ILMOITTAUTUMINEN VUODEN 2024 RIPPIKOULUIHIN

 

 

Vuonna 2009 syntyneet ilmoittautuvat vuoden 2024 rippikouluun keväällä 2023.

Rippikoulu alkaa ilmoittautumisvuoden loka-marraskuussa ja konfirmaatio on vuonna 2024.

Tiedotamme rippikouluista nettisivuillamme ja seurakunnan Pääsky-lehdessä, sekä mainoksella Uusi Rovaniemi -lehdessä. Seurakunnan työntekijät jakavat rippikouluinfoa niissä alueidensa kouluissa, joissa on 7-luokkalaisia ja nuoret saavat kotiin vietäväksi tiedotteen. Lähetämme myös kirjeet niille seurakunnan jäsenille, jotka ovat syntyneet 2009.

Jos vuonna 2009 syntynyt nuori on ilmottautumishetkellä 6. tai 8. luokalla, hän voi tulla riparoimaan tämän oman ikäluokkansa kanssa ja tarvittaessa voi vielä kysyä infoa rippikoulutoimistosta. Myös vuonna 2008 syntyneet ovat tervetulleita tämän 2009 ikäluokan kanssa riparille, jos se on jäänyt käymättä jostain syystä. Jos 7-luokalla on nyt v. 2010 syntynyt, hän voi tulla omien luokkatovereidensa kanssa rippikouluun, mutta aikaistetusta rippikoulusta pitää tehdä anomus. Ota tässä tapauksessa yhteyttä nuorisosihteeriin tai nuorisopastoriin.

Jos nuori ei kuulu kirkkoon, hän voi osallistua rippikouluun ikäluokkansa kanssa. Jos hän haluaa liittyä kirkkoon, niin hänet voidaan kasteen jälkeen myös konfirmoida. On myös mahdollista käydä rippikoulu ilman, että liittyy kirkkoon. Tällöin leiristä peritään maksua 20€/vuorokausi. Rovaniemen seurakunnan jäsenille oman seurakunnan järjestämät rippikoulut ovat maksuttomia, poikkeuksena pyhiinvaellusripari ja urheilurippikoulu, joka järjestetäänyhteistyössä Santasportin kanssa. 

Tiedot ryhmävalinnoista lähetetään sähköpostilla 22.9. ja vaihtoaika alkaa 25.9. Tämä muutos, koska vasta Pyhiinvaellusriparin haastatteluiden ja valintojen jälkeen voimme tehdä lopulliset ryhmäjaot. 

 

Hups, unohtuiko ilmoittautumisen teko 22.5. mennessä?

Ei hätää... tarvittaessa nuorisosihteeri avaa ilmottautumisen uudelleen. Tämän sivun lopussa on linkki, josta pääset ilmottautumaan. Huomioithan, että suurin osa ryhmistä on ehkä jo täynnä tässä vaiheessa. Ilmottautuneita on järjestelty ryhmiin kesän aikana. Tässä jälki-ilmottautumisessa ei voi enää käyttää kaverikoodia, jos kaveri ilmoittautui määräaikana. Kaveritoiveista tai muista ilmottautumiseen liittyvistä asioista voitte olla yhteydessä nuorisosihteeriin 0407301965, [email protected]. Kaveritoiveista: laita viestillä kavereiden etu- ja sukunimet, älä lähetä kaverikoodia, sillä sitä ei voi käyttää kavereiden etsimisessä järjestelmästä.

Urheiluriparin ja Käyn riparin muualla -ryhmän ilmottauuminenon auki edelleen.

Ilmoittautuminen:

Ilmoittautuminen tapahtuu sähköisesti ma 17.4. - ma 22.5.2023 tällä sivulla olevan linkin kautta. Ilmoittautuessa tunnistaudutaan esim. pankkitunnuksilla, joten tämä on hyvä hoitaa huoltajan kanssa yhdessä. Tunnistautuminen tehdään yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) vuoksi.

Tarkistathan, että ilmoittautumisessa sähköpostiosoitteesi on oikeinkirjoitettu, sillä antamaasi sähköpostiin tulee ilmoittautumisesta vahvistus. Voit siis siitä tarkistaa, että ilmoittautuminen on mennyt varmasti perille. Joskus vahvistus menee roskapostiin, tarkista siis sekin. Ole yhteydessä nuorisosihteeriin tai nuorisopappiin, jos et saa vahvistusviestiä.

Nuoren ilmoittautuessa, yhteystietojen kohdalle on hyvä laittaa sähköpostiosoite, jota varmasti luetaan (joko nuoren tai huoltajan). Rippikouluryhmille tulee rippikouluinfoa ainoastaan sähköisesti. Jos osoite on gmail.com, viesti voi mennä roskapostiin.

Rovaniemellä rippikouluihin ilmoittautuu vuosittain n. 600 nuorta. Tässä ilmoittautumistavassa ”nopeat eivät syö hitaampia” vaan kaikki määräaikaan mennessä ilmoittautuneet ovat samassa asemassa ryhmiä muodostettaessa. Ilmottautumisohjelma jakaa nuoret ryhmiin, jonka jälkeen kaikkien ilmottautuneiden tiedot ja toiveet tarkistetaan manuaalisesti ja ryhmiä järjestellään vielä.

Jokaisen tulee laittaa 5-8 rippikouluvaihtoehtoa paremmuusjärjestyksessä. Ilman viittä vaihtoehtoa ilmoittautuminen ei onnistu. Jokaiseen ryhmään voidaan ottaa vain tietty määrä nuoria, joten kaikkien 1. toive ei toteudu. Kaverikoodilla voi hakea samalle leirille. Koodi mahdollistaa kaveriporukoiden pääsemisen samaan ryhmään suuremmalla todennäköisyydellä. Ensimmäisenä ilmoittautunut saa koodin, jonka hän voi antaa enintään seitsemälle kaverille. Suuret 4-8 hengen porukat eivät ehkä pääse 1 tai 2-toiveisiin. Mitä isompi porukka on, sitä hankalampaa on toiveita on toteuttaa. Sopikaa kaveriporukassa ennen ilmoittautumista, mille leireille haette, sillä samaa koodia käyttävillä tulee samat ryhmätoiveet automaattisesti.

Ilmoittautuminen tehdään yhdessä huoltajan kanssa. Ilmoittautumisen alussa pitää tunnistautua esim. pankkitunnuksilla (vanhemman tunnuksilla voitte kirjautua) ja kaavakkeessa kysytään pakollisia tietoja nuorelta ja ensimmäiseltä huoltajalta (mm. hetu). Tiedot auttavat yksilöimään henkilöt varmasti oikein esim. kirkonkirjoihin. Tietoja tarvitaan, jotta sähköinen ilmoittautuminen toimii ja rippikoulun jälkeen nuoret voidaan samalla ohjelmalla merkitä konfirmoiduiksi. Haluamme mahdollistaa hyvän riparin jokaiselle, siksi kysymme myös henkilökohtaisia tietoja. Nämä tiedot käsitellään luottamuksellisesti. 

Leirikunto: 

Kun harkitset leirille lähtöä, ota nämä huomioon...
- Pystytkö nukkumaan muiden kanssa samassa huoneessa?
- Pystytkö olemaan mukana ryhmässä?
- Ovatko mahdollisen sairauden oireet hallinnassa, ja oletko yhteistyökykyinen tai omatoiminen lääkityksesi hoitamisessa? Oireilu ei saa kuormittaa kohtuuttomasti nuorta itseään, kavereita, isosia tai työntekijöitä.
- Pystytkö olemaan osan päivästä ilman puhelinta?
- Onko sinulla kyky huolehtia henkilökohtaisesta hygieniasta ja riittävästä syömisestä leiriolosuhteissa?

Huom. pienryhmä- ja cityripareilla nämä haasteet eivät ole välttämättä este.
Perheeseen ollaan yhteydessä, jos ilmenee tai on ennakkoon tiedossa haasteita.
Tärkeintä on, että olemme yhdessä tukemassa nuorta tässä tilanteessa ja etsimme nuorelle sopivan tavan osallistua rippikouluun.

Tiedot ryhmävalinnoista

tulee sähköpostitse 22.9. mennessä sekä rippikoululaisen että 1.huoltajan sähköpostiin. 

Vaihtotoiveita

otetaan vastaan 25.9. alkaen sähköpostitse: [email protected] Ilmoitathan nuoren nimen ja myös mistä ryhmästä nuori haluaa siirtyä ja mihin ryhmään.

HUOM.... vaihtotoiveita ei oteta vastaan 22.-24.9., jotta kaikki saavat tasapuolisesti tiedon ryhmävalinnoista.

Ryhmät kokoontuvat seurakuntayhteysjaksolla

Ensimmäinen kokoontuminen on yleensä loka-marraskuussa, johon saatte kutsukirjeen ilmoittamaanne sähköpostiosoitteeseen. Tällä seurakuntayhteysjaksolla ota yhteyttä oman ryhmän ohjaajiin, heillä on tiedossa ryhmän tapaamisaikataulut ja muut riparin toteutusta koskevat asiat. Tapaamiset ovat yhteisiä koko ryhmälle, eli meillä ei ole käytössä toimintaan tutustumiskortteja. Tapaamisten tarkoitus on tutustua toisiimme ja osallistua yhdessä seurakunnan toimintaan. Kokoontumisia on noin kerran kuussa. Vanhemmille järjestetään myös tapaaminen, johon heidät kutsutaan sähköpostilla.  

Mitä rippikoulu maksaa

Rippikoulu on ilmainen Rovaniemen seurakunnan jäsenille ja niille, jotka päättävät liittyä seurakuntaan. Rovaniemen seurakuntaan kuulumattomalta peritään maksua 20€/leirivuorokausi. Jos seurakunnan jäsen muuttaa rippikoulun aikana, häneltä ei peritä riparista maksua. Pyhiinvaellusripari on maksullinen, kuten myös Santasportin urheiluripari, joka järjestetään yhteistyössä urheiluopiston kanssa.

Jos et ole Rovaniemen seurakunnan jäsen, ota ennen ilmoittautumista yhteys rippikoulutoimistoon. Muuhun seurakuntaan kuuluvia otetaan rippikouluihimme, jos rippikouluihin mahtuu.

Mitä rippikouluja on tarjolla omassa seurakunnassa

Rippikouluryhmiä on tarjolla 23. Tämän sivun alalaidassa on kaikki vaihtoehdot listattuna.

Leirin nimen perässä on luku (6-40), joka kertoo montako nuorta leirille voidaan ottaa. Vaikka suuri leiri tuntuisikin hienolta kokea, joskus pienempi ryhmä on nuoren kannalta parempi.

Leirielämään kuuluu paitsi oppitunteja, myös vapaa-aikaa ja isosten ohjaamia peli- ja liikuntahetkiä sekä iltaohjelmia vaikkapa nuotiolla, kodassa tai leiripirtissä. Majoittuminen on Norvajärvellä neljän hengen huoneissa, muissa leirikeskuksissa huonekoot vaihtelevat.

Alueiden rippikouluihin nuoret tulevat yleensä samasta koulusta ja ryhmän kokoontumisia on enimmäkseen sillä alueella.

Yhteisiä leiriripareita on hiihtolomalla ja kesällä. Yhteiset ryhmät ovat hieno mahdollisuus oppia tuntemaan muitakin kuin oman koulun väkeä. Näille leireille tulee nuoria eri puolilta Rovaniemeä, kenties saat aivan uusia ystäviä!

Luontoripari järjestetään Vanttauskoskella Saariniemen maatilalla. Majoitus omissa teltoissa. Pääset ihmettelemään luontoa, hoitamaan pihapiirin kotieläimiä ja retkeilemään. 

Tunturileirit ovat tavallisia rippikouluja, mutta retkeilevät päivän reppureissun tunturissa, ne eivät siis ole vaellus- tai telttaleirejä. Erityisiä vaellusvaatteita tai -tarvikkeita ei tarvitse hankkia vain tätä varten.

Vaellusleiri on tunturimaisemissa ja leiri yöpyy ainakin osan öistä omissa teltoissa vaellusreitillä ja tekee ruuat itse maastossa. Omat varusteet on syytä olla.

Pyhiinvaellusripari on suunniteltu pidettäväksi to 10.10. - su 20.10. Espanjassa, Santiago de Compostelan pyhiinvaellusreitillä. Tämä rippileiri on kaikille maksullinen, 200€ ja ryhmäläiset haastatellaan ennen lopullista valintaa 23.-28.5. Vaellettava matka on noin 116 km (päivämatka 11-22 km), johon riittää normaali kunto ja hyvä terveys. Majoittuminen  tapahtuu pyhiinvaeltajille tarkoitetuissa majapaikoissa, joissa nukkuu useampi yöpyjä samassa huoneessa. Ruokailut tapahtuvat erilaisissa majataloissa, kahviloissa ja ravintoloissa, ja siksi erityisruokavalioita voi olla mahdotonta toteuttaa. Jokaisella on omat varusteet, rinkka, kesämakuupussi ja vaelluskengät. Lisätietoja riparista antaa erityisnuorisotyönohjaaja Jyrki Hautaniemi, 0406263531.

Kaksi cityriparia (Korkalovaara ja Seurakuntakoti) on tarjolla leirimuotoisten lisäksi. Ryhmät kokoontuvat arkisin noin klo 9-15/16 ja ryhmille on varattu ruoka joka päivälle. Cityripari sopii niille, joilla on kesäisin harrastuksia ja pelejä tai eivät halua olla yötä leirikeskuksessa. Cityriparilla on myöskin monenlaista mukavaa tekemistä, pelejä ja auttavia isosia sekä yleensä retkipäivä vaikkapa Paaniemen majalle.

Pienryhmärippikoulun tapaamisajat ja mahdollinen leiri sovitaan yhdessä ryhmän kanssa. Jos riparin osana päätetään järjestää leiri, se pidetään yleensä Norvajärvellä. Pienryhmä sopii hyvin nuorelle, joka tarvitsee koulupäivien aikana tukea esimerkiksi oppimiseen tai sosiaalisiin tilanteisiin. Pienryhmässä voidaan ottaa tällaiset asiat paremmin huomioon. Nuori itse voi haluta tavallisen kokoiseen ryhmään, mutta hän ei välttämättä osaa arvioida tätä oikein. Kaikille nuorille 20-40 hengen rippikouluryhmä tai leiri ei ole parhain mahdollinen työskentely- ja oppimisympäristö. Leirillä eletään kiinteästi ison ryhmän kanssa koko vuorokausi ja huoneisiin majoittuu 4 nuorta, joten tarvittavaa rauhaa, lepomahdollisuutta tai erillistä opetusta on haastavaa tai lähes mahdotonta järjestää. Miettikääpä kotosalla, olisiko pienryhmä nuorelle sopiva ripari.

Järjestöjen tai herätysliikkeiden riparit:

Herätysliikkeillä ja monilla urheiluopistoilla on myös rippikouluja.
Jos käyt tällaisen muualla pidettävän riparin, sinun tulee tehdä myös useampi ilmoittautuminen:

1. ilmoittaudu riparille siihen järjestöön, joka riparin toteuttaa.

2. ilmoittaudu Rovaniemen seurakunnan sivuilla ”Käyn riparin 2024 muualla”-ryhmään, jotta sinut voidaan merkata konfirmoiduksi riparin jälkeen. Siksi on tärkeää, että ilmottaudut mukaan! Ripariin kuuluu seurakuntayhteysjakso, jonka aikana tutustumme ryhmänä oman seurakunnan toimintaan. Tämän osion hoitamisesta tulee ilmoittautuneille sähköisesti infoa marraskuun loppuun mennessä. Seurakunta lähettää sinulle kortin, johon kerätään tutustumiskäynnit. Ryhmä kokoontuu 3-4 kertaa. Näiden käyntien jälkeen saa lahjaksi Raamatun ja virsikirjan sekä seurakuntayhteyskorttiin allekirjoituksen, että jakso on suoritettu. Jos rippikoulun toteuttaja vaatii jotain muuta (käyntejä, ennakkotehtäviä tms.) tämän lisäksi, niin ne pitää sitten hoitaa omatoimisesti. (Huom Santasportin riparille menijät eivät ilmottaudu tähän.) Ilmottautumislinkki tällä sivulla alempana.

3. jos et tiedä, voiko rippikoulun käydä muualla, kannattaa ilmoittautua myös oman seurakunnan rippikouluihin. Myöhemmin ryhmän peruminen on helpompaa kuin jälki-ilmoittautuminen, jolloin ei ehkä ole mahdollista päästä toiveryhmään.

Santasportin urheiluripari 

Urheiluripari järjestetään yhteistyössä Santasportin kanssa. Sekä urheiluopiston että seurakunnan riparisivuilla on ilmottautumislinkki. Urheiluopiston sivuilla lisätietoja riparista. Urheiluripari on kaikille maksullinen, sen hinta on 550€ ja ajankohta 30.6.-7.7.2024. Lisätietoja antaa nuorisopappi Ari Jarva, 0400 194 845.


Lapin seurakuntien kehitysvammatyö järjestää lappilaisille erityisnuorille vuosittain rippileirin. Tähän ryhmään tulee nuoria eri puolilta Lappia ja leirijakson paikka vaihtelee vuosittain. Lisätietoja erityisrippikoulusta saat Terhi Ämmälältä puh. 040 580 7048 ja hänelle ilmoittaudutaan tähän rippikouluun.

 

Ilmoittautumislinkit:

Seurakunnan omat riparit, maksuttomat jäsenille:

https://asiointi.rovaniemenseurakunta.fi/enrolment/enrolment/EA49A632CF41C003A6B3ED0EB364CEF2

 

Käyn rippikoulun 2024 muualla, järjestöriparit, ilmoittautuminen seurakuntayhteysjaksoon: 

(Huom Santasportin riparille menijät eivät ilmottaudu tähän.) 

https://asiointi.rovaniemenseurakunta.fi/enrolment/enrolment/CEDB0C5674121A3FB0566ADCBA68355C

 

Santasportin urheiluripari 2024:

https://www.lyyti.in/Ilmoittautuminen_urheilurippikouluun_2972024_5221

Urheilurippikoulun ilmoittautuminen päättyy 31.12.2023

 

Harjoitteluversio ilmottautumiseen, voi käyttää esim. kouluilla ripari-infoissa:

https://asiointi.rovaniemenseurakunta.fi/enrolment/enrolment/DBD1BDE5AE972A50A9D5A05330663A20Linkki avautuu uudessa välilehdessä

 

Rippikouluvaihtoehdot ja konfirmaatiot, Rovaniemen seurakunnan omat riparit 2024: 

Leirin nimen perässä on luku (6-40), joka kertoo montako nuorta leirille voidaan ottaa.

KESKIKAUPUNKI                                                                                

1. Rippileiri20 Norvajärvi 8.-10.3 ja 3.6.- 6.6. konf. la 8.6. klo 13.00 kirkko

2. Rippileiri40 Pikku-Syöte 16.-22.7. konf. la 27.7. klo 10 kirkko

15. Hiihtolomaripari40 Norvajärvi 2.-8.3. konf. la 8.6. klo 10 kirkko

OUNASVAARA-ALAKEMIJOKI                                                            

3. Rippileiri40 Norvajärvi 7.6.-13.6. konf. la 15.6. klo 10 kirkko

4. Rippileiri40 Norvajärvi 2.-8.7. konf. la 13.7. klo 10 kirkko

5. Rippileiri24 Oivanki 9.-15.7. konf. su 21.7. klo 12.30 kirkko

6. Rippileiri40 Norvajärvi 16.-22.7. konf. su 28.7. klo 12.30 kirkko

15. Hiihtolomaripari40 Norvajärvi 2.-8.3. konf. la 8.6. klo 10 kirkko

ALAKEMIJOKI                                                                                     

* 6. Rippileiri40 Norvajärvi 16.-22.7.  konf. su 28.7. klo 12.30 kirkko. * Jokivarsien nuorille pidetään paikat 22.5. asti leireillä 6, 9 ja 13

SAARENKYLÄ-YLÄKEMIJOKI                                                                                    

7. Tunturileiri20 Tunturikeimiö 3.-10.6. konf. su 16.6. klo 10 kirkko

8. Rippileiri40 Norvajärvi 25.6.-1.7. konf. la 6.7. klo 10 kirkko

9. Rippileiri40 Norvajärvi 23.-29.7. konf. la 3.8. klo 10 kirkko

15. Hiihtolomaripari40 Norvajärvi 2.-8.3. konf. la 8.6. klo 10 kirkko

YLÄKEMIJOKI                                                                                      

* 9. Rippileiri40 Norvajärvi 23.-29.7. Konf. Viiri la 3.8. klo 13. * Jokivarsien nuorille pidetään paikat 22.5. asti leireillä 6, 9 ja 13            

KORKALOVAARA-OUNASJOKI                                                           

10. Rippileiri24 Oivanki 12.-18.6. konf. su 30.6. klo 12.30 kirkko

11. Rippileiri40 Norvajärvi 14.6.-20.6. konf. la 29.6. klo 10 kirkko

12. Rippileiri40 Pikku-Syöte 2.-8.7. konf. su 14.7. klo 12.30 kirkko

13. Rippileiri40 Norvajärvi 9.-15.7  konf. la 20.7. klo 10 kirkko

14. Cityripari24 Korkalovaaran kappeli 25.-26.7. ja 29.7.-2.8. konf. la 3.8. klo 10 Kork.kappeli

15. Hiihtolomaripari40 Norvajärvi 2.-8.3. konf. la 8.6. klo 10 kirkko

OUNASJOKI                                                                   

* 13. Rippileiri40 Norvajärvi 9.-15.7  konf. la 20.7. klo 10 kirkko. * Jokivarsien nuorille pidetään paikat 22.5. asti leireillä 6, 9 ja 13

YHTEISET                                                                      

16. Musiikkirippileiri20 Norvajärvi 8.-10.3 ja 3.6.- 6.6. konf. su 9.6. klo 12.30 kirkko

17. Tunturileiri20 Tunturikeimiö 11.-18.6. konf. su 30.6. klo 10 kirkko

18. Pyhiinvaellusripari18 Espanja 10.-20.10. konf. la 26.10. klo 11 kirkko (200€)

19. Urheiluripari Santasport 30.6.-7.7. konf. su 7.7. klo 12.30 kirkko (550€)

20. Luontoripari24 Saariniemi, Vanttausjärvi 16.-22.7. konf. la 3.8. klo 13.00 kirkko

21. Vaellus22 Tieva22, 26.7.-2.8. konf. su 4.8. klo 12.30 kirkko

22. Cityripari24 Kirkko/seurakuntakoti 3.-7.6. ja 10.-11.6. konf. su 16.6. klo 12.30 kirkko

23. Pienryhmäripari6, Norvajärvi 3.-5.5. konf. la 8.6. klo 12 Korkalovaaran kappeli