Ilmoittautuminen vuoden 2024 rippikouluihin

Vuonna 2009 syntyneet ilmoittautuvat vuoden 2024 rippikouluun keväällä 2023.

Rippikoulu alkaa ilmoittautumisvuoden loka-marraskuussa ja konfirmaatio on vuonna 2024.

Rippikouluinfoa pääset tarkastelemaan www-sivuillamme, seurakuntalehti Pääskyssä sekä mainoksella Uusi Rovaniemi -lehdessä. Seurakunnan työntekijät jakavat rippikouluinfoa niissä alueidensa kouluissa, joissa on 7-luokkalaisia ja nuoret saavat kotiin vietäväksi tiedotteen. Lähetämme myös kirjeet niille seurakunnan jäsenille, jotka ovat syntyneet 2009.

Jos vuonna 2009 syntynyt nuori on ilmottautumishetkellä 6. tai 8. luokalla, hän voi tulla riparoimaan tämän oman ikäluokkansa kanssa ja tarvittaessa voi vielä kysyä infoa rippikoulutoimistosta. Myös vuonna 2008 syntyneet ovat tervetulleita tämän 2009 ikäluokan kanssa riparille, jos se on jäänyt käymättä jostain syystä. Jos 7-luokalla on nyt v. 2010 syntynyt, hän voi tulla omien luokkatovereidensa kanssa rippikouluun, mutta aikaistetusta rippikoulusta pitää tehdä anomus. Ota tässä tapauksessa yhteyttä nuorisosihteeriin tai nuorisopastoriin.

Jos nuori ei kuulu kirkkoon, hän voi osallistua rippikouluun ikäluokkansa kanssa. Jos hän haluaa liittyä kirkkoon, niin hänet voidaan kasteen jälkeen myös konfirmoida. On myös mahdollista käydä rippikoulu ilman, että liittyy kirkkoon. Tällöin leiristä peritään maksua 20€/vuorokausi. Rovaniemen seurakunnan jäsenille oman seurakunnan järjestämät rippikoulut ovat maksuttomia, poikkeuksena pyhiinvaellusripari ja urheilurippikoulu, joka järjestetäänyhteistyössä Santasportin kanssa. 

Tiedot ryhmävalinnoista lähetetään sähköpostilla 22.9. ja vaihtoaika alkaa 25.9. Tämä muutos, koska vasta Pyhiinvaellusriparin haastatteluiden ja valintojen jälkeen voimme tehdä lopulliset ryhmäjaot. 

Mitä rippikouluja on tarjolla omassa seurakunnassa?

Rippikouluryhmiä on tarjolla 23. Tämän sivun alalaidassa on kaikki vaihtoehdot listattuna. Leirin nimen perässä on luku (6-40), joka kertoo montako nuorta leirille voidaan ottaa. Vaikka suuri leiri tuntuisikin hienolta kokea, joskus pienempi ryhmä on nuoren kannalta parempi.

Leirielämään kuuluu paitsi oppitunteja, myös vapaa-aikaa ja isosten ohjaamia peli- ja liikuntahetkiä sekä iltaohjelmia vaikkapa nuotiolla, kodassa tai leiripirtissä. Majoittuminen on Norvajärvellä neljän hengen huoneissa, muissa leirikeskuksissa huonekoot vaihtelevat.

Alueiden rippikouluihin nuoret tulevat yleensä samasta koulusta ja ryhmän kokoontumisia on enimmäkseen sillä alueella.

Yhteisiä leiriripareita on hiihtolomalla ja kesällä. Yhteiset ryhmät ovat hieno mahdollisuus oppia tuntemaan muitakin kuin oman koulun väkeä. Näille leireille tulee nuoria eri puolilta Rovaniemeä, kenties saat aivan uusia ystäviä!

Luontoripari järjestetään Vanttauskoskella Saariniemen maatilalla. Majoitus omissa teltoissa. Pääset ihmettelemään luontoa, hoitamaan pihapiirin kotieläimiä ja retkeilemään. 

Tunturileirit ovat tavallisia rippikouluja, mutta retkeilevät päivän reppureissun tunturissa, ne eivät siis ole vaellus- tai telttaleirejä. Erityisiä vaellusvaatteita tai -tarvikkeita ei tarvitse hankkia vain tätä varten.

Vaellusleiri on tunturimaisemissa ja leiri yöpyy ainakin osan öistä omissa teltoissa vaellusreitillä ja tekee ruuat itse maastossa. Omat varusteet on syytä olla.

Pyhiinvaellusripari on suunniteltu pidettäväksi to 10.10. - su 20.10. Espanjassa, Santiago de Compostelan pyhiinvaellusreitillä. Tämä rippileiri on kaikille maksullinen, 200€ ja ryhmäläiset haastatellaan ennen lopullista valintaa 23.-28.5. Vaellettava matka on noin 116 km (päivämatka 11-22 km), johon riittää normaali kunto ja hyvä terveys. Majoittuminen  tapahtuu pyhiinvaeltajille tarkoitetuissa majapaikoissa, joissa nukkuu useampi yöpyjä samassa huoneessa. Ruokailut tapahtuvat erilaisissa majataloissa, kahviloissa ja ravintoloissa, ja siksi erityisruokavalioita voi olla mahdotonta toteuttaa. Jokaisella on omat varusteet, rinkka, kesämakuupussi ja vaelluskengät. Lisätietoja riparista antaa erityisnuorisotyönohjaaja Jyrki Hautaniemi, 0406263531.

Kaksi cityriparia (Korkalovaara ja Seurakuntakoti) on tarjolla leirimuotoisten lisäksi. Ryhmät kokoontuvat arkisin noin klo 9-15/16 ja ryhmille on varattu ruoka joka päivälle. Cityripari sopii niille, joilla on kesäisin harrastuksia ja pelejä tai eivät halua olla yötä leirikeskuksessa. Cityriparilla on myöskin monenlaista mukavaa tekemistä, pelejä ja auttavia isosia sekä yleensä retkipäivä vaikkapa Paaniemen majalle.

Pienryhmärippikoulun tapaamisajat ja mahdollinen leiri sovitaan yhdessä ryhmän kanssa. Jos riparin osana päätetään järjestää leiri, se pidetään yleensä Norvajärvellä. Pienryhmä sopii hyvin nuorelle, joka tarvitsee koulupäivien aikana tukea esimerkiksi oppimiseen tai sosiaalisiin tilanteisiin. Pienryhmässä voidaan ottaa tällaiset asiat paremmin huomioon. Nuori itse voi haluta tavallisen kokoiseen ryhmään, mutta hän ei välttämättä osaa arvioida tätä oikein. Kaikille nuorille 20-40 hengen rippikouluryhmä tai leiri ei ole parhain mahdollinen työskentely- ja oppimisympäristö. Leirillä eletään kiinteästi ison ryhmän kanssa koko vuorokausi ja huoneisiin majoittuu 4 nuorta, joten tarvittavaa rauhaa, lepomahdollisuutta tai erillistä opetusta on haastavaa tai lähes mahdotonta järjestää. Miettikääpä kotosalla, olisiko pienryhmä nuorelle sopiva ripari.

Järjestöjen tai herätysliikkeiden riparit:

Herätysliikkeillä ja monilla urheiluopistoilla on myös rippikouluja.

Jos käyt tällaisen muualla pidettävän riparin, sinun tulee tehdä myös useampi ilmoittautuminen:

  1. ilmoittaudu riparille siihen järjestöön, joka riparin toteuttaa.
  2. ilmoittaudu Rovaniemen seurakunnan sivuilla ”Käyn riparin 2024 muualla”-ryhmään, jotta sinut voidaan merkata konfirmoiduksi riparin jälkeen. Siksi on tärkeää, että ilmottaudut mukaan! Ripariin kuuluu seurakuntayhteysjakso, jonka aikana tutustumme ryhmänä oman seurakunnan toimintaan. Tämän osion hoitamisesta tulee ilmoittautuneille sähköisesti infoa marraskuun loppuun mennessä. Seurakunta lähettää sinulle kortin, johon kerätään tutustumiskäynnit. Ryhmä kokoontuu 3-4 kertaa. Näiden käyntien jälkeen saa lahjaksi Raamatun ja virsikirjan sekä seurakuntayhteyskorttiin allekirjoituksen, että jakso on suoritettu. Jos rippikoulun toteuttaja vaatii jotain muuta (käyntejä, ennakkotehtäviä tms.) tämän lisäksi, niin ne pitää sitten hoitaa omatoimisesti. (Huom Santasportin riparille menijät eivät ilmottaudu tähän.) Ilmottautumislinkki tällä sivulla alempana.
  3. jos et tiedä, voiko rippikoulun käydä muualla, kannattaa ilmoittautua myös oman seurakunnan rippikouluihin. Myöhemmin ryhmän peruminen on helpompaa kuin jälki-ilmoittautuminen, jolloin ei ehkä ole mahdollista päästä toiveryhmään.

Santasportin urheiluripari järjestetään yhteistyössä Santasportin kanssa. Sekä urheiluopiston että seurakunnan riparisivuilla on ilmottautumislinkki. Urheiluopiston sivuilla lisätietoja riparista. Urheiluripari on kaikille maksullinen, sen hinta on 550€ ja ajankohta 30.6.-7.7.2024. Lisätietoja antaa nuorisopappi.

Lapin seurakuntien kehitysvammatyö järjestää lappilaisille erityisnuorille vuosittain rippileirin. Tähän ryhmään tulee nuoria eri puolilta Lappia ja leirijakson paikka vaihtelee vuosittain. Lisätietoja erityisrippikoulusta saat Terhi Ämmälältä ja hänelle ilmoittaudutaan tähän rippikouluun.

Lisätietoa rippikouluasioista

Nuorisosihteeri

Rippikouluasiat.