Koulutusta ja toimintaa nuorille

 

Itu-, isos- ja avustajakoulutusten ohjelmat ja konoontumispaikat löydät alla olevista "lokeroista".

Voit valita minkä tahansa alueen ryhmän. Katso koulutuskohtaisesti, pitääkö ilmoittautua. 

 

Itukoulutus 2020-21:

(ISOSKOULUTUKSEN 1. VUOSI, TÄNÄ VUONNA RIPPIKOULUN KÄYNNEILLE):

Näyttikö riparisi isosten touhuilu hauskalta ja mietit, että olisi kiva päästä samaan porukkaan? Lähde siis isoseksi! Isoskoulutus kestää 2 vuotta ja kokoontuu syksyn ja kevään aikana kuukausittain sinun asuinalueesi kappelilla noin 1,5 tunnin ajaksi. Koulutuksen ensimmäistä vuotta sanotaan ituvuodeksi, toista isosvuodeksi. Koulutus on ilmainen ja sitä pitää alueesi nuorisotyönohjaaja. HUOM! Voit osallistua myös toisen alueen itukoulutukseen, kuin sen missä asut tai käy koulua!

Koulutukseesi kuuluu myös kaksi itukoulutusleiriä Norvajärvellä, eka syksyllä, toka keväällä. Syksyllä järjestetään leirejä 3, joista voit valita sinulle sopivimman ajankohdan (ilmoittautuminen avautuu myöhemmin): 

Katso tapaamiset alueiden otsikoista.

Ituleirit: ilmoittautuminen on auki 18.9.-16.11. Ilmottaudu vain yhdelle ituleirille.

27.-29.11.         ituleiri  1 (Korkalovaara – Ounasjoki – Saarenkylä)

ituleiri 1, ilmottaumislinkki: https://rovaniemi-ilmo.service.innofactor.com/enrolmentclient/form.aspx?Key=436964DC2A99B9658F6C25D4182606BD

11.-13.12           ituleiri 2 (Ounasvaara - Keskikaupunki)

ituleiri 2, ilmottaumislinkki: https://rovaniemi-ilmo.service.innofactor.com/enrolmentclient/form.aspx?Key=58B377A8994107058157BFE01618686C

Kolmas leiri voidaan tarvittaessa järjestää tammikuussa. Ole yhteydessä oman alueen nuoristyön ohjaajaan, jos et pääse näille 1- tai 2-ituleireille.

 

Isoskoulutus 2020-21:

itukoulutusvuoden käyneille. 

Katso tapaamiset aluieden otsikoista.

ilmoittautuminen isosleireille on auki 18.9.-19.10. ilmottaudu vain yhdelle leirille

Isosleiri 1: 30.10-1.11. Norvajärvellä.

https://rovaniemi-ilmo.service.innofactor.com/enrolmentclient/form.aspx?Key=DE80525EA1AEFEE3DE6DC56D4367DD67

Isoleiri 2: 20.-22.11. Norvajärvellä

https://rovaniemi-ilmo.service.innofactor.com/enrolmentclient/form.aspx?Key=B5FC1B2C9A519FEC32B29A79C4D64505

 

Avustajakolutus 2020-21:

Eikö isostelu riitä? Haluatko jotain enemmän…

Tuu mukaan avustajaporukkaan, pääset leireille uudenlaisiin hommiin. Koulutus on tarkoitettu isoskoulutuksen käyneille. 

Katso tapaamiset otsikon alta.

 

Olemme huomioineet koronatilanteen leiritoiminnassamme näin:

Leirikeskukseen voi majoittua 40 henkilöä kerrallaan (normaalin 80 sijasta). Leiriläisiä tästä määrästä on 25 (lastenleirit) 28 (nuortenleirit) ja loput paikat on ohjaajille ja avustajille. 

Oireileva ei voi lähteä leirille. 

Leirille mennään bussilla, jossa istutaan väljästi ja matkustajat eivät tarvitse suojauksia. Sisarukset tai samaan huoneeseen majoittuvat kaverukset voivat istua bussissa vierekkäin. 

Norvajärvellä tiloja käytetään väljästi. Meillä on käytössä 2 luokkaa ja 3 oleskelutilaa. Pelit, aktiviteetit ja iltaohjelmapaikat valitaan niin, että väljyys saavutetaan. Ulkotiloja hyödynnetään mahdollisimman paljon. Saunominen ja vapaa-ajan vietto ulkona voidaan toteuttaa normaalisti turvavälit huomioiden. 

Leirillä siivotaan kädensijoja ja pöytiä tiheämmin. Ruuan jakelussa toimitaan THL:n ohjeiden mukaan. Ruokasalin istumapaikkoja on harvennettu. Muistutamme turvaväleistä, erityisesti jonotustilanteissa. Huolehdimme käsihygieniasta. Käsidesejä sijoitetaan useampaan paikkaan: ulko-oville, luokkaan sekä ruokalaan. Yskimishygienia on myös leirillä tärkeää, eli yskitään hihaan/nenäliinaan ja muistetaan käsienpesu saippualla.

Oireiden ilmaantuessa: Aina jos joku oireilee, olemme yhteydessä huoltajiin ja oireileva menee testattavaksi Rovaniemen terveyskeskukseen. Ensisijaisesti huoltaja kuljettaa testiin. Muut voivat jatkaa leirillä normaalisti, mutta oireileva eristetään odottamaan kyytiä testiin, tässä vaiheessa annetaan kirurginen suunenäsuojus oireilevalle ja hänen kanssaan toimivalle työntekijälle. Testin tulos odotetaan kotona. Jos tulos negatiivinen, jää nuori kotiin, kunnes oireet ovat poissa. Jos positiivinen, Lapin sairaanhoitopiiri johtaa tilannetta. Riskiryhmiin kuuluvien lasten ja nuorten huoltajan kannattaa olla yhteydessä terveydenhuoltoon. Heidän ohjeistuksen mukaan toimitaan. 

Leirikirjeessä sinun leirisi omat ohjaajat antavat lisäksi ohjeita ja kertovat esim. mitä pitää ottaa huomioon ja pakata matkaan. Käytännön asioissa voitte kääntyä heidän puoleensa.

Muutamme ohjeistusta THL:n suositusten mukaan, jos epidemiatilanne muuttuu.

Kuvassa Sorsaemo poikasten kanssa.