Viikon Sana 8.4.2020

Pääsiäisen sanoma

Pääsiäinen ja joulu ovat kaksi kristikunnan suurta juhlaa. Samalla ne ovat syntymän ja kuoleman vastakohtia. Uuden elämän syntyminen on iloinen asia. Uuden elämän syntymässä Jumalan luo elämää maailmassa rakastamiensa ihmisten keskuudessa. Syntymällä on iloinen ja myönteinen vaikutus ajatteluun. Entäpä kuolema? Kuulostaa vastentahtoiselta asialta, sitä ei halua ajatella. Kuoleman haluaa työntää pois ajatuksista, siinä ei ole hyvää ajateltavaa, vain juuri päinvastoin, kuolema on vain pakko joskus kohdata.

Tässä on meille ajateltavaa pääsiäisen ”kynnyksellä”. Kristinuskon sisältö on vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen syntymässä ja kuolemassa. Pääsiäisen pitkänperjantain sanoma on Jumalan sovitustyössä. Jeesus halusi pelastaa ja koota ihmiset suojaan, kuten kanaemo kokoaa poikasensa siipien suojaan. Viimeisellä aterialla Jeesus söi opetuslasten kanssa pääsiäislammasta vanhan juutalaisen tavan mukaan. Jeesus on nyt uhrikaritsa, hän antoi henkensä vapauttaakseen ihmiset synnin ja kuoleman vallasta matkalla kohti uutta elämää.

Pääsiäisen sanoman sisältö on ihmeellinen uuden elämän itu -ja alku. Tämä on merkki uudesta tulevaisuudesta ja voiton päivästä, elämässä Jeesuksen seuraajana hänen jalanjäljissänsä. Jalanjäljet ovat voitto pahasta ja kuoleman voimasta, määränpäänä kohti ikuista elämää taivaassa.
Meidän elämämme jatkuu tehden valintoja elämässä. Jeesus teki valintoja seuraajiensa elämän edestä. Pääsiäisen aika on meille voiton, iloisen pääsiäisen sanoman aikaa. Jeesuksen voitto on samalla voitto ja lahja kristityille. Jeesuksessa on turvattu tulevaisuus pääsiäisen sanomassa. Hiljaisen viikon jälkeen mieltä rohkaisee sanoma lupauksesta tulla aina uudelleen Jeesuksen ristin ääreen. Saamme rukoilla häntä ja katsoa ympärillä kaikkea kaunista katse taivaassa ja kiittää hyvyyden voiman siipien suojasta.

Rainer Väänänen

Rainer Väänänen