kädet

Diakonian toimintaa

ROVANIEMEN SEURAKUNNAN
DIAKONIAN PALVELUT KORONAVIRUSTILANTEEN AIKANA

Diakonian ryhmät ja tilaisuudet ovat tauolla koronatilanteen johdosta tässä vaiheessa 13.5. asti. Helmikammari on myös suljettu. Tämä koskee myös laitosvierailuja sekä niissä pidettäviä ryhmiä. Pyrimme osaltamme näin ehkäisemään viruksen leviämistä.

Diakoniatyöntekijät tarjoavat keskustelu- ja kriisiapua sekä toimeentuloon liittyvää apua.
Voit soittaa ja / tai lähettää yhteydenottopyyntöjä, niin otamme sinuun yhteyttä. Jos jätät vastaajan viestin, ilmoita sinne nimesi ja puhelinnumerosi. 
Asioimme ensin puhelimen (soitto, tekstiviestit) tai sähköpostin kautta, jossa arvioimme asiaasi. Työntekijöiden yhteystiedot löydät tästä


Päivystävä diakoniatyöntekijä: Puhelinneuvontaa ja ohjausta ma-pe klo 9-10, puh. 040 685 4920. Ohjausta, neuvontaa, kriisiavussa (mm. avustusasioissa) otetaan vastaan yhteydenottopyyntöjä joihin diakoniatyöntekijä sitten vastaa.

Lisäksi diakoniatyöntekijän antamaa keskusteluapua: Puh. 040 685 4920, ma-pe klo 12-13.30 (18.3. alk.)


Taloudellinen avustustyö jatkuu normaalisti. Taloudellisen tuen arviointi ja päätös voidaan poikkeuksellisesti koronavirustilanteen aikana tehdä puhelimessa ja netissä. Ruokapankin kautta annettava apu toimii myös normaalista.  Ruokapankin kautta annettavaa ruoka-apua voidaan toimittaa mahdollisuuksien mukaan poikkeuksellisesti myös kotiin toimitettuina.  Lisätietoa tästä

Diakonia on kristityn ihmisen elämänasenne:

”Rakkaus ohjatkoon elämäänne, onhan Kristuskin rakastanut meitä ja antanut meidän tähtemme itsensä lahjaksi…” Ef. 5: 

 

Miten ikinä uskallan?

Soita ja sovi tapaaminen. Siitä se alkaa. Me kuuntelemme, kannustamme, rohkaisemme ja tulemme sinua vastaan. 

Ole yhteydessä diakoniatyöntekijään

Voit ottaa yhteyttä diakoniatyöntekijään, kun haluat puhua asioista jonkun kanssa luottamuksellisesti, tarvitset tukea vaikeuksissasi tai haluat osallistua vapaaehtoistoimintaan. 

Mikään asia ei ole liian pieni, kun se on sinulle tärkeä. Voit olla yhteydessä henkilökohtaisesti, puhelimitse tai sähköpostin välityksellä.

Ole yhteydessä alueesi diakoniatyöntekijään.

Puhelinneuvontaa ja ohjausta ma-pe klo 9-10 ja 12-13-30
Seurakuntakeskus, Rauhankatu 70 A (2 krs.)
96101 Rovaniemi