Viikon Sana 10.6.2020

Jälleennäkemisen riemu


”Kun korona on ohi, me halataan ja mennään juhlimaan.” ”Suomalaisetkin halaavat toisiaan, jopa puolituttuja.” ”Ihanaa päästä näkemään isovanhempia!” ”Haluan tavata kavereita, oon koko kevään opiskellut yksin netin kautta.” Tämän kevään olemme eläneet erossa toisistamme, mikä on tuntunut monella tavalla. On hienoa, kun tapaaminen rakkaan henkilön kanssa lopulta onnistuu. 


Oletko koskaan miettinyt, että Jumala odottaa sinua? Hän haluaa tavata sinut ja viettää aikaa kanssasi. Jumala on kuin Tuhlaajapoika-kertomuksen isä, joka odottaa poikaansa. Pojalla on ollut kiire tyydyttää omia mielihalujaan ja kokeilla kaikkea, eikä hän ole välittänyt isästään. Hän on mieluummin halunnut katsoa, mitä maailma voi hänelle tarjota tai mihin kaikkeen hän itse kykenee. Mutta isä odottaa ja kaipaa häntä. Kun poika lopulta maailmalla ryvettyään palaa kotiin, on isän ilo suunnaton ja kaipaus rakkaan tapaamisesta käsinkosketeltava. Tällaisella intensiteetillä Jumala kaipaa myös sinua. 


Vaikeat ajat saavat meidät ymmärtämään jotain uutta elämästä, itsestämme, maailmasta ja Jumalasta. Kun kaipaamme toisiamme, voimme ymmärtää jotain Jumalan kaipauksesta meitä kohtaan. Korona-viruksen aikana tai kevättulvaa ja -myrskyä seuratessamme huomaamme, ettemme kykene hallitsemaan maailmaa ja ymmärrämme oman pienuutemme. Kaipaamme elämäämme jotain, joka ei tämän maailman tulvissa tai tuulissa sortuisi. Raamattu kertoo meille, että luomakunta odottaa pääsyä pois katoavaisuudesta Jumalan lasten vapauteen. Meidän ei tarvitse kiinnittää elämäämme vain tähän maailmaan, vaan voimme luottaa, että Jumala on kaiken yläpuolella. Hän kaipaa yhteyttä sinuun ja riemuitsee jälleennäkemisestäsi. 

Heini Kesti
 

Heini Kesti
Heini Kesti