Yhteisvastuu 2020 tukee vanhemmuutta

2.2.2020 alkava vuoden 2020 Yhteisvastuukeräys tukee vanhemmuutta Suomessa ja maailman katastrofialueilla. Kun vanhempi voi hyvin, lapsi voi hyvin. Tutkimusnäyttö osoittaa, että lapsen ja vanhemman välinen myönteinen suhde edistää lapsen kokonaiskehitystä.

Vanhemman yksinäisyys, stressi ja sosiaalisen tuen puute ovat riskitekijöitä lapsen myönteiselle kehitykselle. Tuen tarpeellisuudesta huolimatta monien vanhempien kokemus on, että he saavat liian vähän sosiaalista tukea ja huonosti apua vanhemmuuteen liittyviin haasteisiin. Toisaalta vanhempien stressiin liittyvät tutkimukset osoittavat, että sosiaalinen tuki auttaa vanhempia ja tukee koko perheen terveyttä erityisesti silloin, kun vanhemmilla on haasteita arjessa.

Katso lisätietoa Yhteisvastuukeräyksestä!  www.yhteisvastuu.fi

YHTEISVASTUUKERÄYS ALKAA 2.2.

70-juhlavuotta viettävä kirkon diakonien Yhteisvastuukeräys käynnistyy Rovaniemellä Yhteisvastuumessulla

Rovaniemen kirkossa 2.2. klo 10.

SINUA TARVITAAN

Yhteisvastuukeräys on Suomen evankelisluterilaisen kirkon suurkeräys jota noin 35 000 vapaaehtoista kerääjää ja talkoolaista on toteuttamassa.

Keräys tukee heikommassa asemassa olevia kotimaassa ja köyhissä kehitysmaissa.

60 prosenttia keräyksen tuotosta kanavoidaan Kirkon Ulkomaanavun kautta kansainväliseen kehitysyhteistyön ja katastrofiapuun maailman kriisialueilla ja 40 prosenttia kotimaahan. Tänä vuonna Yhteisvastuu tukee vanhemmuutta.  Avun tarpeessa olevia voit auttaa euroilla, mutta myös omalla talkootyölläsi.

Listakeräysaika helmikuusta huhtikuuhun.

VOIT OSALLISTUA HYVÄN KANSANLIIKKEESEEN

Listakerääjänä sovituissa paikoissa.

Riemukierroshiihtäjänä Kirkkolammella 14.3. Hiihtäjä kerää itselleen YV:n hyväksi sponsoreita ja on hiihtämässä tapahtumassa 15 min.

Ota yhteys diakoniatoimiston toimistosihteeriin 040-5830966 tai aila.jantti@evl.fi tai ilmoittaudu Rovaniemen seurakunnan vapaaehtoispankki, vapaaehtoistyö.fi

RIEMUKIERROSHIIHTO-TAPAHTUMA PERUTTU!

Siirretty pidettäväksi syyskuussa.

Voit osallistua leikkimielisesti Yhteisvastuukeräykseen hiihtotapahtumassa. Perinteeksi kehittynyt ja laajentunut 30. Riemukierroshiihto-tapahtuma järjestetään 14.3. alkaen klo 14–16 seurakuntakeskuksen alaparkkipaikalla, Kirkkolammella ja seurakuntakeskuksen juhlasalissa.

Talviseen perheohjelmaan kuuluu mäenlaskua, lumikenkäilyä, keppari-rata, lumiukkojen tuunausta ja Karvakaverit. Seurakuntakeskuksen juhlasalissa on mielenkiintoista nähtävää, Nooan arkin eläimet-lelunäyttely.

Lelutaiteilija Pentti Kinnunen esittelee lasten piirtämistä eläinhahmoista tekemiään eläinhahmoja, joita hän on vuosien ajan myynyt Yhteisvastuukeräyksen hyväksi.

Tee leluostos! Lisäksi voit osallistua jättihyrrän pyörityskisaan kolmen hengen joukkueella, osallistumismaksu

20 €, palkinnot. Pehmonoppa-arvontaan 2 €/ arpa.

Hiihtostartti klo 15.30 Kirkkolammen rannalla.Monenlaisilla välineillä karvapohjasuksista lumikenkiin voi hiihtää. Hiihtäjät kiertävät 15 minuutin ajan n. 300 metrin mittaista rataa. Hiihtäjien tukijat maksavat hiihdosta joko kierrosmaksun tai kertamaksun Yhteisvastuukeräyksen hyväksi.

Hiihtäjien keskuudesta valitaan mielikuvituksellisin, humoristisin ja ajatuksia herättävin asukokonaisuus.

Tänä vuonna 70 vuotta täyttävä Yhteisvastuukeräys tukee vanhemmuutta niin kotimaassa kuin Kirkon Ulkomaanavun kautta kehitysmaissa. Riemukierrostapahtumassa kuullaan joulupukin viimeiset kuulumiset ja hän lähettää kilpailijat matkaan.

Kuuluttajina toimivat radiotoimittaja Pasi Kokko ja nuorisotyönohjaaja Jenniina Heikkilä. Ostamalla kisakanttiinista makkaraa, pullaa ja kahvia voit myös tukea keräystä. Vielä voi hankkia itselleen sponsoreita ja ilmoittautua hiihtäjäksi sitten paikan päällä, tai puh. 040-5830966.

YHTEISVASTUUKERÄYKSEN TAPAHTUMIA ROVANIEMELLÄ

Muuta

16.4. klo 18 Iloa vanhemmuudesta ja iltapalapuffa YV:n hyväksi Ounasvaaran kappelissa.