmänen kohdassa 28:40
  • Ilari Kinnunen kohdassa 33:42

Vaali-infoa

Miten vaalit toimivat? Mitä tarkoittaa vaalipaneeli? Lisätietoja tästä linkistä.

Äänestyspaikoilla Kirkon Kotimaanavun kirkkoherranvaalikeräys 2.-8.11.2020: Apua vähävaraisille Rovaniemellä. Tästä pääset lahjoittamaan!

Kuulutukset

Kuulutus äänioikeutetuista