Viikon Sana 25.3.2020

Elämää huolten keskellä

Monet meitä suuremmat asiat ympäröivät meitä. Me emme voi kärsimyksien juurisyylle mitään. Esimerkiksi käynnissä oleva koronavirus pandemia, on sinusta ja minusta riippumaton asia. Me pelkäämme, kun ajattelemme tartunnan mahdollisuutta. Huolestumme, kuinka kauan tämä kestää. Inhimillisin töin ja toimin, aivan oikein koetamme suojautua. Kärsimykset tulevat ulkopuoleltamme. Meille oleellista on, kuinka suhtaudumme niihin? Millaisen sillan rakennamme kärsimyksiin? Mistä pidämme kiinni kaiken pelottaessa?


Peloillemme emme voi mitään, mutta sen hallinnalle kyllä. On ikävää, jos pelko sairastumisesta vaivaa mieltä kaiken aikaa. Silloin elämä on raskasta taivalta. Huoli huomisesta näivettää elämän ilon. Hallitsemiseen tarvitsemme rohkeutta. Rohkeuden saamme ja meidän tulee se vastaanottaa. Pelon keskellä rohkeus ei lähde sisältämme. Jeesus on pääsy kaikkivaltiaan Isän luo. Se on avain voimaannuttavaan elämään. 
Viime sunnuntaina käsittelimme Jeesusta elämän leivän olemuksen läpi. Katoamaton leipä ravitsee meitä huolien keskellä. Yksi ravitsemisen luonne on siinä, että pelkoihin tulee rakkautta. Rakkaus poistaa turhan pelon, antaen voimaa kulkea. Kun tunnemme Kristuksen sydämessä, niin kaikkivaltiuden kosketus, on yllä. Ymmärrämme kaiken pelottavan olevan ohikiitävää. Tunnemme pysyvän, hyvän ja muuttumattoman tilan maailman myllertäessä. Tämä antaa meille hyvän suhteen kärsimyksiimme.


Ihmisinä voimme perustaa elämämme Jumalaan. Silloin elämän nälkäämme saamme ravintoa. Jumalan rakkaus on leipää, joka ei katoa. Tuosta riittää jokaiselle yltäkyllin. Tuon rakkauden piirissä meitä luvataan kantaa, myös maallisissa huolissa. Emme ole pelkoa, vaan rakkautta varten.

Mikko Reijonen
 

Mikko Reijonen
Seurakuntapastori Mikko Reijonen