Sana viikon varrelle 24.6.2020

Iloiset Musikantit

”On musikantti Terhi täällä.
On musikantti Terhi täällä.
On Terhi tullut soittamaan humppa humppa hei!”

Tällä iloisella tervetulolaululla alkaa jokainen Iloisten Musikanttien ryhmä. Laulu on erittäin tärkeä. Ei puhettakaan, että se jätettäisiin joskus pois. Jokainen toivotetaan vuorotellen omalla nimellä tervetulleeksi. Jokaisen kohdalla laulu lauletaan yhtä suurella ilolla ja antaumuksella. Kaikki ovat tervetulleita.

Nimi on tärkeä. Kun ihmistä kutsutaan nimeltä, hän tietää olevansa tervetullut ja hyväksytty. Hän tietää, että tarkoitetaan juuri häntä. Hän tietää olevansa osa ryhmää. Sunnuntaina kirkossa luettiin kertomus Sakkeuksesta. Sakkeuksella oli elämässä päällisin puolin kaikki hyvin. Hänellä oli valtaa, rahaa ja omaisuutta. Sakkeus ei kuitenkaan ollut onnellinen. Hän oli ulkopuolinen omasta yhteisöstään. Eräänä päivänä kiertävä opettaja Jeesus tuli hänen kaupunkiinsa. Sakkeus oli kuullut Jeesuksesta ja tahtoi nähdä hänet. Ehkä hän oli kuullut, miten Jeesus oli niiden ystävä, joita usein kartettiin tai väheksyttiin. Ehkä hän oli kuullut, että Jeesuksen lähellä oli iloa ja välittämistä. Väkeä oli kuitenkin niin paljon, että lyhyt Sakkeus katsoi viisaammaksi kiivetä puuhun. Sieltä voisi nähdä Jeesuksesta ainakin vilauksen. Tapahtumat yllättivät. Sakkeus ei päässyt Jeesuksen luo ihmispaljouden takaa. Jeesus tuli Sakkeuksen luo. Jeesus kutsui nimeltä Sakkeuksen alas puusta, omaan seuraansa.

Ehkä se oli jo tuo hetki, joka muutti Sakkeuksen elämän. Se kun häntä kutsuttiin nimeltä. Osoitettiin, että olet tervetullut ja hyväksytty. Tämän kokemuksen me jokainen tarvitsemme. Iloiset Musikantit hallitsevat tämän taidon kerhossa. Kunpa osaisimme saman jokaisessa kohtaamisessa.

Terhi Ämmälä, kehitysvammaistyön pappi
 

Ämmälä Terhi
Terhi Ämmälä