Viikon Sana 20.5.2020

Milloin viimeksi puhuit isälle? 

Soitan isälleni, kun minulla on jotain konkreettista asiaa. Jos tarvitsen apua johonkin käytännölliseen asiaan, korjaamiseen tai muuhun tekniseen asiaan liittyvään. Harvoin soitan isälle ihan muuten vaan tai kysyäkseni kuulumisia. Jollakin voi olla vaikea suhde isään, niin ettei hän sen takia ole yhteydessä tai isä voi olla kuollut. 


Oletko ajatellut, että voisit puhua Jumalalle kuulumisiasi? Että hän olisi jopa kiinnostunut sinusta ja siitä, mitä sinulle kuuluu? Jeesus kertoi meille Jumalasta taivaan Isänä. Hän osoitti, että hänellä ja Jumalalla on läheinen suhde. Hän osoitti meillekin, että Jumala on isämme. Oletko sinä puhunut Jumalalle? Viime sunnuntaina teemana oli ”Sydämen puhetta Jumalan kanssa”. Kun sydämemme puhuu jollekin, kerromme asioita, joita emme muille kertoisi. Kerromme asioita, jotka ovat meille tärkeitä ja arvokkaita. Näitä asioita Jumala on kiinnostunut kuulemaan ja niissä myös sinua auttamaan.

Tämä korona-aika on muuttanut myös minua ja suhtautumistani asioihin, varmaan sinuakin. Suhde Jumalaan on myös saanut lisää aikaa ja mahdollisuuden syventyä. On hienoa, jos voimme avata sydäntämme hänelle, uskaltaa antaa sydämemme puhua taivaalliselle Isällemme, niin että voimme kertoa hänelle syvistä tunnoistamme ja asioistamme, joita emme kenellekään muulle uskalla tai halua kertoa. Taivaan Isä haluaa kuunnella sinua ja toivoo, että voisit olla häneen yhteydessä. Jeesus sanoi: ”Teidän Isänne kyllä tietää mitä tarvitsette, jo ennen kuin olette häneltä pyytäneetkään.”

 
Rakas Isäni, ajattelin tänään kertoa sinulle elämästäni. Kaikki ei mennyt tänään niin kuin olin suunnitellut. Minua harmittaa ja olen pettynyt. Voitaisko jutella? 

Heini Kesti
Yhteisen seurakuntatyön kappalainen Heini Kesti