OMA-messu - Olet Minulle Arvokas

Olet minulle arvokas. Se on Jumalan viesti sinulle ja koko maailmalle. Se on viesti, joka on kaiken toimintamme lähtökohtana niin messusta, soluissa ja tiimeissä. Samoista sanoista tulee etuliite OMA.

Visio & missio

Olet minulle arvokas on Jumalan viesti sinulle. Hän rakastaa sinua niin paljon, että oli valmis uhraamaan oman poikansa sinun vuoksesi. Olet Hänelle äärettömän rakas ja arvokas, myös silloin kun olet tyrinyt pahasti, kun epäonnistut tai kun satutat toisia tai itseäsi.

Olet minulle arvokas on meidän viestimme jokaiselle, joka tulee mukaan toimintaamme. Jeesuksen toive on, että hänen seuraajansa tunnettaisiin keskinäisestä rakkaudesta - ei sietämisestä, ei riitelystä, ei tuomitsemisesta, ei välinpitämättömyydestä, vaan rakkaudesta - siinä syy.

Olet minulle arvokas on meidän viestimme kaikille ihmisille. Jeesus kehottaa viemään evankeliumin Jumalan rakkaudesta, syntien anteeksiantamisesta ja kuoleman voittamisesta kaikille kansoille. Me levitämme Jumalan rakkautta eteenpäin tässä kaupungissa, sanoin ja teoin.

OMA-toiminnassa kohtaamme Jumalan ja toinen toisemme, kasvamme uskossa ja Jumalan tuntemisessa sekä palvelemme niillä lahjoilla, jotka Jumala on meille antanut. Tervetuloa tutustumaan OMA-yhteyteen, löytämään oma paikkasi (ja ystäviä) sekä palvelemaan niillä lahjoilla, joita sinulla on!

Mikä messu?

OMA-messu on uudenlainen Rovaniemen seurakunnan jumalanpalvelus, jonka tekevät seurakuntalaiset itse (lue alempaa tiimeistä). Se koostuu puhuttelevasta musiikista, maanläheisestä opetuksesta, sydämellisestä rukouksesta, hoitavasta ehtoollisesta - ja rennosta yhdessäolosta messun jatkoilla. Rennon musiikkiylistyksen jälkeen rukoilemme seurakuntalaisten jättämien rukouspyyntöjen puolesta, kuulemme opetusta vaihtuvasta aiheesta (ks. alla) ja vietämme ehtoollista. Voit myös rukoilla yhdessä rukouspalvelijan kanssa messun jälkeen. Mahdollisuuksien mukaan järjestämme opetuksen aikana ohjelmaa sekä pienille lapsille että alakouluikäisille.

Mitä Jumala lupaa juuri minulle ja meille? Mitä Hänen lupauksensa tarkoittavat minun elämässäni? Entä Hänen seurakuntansa elämässä? Näitä ajatuksia pohditaan OMA-messuissa joka toinen sunnuntai (parilliset viikot) klo 17 sekä väliviikoilla kokoontuvissa pienryhmissä (lue lisää soluista alta).

Messujen teemat / syksy 2020

6.9. Radikaalia rakkautta

20.9. Suoritanko elämääni?

4.10. Mitä nöyryys on? (Tule myös mukaan OMA weekendiin Norvajärvelle 3.-4.10.!)

18.10. Syntymästä syntiset

1.11. Tätä merkkiä olet odottanut

15.11. Kutsuttu vastuuseen

29.11. Kenen suosiota tavoittelet

Elämäni päämäärä

13.12. jälkeen OMA-messut jäävät kuukauden joulutauolle, mutta suosittelemme lämpimästi lähtemään yksin tai yhdessä perheen, tiimin tai vaikka soluporukan kanssa joulun ajan jumalanpalveluksiin sekä muihin tilaisuuksiin! Katso lisätietoa tapahtumakalenterista. :) Vuoden 2021 ensimmäinen messu järjestetään 17.1. ja aiheena silloin Hyviä uutisia!

Mikä solu?

Solut ovat seurakunnan sydän, joissa kasvetaan yhdessä uskossa. <3 Solu on seurakuntalaisista koostuva pieni ryhmä, joka kokoontuu joka toinen viikko valitsemanaan päivänä yhteen vaihtamaan kuulumisia, juomaan kaffea (tai mitä solu sopiikaan), keskustelemaan uskoon liittyvästä aiheesta (tänä syksynä Roomalaiskirjeen pohjalta) ja rukoilemaan. Näissä ryhmissä sinulla on siis mahdollisuus hengailuun pienemmälä porukalla, syvempien ystävyyssuhteiden luomiseen & perheyhteyden kokemiseen seurakuntalaisten kesken, esirukousaiheiden tuomiseen sekä yhteiseen Raamatun tutkimiseen.

Haluatko sinä mukaan soluun? Ilmottaudu mukaan syksyn ensimmäisessä OMA-messussa 6.9., lukuvuoden avajaismessussa 8.9. tai missä tahansa OMA-messussa sen jälkeen! Voit myös kysyä lisätietoja soluihin liittyen pastori Millalta, p. 040 358 6067. Tavoitteena on löytää jokaiselle halukkaalle sopiva solu, jossa olisi samanhenkisiä / samassa elämäntilanteessa olevia ihmisiä.

Tällä hetkellä OMA-yhteydessä on soluja opiskelijoille, nuorille aikuisille, nuorille naisille, pariskunnille, lapsiperheille, sekä työikäisille aikuisille. We also have a home group for internationals. Uusia soluja perustetaan tarpeen ja mielenkiinnon mukaan! Suunnitteilla olisi aloittaa lähiaikoina solu ainakin nuorille, äijille ja vanhemmille seurakuntalaisille sekä perustaa toinen solu lapsiperheille.

Mikä tiimi?

Osaatko valokuvata? Entä soittaa tai laulaa? Kiinnostaako sinua valo- ja äänitekniikka? Entä some-viestintä? Oletko hyvä kielissä? Tai piirtämisessä? Tai vaikka ihmisten kanssa? Entä tuntemattomille ihmisille puhumisessa? Haluaisitko oppia rukoilemaan toisten puolesta?

OMA wants you! Tiimin jäsenenä pääset käyttämään omia lahjojasi, opettelemaan uutta ja mahdollistamaan OMA-messujen olemassaoloa. Kaikkiin tiimeihin on mahdollista tulla olemaan ja myös opettelemaan uutta. :) Voit tulla mukaan tiimiin sinä vuonna kun menet rippikouluun - eikä yläikärajaa ole! Kysy lisää tiimeistä Heiniltä, p. 040 178 1018, tai Millalta, p. 040 358 6067.

Koko OMA staff (tiimeissä ja palvelutehtävissä toimivat) kokoontuu yhteen joka toinen viikko torstaisin klo 17 kirkon kryptassa (ensi kerran 10.9.). Staff-illoissa vaihdetaan kuulumisia ja vietetään aikaa yhdessä, saadaan välineitä ja rohkaisua ja vertaistukea omassa palvelutehtävässä toimimiseen, suunnitellaan tulevaa ja rukoillaan sekä ylistetään yhdessä.

Tiimien ja palvelutehtävien kuvaukset päivittyvät alle tuota pikaa!

Ylistystiimi

Rukoustiimi

Tervetulotiimi

Viestintätiimi

Tekniikkatiimi

Lasten tiimi

Nuorten tiimi

Muut palvelutehtävät

Toiveita?

Onko sinulla ideoita tai toiveita OMA-messun kehittämisen suhteen? Jaa ne - ja tule tekemään toiveestasi totta!