Erityisnuorisotyö

Erityisnuorisotyö on kirkon kasvatustyötä, jota tehdään diakonisella työotteella. Erityisnuorisotyö on etsivää, kohtaavaa ja läsnäolevaa työtä, jota tehdään niiden lasten, nuorten ja perheiden parissa, jotka tarvitsevat erityistä tukea.

Kirkon erityisnuorisotyön yleistavoite on, että nuori saa kokea olevansa hyväksytty. Jokainen ihminen on Jumalan luoma ja lunastama: korvaamaton ja arvokas omana itsenään.

Nuorisokahvila Katutaso

Rento ja nuorekas Katutaso on Rovaniemen seurakunnan erityisnuorisotyön ylläpitämä nuorisokahvila, joka toimii matalan kynnyksen kohtaamispaikkana kaikille alle 29- vuotiaille rovaniemeläisille. Lue lisää Katutasosta täältä.

Avustajakoulutusta

Katutason avustajat työskentelevät keskeisenä osana nuorisokahvilan toimintaa. Käytännönläheisiä kahvila-apulaisen tehtäviä tehdessä tutustut nopeasti kävijöihin ja saat monipuolista kokemusta vapaaehtoistyöstä.

Koulutus pitää sisällään parin päivän intensiivikurssin Katutason periaatteista sekä käytännöistä ja pääset kokeilemaan avustamista Katutasolla jo koulutuksen aikana. Koulutuksen käyneet avustajat siunataan tehtävään ja voivat tämän jälkeen saada tehdystä työstä pientä palkkiota. Avustajille järjestetään mukavaa yhteistä toimintaa kiitokseksi ja kannustimeksi. Jos olet kiinnostunut avustajakoulutuksesta, ole yhteydessä työntekijöihin.

Tule mukaan Katutason työntekijäjoukkoon tekemään vastuullista ja tärkeää vapaaehtoistyötä!

Tarvitsen tukea!

Voit ottaa erityisnuorisotyötä tekeviin nuorisotyönohjaajiin yhteyttä missä tahansa elämäntilanteessa ja juuri niissä asioissa mitkä sinulle ovat tärkeitä tai ajankohtaisia. Esimerkiksi stressi, haasteet koulussa tai perheessä, suru, yksinäisyys, ihmissuhderistiriidat, taloudelliset vaikeudet tai hengelliset kysymykset ovat asioita joiden äärellä voimme tavata.

Ota yhteys alueesi nuorisotyönohjaajaan.