ILMOITTAUTUMINEN VUODEN 2023 RIPPIKOULUIHIN

 

 

Vuonna 2008 syntyneet ilmoittautuvat vuoden 2023 rippikouluun keväällä 2022.

Rippikoulu alkaa ilmoittautumisvuoden loka-marraskuussa ja konfirmaatio on vuonna 2023.

Tiedotamme rippikouluista nettisivuillamme ja seurakunnan Pääsky-lehdessä, sekä mainoksella Uusi Rovaniemi -lehdessä. Jos epidemia sallii kouluvierailut, niin seurakunnan työntekijät jakavat rippikouluinfoa niissä alueidensa kouluissa, joissa on 7-luokkalaisia ja nuoret saavat kotiin vietäväksi tiedotteen. Koronapandemian vuoksi tiedote saatetaan jakaa vain Wilman/koulutiedotteeen kautta. 

Jos vuonna 2008 syntynyt nuori on ilmottautumishetkellä 6. tai 8. luokalla, hän voi tulla riparoimaan tämän oman ikäluokkansa kanssa ja tarvittaessa voi vielä kysyä infoa rippikoulutoimistosta. Myös vuonna 2007 syntyneet ovat tervetulleita tämän 2008 ikäluokan kanssa riparille, jos se on jäänyt käymättä jostain syystä. Jos 7-luokalla on nyt v. 2009 syntynyt, hän voi tulla omien luokkatovereidensa kanssa rippikouluun, mutta aikaistetusta rippikoulusta pitää tehdä anomus. Ota tässä tapauksessa yhteyttä nuorisosihteeriin. Kiireellisissä tapauksissa yhteys nuorisopastoriin.

Jos nuori ei kuulu kirkkoon, hän voi osallistua rippikouluun ikäluokkansa kanssa. Jos hän haluaa liittyä kirkkoon, niin hänet voidaan kasteen jälkeen myös konfirmoida. On myös mahdollista käydä rippikoulu ilman, että liittyy kirkkoon. Tällöin leiristä peritään maksua 20€/vuorokausi. Rovaniemen seurakunnan jäsenille oman seurakunnan järjestämät rippikoulut ovat maksuttomia.

Ilmoittautuminen:

Hups, unohtuiko ilmoittautumisen teko 16.5. mennessä?

Ei hätää... jälki-ilmottautuminen on auki 27.6.-16.10.2022. Alla olevasta linkistä pääset ilmottautumaan. Huomioithan, että suurin osa ryhmistä on ehkä jo täynnä tässä vaiheessa. Ilmottautuneita järjestellään ryhmiin kesän aikana. Tässä jälki-ilmottautumisessa ei voi enää käyttää kaverikoodia, jos kaveri ilmoittautui määräaikana. Kaveritoiveista tai muista ilmottautumiseen liittyvistä asioista voitte olla yhteydessä Meritaan 0407301965, merita.orell-kiviniemi@evl.fi.

Ilmoittautuminen tapahtuu sähköisesti 4.4.-16.5.2022 tällä sivulla olevan linkin kautta. Tarkistathan, että sähköpostiosoitteesi on oikeinkirjoitettu, sillä antamaasi sähköpostiin tulee ilmoittautumisesta vahvistus. Voit siis siitä tarkistaa, että ilmottautuminen on mennyt varmasti perille. Joskus vahvistus menee roskapostiin, tarkista siis sekin. Ole yhteydessä nuorisosihteeriin tai nuorisopappiin, jos et saa vahvistusviestiä.

Nuoren ilmoittautuessa, yhteystietojen kohdalle on hyvä laittaa sähköpostiosoite, jota varmasti luetaan (joko nuoren tai huoltajan). Rippikouluryhmille tulee rippikouluinfoa ainoastaan sähköisesti. Jos osoite on gmail.com, viesti voi mennä roskapostiin.

Rovaniemellä rippikouluihin ilmoittautuu vuosittain n. 600 nuorta. Tässä ilmoittautumistavassa ”nopeat eivät syö hitaampia” vaan kaikki määräaikaan mennessä ilmoittautuneet ovat samassa asemassa ryhmiä muodostettaessa. Ilmottautumisohjelma jakaa nuoret ryhmiin, jonka jälkeen kaikkien ilmottautuneiden tiedot ja toiveet tarkistetaan manuaalisesti ja ryhmiä järjestellään vielä.

Jokaisen tulee laittaa vähintään 5 rippikouluvaihtoehtoa paremmuusjärjestyksessä. Ilman kolmea vaihtoehtoa ilmoittautuminen ei onnistu. Jokaiseen ryhmään voidaan ottaa vain tietty määrä nuoria, joten kaikkien 1. toive ei toteudu. Kaverikoodilla voi hakea samalle leirille. Koodi mahdollistaa kaveriporukoiden pääsemisen samaan ryhmään suuremmalla todennäköisyydellä. Ensimmäisenä ilmoittautunut saa koodin, jonka hän voi antaa enintään seitsemälle kaverille. Suuret 4-8 hengen porukat eivät ehkä pääse 1 tai 2-toiveisiin. Mitä isompi porukka on, sitä hankalampaa on toiveita on toteuttaa. Sopikaa kaveriporukassa ennen ilmoittautumista, mille leireille haette, sillä samaa koodia käyttävillä tulee samat ryhmätoiveet automaattisesti.

Ilmoittautuminen tehdään yhdessä huoltajan kanssa. Ilmoittautumiskaavakkeessa kysytään pakollisia tietoja nuorelta ja ensimmäiseltä huoltajalta (mm. hetu). Tiedot auttavat yksilöimään henkilöt varmasti oikein esim. kirkonkirjoihin. Tietoja tarvitaan, jotta sähköinen ilmoittautuminen toimii ja rippikoulun jälkeen nuoret voidaan samalla ohjelmalla merkitä konfirmoiduiksi. Kaavakkeeseen voi laittaa myös toisen huoltajan yhteystiedot. Haluamme mahdollistaa hyvän riparin jokaiselle, siksi kysymme myös henkilökohtaisia tietoja. Nämä tiedot käsitellään luottamuksellisesti. 

Tiedot ryhmävalinnoista

tulee sähköpostitse 16.-17.8. sekä rippikoululaisen että 1.huoltajan sähköpostiin. Huom vaihtotoiveita ei oteta vastaan 16.-17.8.

Vaihtotoiveita

otetaan vastaan 18.8. alkaen sähköpostitse: merita.orell-kiviniemi@evl.fi

HUOM.... vaihtotoiveita ei oteta vastaan 16.-17.8., jotta kaikki saavat tasapuolisesti tiedon ryhmävalinnoista. Ilmoitathan myös mistä ryhmästä nuori haluaa siirtyä ja mihin ryhmään.

Ryhmät kokoontuvat seurakuntayhteysjaksolla

Ensimmäinen kokoontuminen on yleensä loka-marraskuussa, johon saatte kutsukirjeen ilmoittamaanne sähköpostiosoitteeseen. Tällä seurakuntayhteysjaksolla ota yhteyttä oman ryhmän ohjaajiin, heillä on tiedossa ryhmän tapaamisaikataulut ja muut riparin toteutusta koskevat asiat. Tapaamiset ovat yhteisiä koko ryhmälle, eli meillä ei ole käytössä toimintaan tutustumiskortteja. Tapaamisten tarkoitus on tutustua toisiimme ja osallistua yhdessä seurakunnan toimintaan. Kokoontumisia on noin kerran kuussa. Vanhemmille järjestetään myös tapaaminen, johon heidät kutsutaan sähköpostilla.  

Olemme huomioineet koronatilanteen rippikouluissamme näin:

Jos sinulla on koronaoireita, et voi osallistua tapaamisiin, mutta ole yhteydessä ryhmäsi omiin ohjaajiin. Suosittelemme maskien käyttöä. Tapaamisessa tiloja käytetään väljästi. Muistutamme turvaväleistä, erityisesti jonotustilanteissa. Huolehdimme käsihygieniasta. Käsidesejä sijoitetaan tiloihin useampaan paikkaan. Yskimishygienia on myös tärkeä muistaa, eli yskitään hihaan/nenäliinaan ja muistetaan käsienpesu saippualla. Jos tapaamisessa on tarjoilu, ruuan jakelussa toimitaan THL:n ohjeiden mukaan. Leirijaksoja varten saat ohjeet leirikirjeessä. Muutamme ohjeistusta THL:n suositusten mukaan, jos epidemiatilanne muuttuu.

Mitä rippikoulu maksaa

Rippikoulu on ilmainen Rovaniemen seurakunnan jäsenille ja niille, jotka päättävät liittyä seurakuntaan. Rovaniemen seurakuntaan kuulumattomalta peritään maksua 20€/leirivuorokausi. Jos seurakunnan jäsen muuttaa rippikoulun aikana, häneltä ei peritä riparista maksua. Santasportin urheiluripari järjestetään yhteistyössä urheiluopiston kanssa ja se on kaikille maksullinen.

Jos et ole Rovaniemen seurakunnan jäsen, ota ennen ilmoittautumista yhteys rippikoulutoimistoon. Muuhun seurakuntaan kuuluvia otetaan rippikouluihimme, jos rippikouluihin mahtuu.

Mitä rippikouluja on tarjolla omassa seurakunnassa

Rippikouluryhmiä on tarjolla 23. Tämän sivun alalaidassa on kaikki vaihtoehdot listattuna.

Leirin nimen perässä on luku (6-40), joka kertoo montako nuorta leirille voidaan ottaa. Vaikka suuri leiri tuntuisikin hienolta kokea, joskus pienempi ryhmä on nuoren kannalta parempi.

Leirielämään kuuluu paitsi oppitunteja, myös vapaa-aikaa ja isosten ohjaamia peli- ja liikuntahetkiä sekä iltaohjelmia vaikkapa nuotiolla, kodassa tai leiripirtissä. Majoittuminen on Norvajärvellä neljän henden huoneissa, muissa leirikeskuksissa huonekoot vaihtelevat.

Alueiden rippikouluihin nuoret tulevat yleensä samasta koulusta ja ryhmän kokoontumisia on enimmäkseen sillä alueella.

Yhteisiä leiriripareita on hiihtolomalla ja kesällä. Yhteiset ryhmät ovat hieno mahdollisuus oppia tuntemaan muitakin kuin oman koulun väkeä. Näille leireille tulee nuoria eri puolilta Rovaniemeä, kenties saat aivan uusia ystäviä!

Tunturileirit ovat tavallisia rippikouluja, mutta retkeilevät päivän tunturissa, ne eivät siis ole vaellus- tai telttaleirejä. Erityisiä vaellusvaatteita tai -tarvikkeita ei tarvitse hankkia vain tätä varten.

Vaellusleiri on tunturimaisemissa ja leiri yöpyy ainkin osan öistä teltoissa vaellusreitillä ja tekee ruuat itse maastossa. Omat varusteet on syytä olla.

Kaksi päiväleiriä (Korkalovaara ja Seurakuntakoti) on tarjolla leirimuotoisten lisäksi. Ryhmät kokoontuvat arkisin noin klo 9-15/16 ja ryhmille on varattu ruoka joka päivälle. Päiväleiri sopii niille, joilla on kesäisin harrastuksia ja pelejä tai eivät halua olla yötä leirikeskuksessa. Päiväriparilla on myöskin monenlaista mukavaa tekemistä, pelejä ja auttavia isosia sekä yleensä retkipäivä vaikkapa Paaniemen majalle.

Pienryhmärippikoulun tapaamisajat ja mahdollinen leiri sovitaan yhdessä ryhmän kanssa. Jos riparin osana päätetään järjestää leiri, se pidetään yleensä Norvajärvellä. Pienryhmä sopii hyvin nuorelle, joka tarvitsee koulupäivien aikana tukea esimerkiksi oppimiseen tai sosiaalisiin tilanteisiin. Pienryhmässä voidaan ottaa tällaiset asiat paremmin huomioon. Nuori itse voi haluta tavallisen kokoiseen ryhmään, mutta hän ei välttämättä osaa arvioida tätä oikein. Kaikille nuorille 24-40 hengen rippikouluryhmä tai leiri ei ole parhain mahdollinen työskentely- ja oppimisympäristö. Leirillä eletään kiinteästi ison ryhmän kanssa koko vuorokausi ja huoneisiin majoittuu 4 nuorta, joten tarvittavaa rauhaa, lepomahdollisuutta tai erillistä opetusta on haastavaa tai lähes mahdotonta järjestää. Miettikääpä kotosalla, olisiko pienryhmä nuorelle sopiva ripari.

Järjestöjen tai herätysliikkeiden riparit:

Herätysliikkeillä ja monilla urheiluopistoilla on myös rippikouluja.
Jos käyt tällaisen muualla pidettävän riparin, sinun tulee tehdä myös useampi ilmoittautuminen:

1. ilmoittaudu riparille siihen järjestöön, joka riparin toteuttaa.

2. ilmoittaudu Rovaniemen seurakunnan sivuilla ”Käyn riparin 2023 muualla”-ryhmään, jotta sinut voidaan merkata konfirmoiduksi riparin jälkeen. Siksi on tärkeää, että ilmottaudut mukaan! Ripariin kuuluu seurakuntayhteysjakso, jonka ikana tutustumme ryhmänä oman seurakunnan toimintaan. Tämän osion hoitamisesta tulee ilmoittautuneille sähköisesti infoa marraskuun loppuun mennessä. Seurakunta lähettää sinulle kortin, johon kerätään tutustumiskäynnit. Ryhmä kokoontuu 3-4 kertaa. Näiden käyntien jälkeen saa lahjaksi Raamatun ja virsikirjan sekä seurakuntayhteyskorttiin allekirjoituksen, että jakso on suoritettu. Jos rippikoulun toteuttaja vaatii jotain muuta (käyntejä, ennakkotehtäviä tms.) tämän lisäksi, niin ne pitää sitten hoitaa omatoimisesti. (Huom Santasportin riparille menijät eivät ilmottaudu tähän.) Ilmottautumislinkki tällä sivulla alempana.

3. jos et tiedä, voiko rippikoulun käydä muualla, kannattaa ilmoittautua myös oman seurakunnan rippikouluihin. Myöhemmin ryhmän peruminen on helpompaa kuin jälki-ilmoittautuminen, jolloin ei ehkä ole mahdollista päästä toiveryhmään.

Santasportin urheiluripari 

Urheiluripari järjestetään yhteistyössä Santasportin kanssa. Sekä urheiluopiston että seurakunnan riparisivuilla on ilmottautumislinkki. Urheiluopiston sivuilla lisätietoja riparista. Urheiluripari on kaikille maksullinen, sen hinta on 465€. Lisätietoja antaa nuorisopappi Ari Jarva, 0400 194 845.


Lapin seurakuntien kehitysvammatyö järjestää lappilaisille erityisnuorille vuosittain rippileirin. Tähän ryhmään tulee nuoria eri puolilta Lappia ja leirijakson paikka vaihtelee vuosittain. Lisätietoja erityisrippikoulusta saat Terhi Ämmälältä puh. 040 580 7048 ja hänelle ilmoittaudutaan tähän rippikouluun.

 

Ilmoittautumislinkit:

Seurakunnan omat riparit, maksuttomat jäsenille:

https://asiointi.rovaniemenseurakunta.fi/enrolment/enrolment/AF7BDECDA372F3157591C3119BFB3D53

 

Käyn rippikoulun 2023 muualla, järjestöriparit, ilmoittautuminen seurakuntayhteysjaksoon:   

https://asiointi.rovaniemenseurakunta.fi/enrolment/enrolment/F097951E8E1C10787B5698DBE574BA6B

 

Santasportin urheiluripari 2023:

https://www.lyyti.in/Ilmoittautuminen_urheilurippikouluun_2972023_0644

 

Harjoitteluversio ilmottautumiseen, voi käyttää kun esim. kouluilla ripari-infoissa:

https://asiointi.rovaniemenseurakunta.fi/enrolment/enrolment/DBD1BDE5AE972A50A9D5A05330663A20

 

 

Rippikouluvaihtoehdot ja konfirmaatiot

Rovaniemen seurakunnan omat riparit: 

Leirin nimen perässä on luku (6-40), joka kertoo montako nuorta leirille voidaan ottaa.

KESKIKAUPUNKI, KIRKONMÄKI
S 17. Hiihtolomaripari40, Norvajärvi 4.-10.3., konfirmaatio 10.6. kello 10 Kirkko
A 1. Rippikoululeiri40, Norvajärvi 12.-19.6., konfirmaatio 2.7. kello klo 12.30 Kirkko
B 2. Tunturileiri20, Kairosmaja 10.-15.7. + kaupunkipäivät, konf. 23.7. kello 10 Kirkko
C 3. Rippikoululeiri40, Pikku-Syöte 17.-24.7., konfirmaatio 6.8. klo 10 kirkko

OUNASVAARA – ALAKEMIJOKI, OUNASRINTEEN KAPPELI
S 17. Hiihtolomaripari40, Norvajärvi 4.-10.3., konfirmaatio 10.6. kello 10 Kirkko
D 4. Rippikoululeiri40, Pikku-Syöte 12.-19.6., konfirmaatio 1.7. kello 12 Kirkko
E 5. Rippikoululeiri20, Norvajärvi 19.-22.6.23 + 20.-22.1.23, konf. 2.7. kello 10 Kirkko
F 6. Rippikoululeiri40, Norvajärvi 3.-10.7., konfirmaatio 15.7. kello 10 Kirkko
ALAKEMIJOKI, MUUROLAN KAPPELI
G 7. Rippikoululeiri40, Norvajärvi 24.-31.7., konfirmaatio 5.8. kello 10 Kirkko

SAARENKYLÄ – YLÄKEMIJOKI, AAPAKIRKKO
S 17. Hiihtolomaripari40, Norvajärvi 4.-10.3., konfirmaatio 10.6. kello 10 Kirkko
I 8.A Rippikoululeiri34+6, Norvajärvi 5.-12.6., konfirmaatio 17.6. kello 12 Kirkko
J 9. Rippikoululeiri20, Norvajärvi 19.-22.6.23 + 20.-22.1.23, konf. 1.7. kello 10 Kirkko
K 10. Tunturileiri20, Vuontispirtti 26.6.-1.7. + kaupunkipäivät, konf. 8.7. kello 10 Kirkko
L 11. Rippikoululeiri40, Norvajärvi 10.-17.7., konfirmaatio 23.7. kello 12.30 Kirkko
YLÄKEMIJOKI
M 8 B. Rippikoululeiri6+34, Norvajärvi 5.-12.6., konfirmaatio su 18.6 klo 10.00 Viirin kpli

KORKALOVAARA – OUNASJOKI, KORKALOVAARAN KAPPELI
S 17. Hiihtolomaripari40, Norvajärvi 4.-10.3., konfirmaatio 10.6. kello 10 Kirkko
O 13. Rippikoululeiri40, Norvajärvi 26.6.-3.7., konfirmaatio 9.7. kello 14.30 Kirkko
P 14. Rippikoululeiri40, Oivanki 3.-10.7., konfirmaatio 16.7. kello 12.30 Kirkko  
Q 15. Rippikoululeiri40, Norvajärvi 17.-24.7., konfirmaatio 29.7. kello 10 Kirkko
R 16. Päivärippileiri24, Korkalovaaran kappeli 26.-28.7. + 31.7.-4.8., konf. 6.8. kello 10 kpli
OUNASJOKI, SINETÄN KAPPELI
N 12. Rippikoululeiri20, Tunturikeimiö 5.-10.6. + kappelipäivät, konf. 17.6. kello 10 Kirkko

YHTEISET RYHMÄT, KIRKONMÄKI
S 17. Hiihtolomaripari40, Norvajärvi 4.-10.3., konfirmaatio 10.6. kello 10 Kirkko
T 18. Päivärippileiri24, Kirkonmäki 7.-9.6. + 12.-16.6., konfirmaatio 18.6. kello 12.30 Kirkko
U 19. Rippikoululeiri20, Oivanki 17.-22.7.+ kaupunkipäivät, konf. 30.7. kello 12.30 Kirkko
V 20. Rippikoululeiri40, Norvajärvi 31.7.-7.8., konfirmaatio 13.8. kello 10 Kirkko
X 21. Urheilurippikoulu30, Santasport 2.-9.7., konfirmaatio 9.7. kello 12.30. Kirkko
Y 22. Pienryhmärippikoulu6, Norvajärvi, mahd. leiri 19.-21.5. konf. 11.6. kello 12.30 Kirkko
Z 23. Vaellus20, Tievatupa 27.7.-3.8. + viikonloppu, konfirmaatio 05.08. klo 12 kirkko