Uutislistaukseen

Hiippakunnan lähetysjuhlat Hiippakunnan lähetysjuhlat

Hiippakunnan lähetysjuhlat

1.9.2020 13.59

Oulun hiippakunnan lähetysjuhlien päätoimikunta teki viime viikolla päätöksen, että ovet ovat auki Kemin kirkossa pidettäviin tilaisuuksiin turvavälit ja hygienia huomioiden. 

Rovaniemellä ohjelmaa voi tulla seuraamaan striimattuna seurakuntakodin yläsaliin (os. Rauhankatu 70 F) pe 4.9. klo 18-20 ja lauantaina 5.9. klo 11-14. Paikalle mahtuu 30 hlöä.

Oulun hiippakunnan lähetysjuhlien päätoimikunta teki viime viikolla päätöksen, että ovet ovat auki Kemin kirkossa pidettäviin tilaisuuksiin turvavälit ja hygienia huomioiden. Nämä tilaisuudet ovat perjantaina 18-20, lauantaina 12-14 ja sunnuntain messu 10.00-11.30. Sisälle voidaan ottaa 150 juhlavierasta. Rovaniemeltä kotoisin oleva Miikka Ruokanen pitää lauantaina raamattutunnin kasvavien kirkkojen salaisuudesta. Ruokanen on Helsingin yliopiston dogmatiikan emeritusprofessori ja nykyinen professori Nanjingin teologisessa seminaarissa.

Oulun hiippakunnan lähetysjuhlilla esillä ympäristövastuu ja uskontodialogi  

Oulun hiippakunnan lähetysjuhlia vietetään 4.-6.9.2020 Kemissä teemalla Saman Veden Äärellä. Tilaisuudet radioidaan ja striimataan, joten niihin voi osallistua virtuaalisesti. Tapahtumapaikka on Kemin kirkko ja paikan päällä osallistuvien maksimimäärä on 150 henkilöä / tilaisuus. 
– On hienoa, että laajan radioinnin ja striimauksen kautta juhlat ovat nähtävillä ja kuultavilla laajasti, mutta on silti tärkeää, että voimme pitää kirkossa ovet auki, Kemin seurakunnan kirkkoherra ja päätoimikunnan puheenjohtaja Tuomas Tölli sanoo. Turvavälit on huomioitu ja käsihygieniaan kiinnitetään erityistä huomiota. 

Tulokulmia kirkon kansainväliseen työhön 

Lähetysjuhlilla saadaan monta tulokulmaa kirkon kansainväliseen työhön. Juhlien ohjelmassa korostuu kaksi vahvaa teemaa; ympäristövastuu ja uskontodialogi. Esillä ovat lähetystyön näkökulmasta esimerkiksi uskontojen kohtaamiset ja luomakunnan varjeleminen. 

– Rovaniemeltä kotoisin oleva Miikka Ruokanen pitää raamattutunnin kasvavien kirkkojen salaisuudesta. Ruokanen on Helsingin yliopiston dogmatiikan emeritusprofessori ja nykyinen professori Nanjingin teologisessa seminaarissa. Kanavissa saavat äänensä kuuluviin kirkon lähetysjärjestöjen eri työntekijät, kansainvälisen työn hiippakuntasihteeri Matti Laurila kertoo. 

Oulun hiippakunnan lähetysjuhlia on järjestetty säännöllisesti vuodesta 1981 lähtien ja Suomen yhdeksästä hiippakunnasta se on ainoa, jossa järjestetään vuosittain omia lähetysjuhlia. Järjestysvuoro kiertää rovastikunnittain, ja nyt ovat käytännön vastuussa Kemin ja Keminmaan seurakunnat sekä Kemi-Tornion rovastikunta.