OMA-messu - Olet Minulle Arvokas

Olet minulle arvokas. Se on Jumalan viesti sinulle ja koko maailmalle. Se on viesti, joka on kaiken toimintamme lähtökohtana niin messusta, soluissa ja tiimeissä. Samoista sanoista tulee etuliite OMA.


Visio & missio

Olet minulle arvokas on Jumalan viesti sinulle. Hän rakastaa sinua niin paljon, että oli valmis uhraamaan oman poikansa sinun vuoksesi. Olet Hänelle äärettömän rakas ja arvokas, myös silloin kun olet tyrinyt pahasti, kun epäonnistut tai kun satutat toisia tai itseäsi.

Olet minulle arvokas on meidän viestimme jokaiselle, joka tulee mukaan toimintaamme. Jeesuksen toive on, että hänen seuraajansa tunnettaisiin keskinäisestä rakkaudesta - ei sietämisestä, ei riitelystä, ei tuomitsemisesta, ei välinpitämättömyydestä, vaan rakkaudesta - siinä syy.

Olet minulle arvokas on meidän viestimme kaikille ihmisille. Jeesus kehottaa viemään evankeliumin Jumalan rakkaudesta, syntien anteeksiantamisesta ja kuoleman voittamisesta kaikille kansoille. Me levitämme Jumalan rakkautta eteenpäin tässä kaupungissa, sanoin ja teoin.

 

OMA-toiminnassa kohtaamme Jumalan ja toinen toisemme, kasvamme uskossa ja Jumalan tuntemisessa sekä palvelemme niillä lahjoilla, jotka Jumala on meille antanut. Tervetuloa tutustumaan OMA-yhteyteen, löytämään oma paikkasi (ja ystäviä) sekä palvelemaan niillä lahjoilla, joita sinulla on!


Mikä messu?

OMA-messu on uudenlainen Rovaniemen seurakunnan jumalanpalvelus, jonka tekevät seurakuntalaiset itse (lue alempaa tiimeistä). Se koostuu puhuttelevasta musiikista, maanläheisestä opetuksesta, sydämellisestä rukouksesta, hoitavasta ehtoollisesta - ja rennosta yhdessäolosta messun jatkoilla. Rennon musiikkiylistyksen jälkeen rukoilemme seurakuntalaisten jättämien rukouspyyntöjen puolesta, kuulemme opetusta vaihtuvasta aiheesta (ks. alla) ja vietämme ehtoollista. Voit myös rukoilla yhdessä rukouspalvelijan kanssa messun jälkeen. Mahdollisuuksien mukaan järjestämme opetuksen aikana ohjelmaa sekä pienille lapsille että alakouluikäisille.

Mitä Jumala lupaa juuri minulle ja meille? Mitä Hänen lupauksensa tarkoittavat minun elämässäni? Entä Hänen seurakuntansa elämässä? Näitä ajatuksia pohditaan OMA-messuissa joka toinen sunnuntai (parilliset viikot) klo 17 sekä väliviikoilla kokoontuvissa pienryhmissä (lue lisää soluista alta).

Messujen teemat / talvi-kevät 2021

17.1. Hyviä uutisia!
31.1. Jumalan salainen agentti
14.2. Herran hommissa
28.2. Rakkauden taisteluvarustus
14.3. Miten meitä varustetaan?
28.3. Mitä mä muka tein väärin?
11.4. Kuva, tai sitä ei tapahtunut
25.4. Tienristeyksessä
9.5. Miten Jumala vastaa rukouksiin?
23.5. Kaikki sulle heti nyt?

Helluntain jälkeen alkaa kesätauko OMA-messuista! Mutta osallistu kaikin mokomin meidän muuhun toimintaan kesälläkin, kysy lisää Millalta, p. 040 358 6067.
Syksyn ensimmäinen messu on 12.9. klo 17 Rovaniemen kirkossa, ja sen aihe selviää lähempänä. :)

 


Mikä solu?

Solut ovat seurakunnan sydän, joissa kasvetaan yhdessä uskossa. <3 Solu on seurakuntalaisista koostuva pieni ryhmä, joka kokoontuu esim. joka toinen viikko valitsemanaan päivänä yhteen vaihtamaan kuulumisia, juomaan kaffea (tai mitä solu sopiikaan), keskustelemaan uskoon liittyvästä aiheesta (tällä kaudella Roomalaiskirjeen pohjalta) ja rukoilemaan. Näissä ryhmissä sinulla on siis mahdollisuus hengailuun pienemmälä porukalla, syvempien ystävyyssuhteiden luomiseen & perheyhteyden kokemiseen seurakuntalaisten kesken, esirukousaiheiden tuomiseen sekä yhteiseen Raamatun tutkimiseen.

Haluatko sinä mukaan soluun? Ilmottaudu mukaan missä tahansa OMA-messussa sen jälkeen! Voit myös kysyä lisätietoja soluihin liittyen pastori Millalta, p. 040 358 6067. Tavoitteena on löytää jokaiselle halukkaalle sopiva solu, jossa olisi samanhenkisiä / samassa elämäntilanteessa olevia ihmisiä.

Tällä hetkellä OMA-yhteydessä on soluja opiskelijoille, nuorille aikuisille, nuorille naisille, pariskunnille, lapsiperheille, sekä työikäisille aikuisille. We also have a home group for internationals. Uusia soluja perustetaan tarpeen ja mielenkiinnon mukaan!


Mikä tiimi?

Osaatko valokuvata? Entä soittaa tai laulaa? Kiinnostaako sinua valo- ja äänitekniikka? Entä some-viestintä? Oletko hyvä kielissä? Tai piirtämisessä? Tai vaikka ihmisten kanssa? Entä tuntemattomille ihmisille puhumisessa? Haluaisitko oppia rukoilemaan toisten puolesta?

OMA wants you! Tiimin jäsenenä pääset käyttämään omia lahjojasi, opettelemaan uutta ja mahdollistamaan OMA-messujen olemassaoloa. Kaikkiin tiimeihin on mahdollista tulla olemaan ja myös opettelemaan uutta. :) Voit tulla mukaan tiimiin sinä vuonna kun menet rippikouluun - eikä yläikärajaa ole! Kysy lisää tiimeistä Heiniltä, p. 040 178 1018, tai Millalta, p. 040 358 6067 - he voivat kertoa tarkemmin keneen ottaa yhteyttä mihinkin tiimiin liittyen.

Koko OMA staff (tiimeissä ja palvelutehtävissä toimivat) kokoontuu yhteen joka toinen viikko torstaisin klo 17 kirkon kryptassa. Staff-illoissa vaihdetaan kuulumisia ja vietetään aikaa yhdessä, saadaan välineitä ja rohkaisua ja vertaistukea omassa palvelutehtävässä toimimiseen, suunnitellaan tulevaa ja rukoillaan sekä ylistetään yhdessä. Kokoonnumme myös 1,5-2 tuntia ennen jokaista messua kirkossa tai kryptassa valmistautumaan messuun sekä henkisesti, hengellisesti että käytännössä.
 

Ylistystiimi 
- Johtaa jumalanpalvelusten ylistystä. Ylistyksenjohtajat kokoavat eri kokoonpanoja, suunnittelevat musiikkiylistyksen, treenaavat yhdessä tiimiläisten kanssa jne.
- Haluatko opetella soittamaan matalammalla kynnyksellä? Ota oma instrumenttisi mukaan esim. leirille tai staff-iltoihin ja soita toisten mukana.
- Haluatko tulla soittamaan messuun omaa kristillistä musiikkiasi, laulamaan tuttuja hengellisiä lauluja nuorten porukalla tms? Ylistyksenjohtajien kanssa voit sopia musisoinnista ehtoollisen aikana. :)
 

Rukoustiimi
- Johtaa rukousta jumalanpalveluksissa. Rukoilee lakkaamatta.
- Tarjoaa esirukouspalvelua jumalanpalvelusten yhteydessä ja muissa tilanteissa (korona-aikaan rajoitetusti). Esirukouspalvelijana toimimiseen järjestetään erilliset haastattelut / koulutus.

 

Tervetulotiimi
- Isännöi/emännöi, ohjaa ihmisiä sisään, juttelee saapuvien ihmisten kanssa, ottaa vastaan uudet ihmiset...
- Sinä olet vastuussa siitä, että toisien on hyvä tulla. :)

 

Viestintätiimi
- Päivittää @omarovaniemi sosiaalisen median kanavia, mm. messumainokset, FB-tapahtumat ja muu viestintä. Tekemään saa tulla niin paljon kuin vain haluaa!
 

Tekniikkatiimi
- Hoitaa esitystekniikkaan liittyviä asioita messuissa yms tilaisuuksissa, mm. äänet, valot, av, streamaus. Tehtäviin perehdytetään.
- Roudausavuksi voi tulla myös matalammalla kynnyksellä!

Lasten tiimi
- OMA-messuissa on (ainakin melkein joka kerta) ohjelmaa alle kouluikäisille (3v+) ja alakouluikäisille lapsille. Pienemmät lapset voivat osallistua lastenohjelmaan vanhemman kanssa. Kysy lisää lastenohjelmassa auttamisesta ja jopa sen ohjaamisesta työntekijöiltä. Materiaaleja lastenohjelman pitämiseen saat seurakunnalta. Edellytämme vetäjältä kokemusta lapsista. Huom. Otamme tiimiin auttamaan myös nuoria kerhonohjaajan ja/tai isoskoulutuksen käyneitä!
- Lastenohjelmaa myös leireillä/tiimipäivissä!

Nuorten tiimi
- Ideoi ja toteuttaa nuorten juttuja! Nuori, tule itse mukaan nuorten tiimiin. :)

Rakkaustiimi
- Vie sanoin ja teoin eteenpäin Jumalan rakkautta Rovaniemellä! Rakkaustiimi järjestää mm. palvelutempauksia sekä seurakunnan sisällä (autetaan muita yhteisön sisällä) että ulospäin suuntautuen. Kuka tahansa saa ehdottaa ideaa ja kutsua muita toteuttamaan - myös työntekijät ovat mahdollisuuksien mukaan mielellään tukemassa/auttamassa. Tämän tiimoilta ollaan järjestetty mm. nuorten naisten brunssi, Kilauta kaverille -haaste ja jouluinen tempaus Sampoaukiolla. Ps. Rakkaustiimiin kuuluu oikeasti jokainen uskova - Jeesus kutsuu juuri sua seuraamaan häntä ja viemään eteenpäin evankeliumia omalla paikallasi. <3

Muut palvelutehtävät
Messun tulkkaus englanniksi. Sujuuko englanti? OMA-yhteydessä on mukana kansainvälistä porukkaa ja haluamme kutsua myös ei-suomenkielisiä kuulemaan Jumalan sanaa - siksi käännämme jumalanpalvelukset englanniksi. Tulkkaus tapahtuu messussa simultaanina eli samanaikaisesti kuulokkeisiin. Apumateriaalia, mm. suomi-englanti-Raamattu ja jumalanpalveluksen pohja löytyy kirkolta ja vinkkejä saa aina kysyä kokeneemmilta tulkkaajilta. :)
Ehtoollisella avustaminen. Pastorit perehdyttävät tähän erikseen.
Iltapalan laittaminen/poislaittaminen (korona-aikana rajoitetusti)! Aina saa tulla auttamaan, mm. keittämään teetä. Pienellä vaivalla mahdollista toisille (sekä itsellesi) kupposen kuumaa ja syötävää illan päätteeksi. 


Toiveita?

Onko sinulla ideoita tai toiveita OMA-messun kehittämisen suhteen? Jaa ne - ja tule tekemään toiveestasi totta!