Tavivaaran hautausmaa

Tavivaarantie 345 , 96400 Rovaniemi

Hautausmaan muistomerkki.

Tavivaaran hautausmaa sijaitsee Rovaniemen itäpuolella, noin 13 km päässä kaupungista. Kaupungista ajetaan Ranualle menevää Kajaanintietä n. 4 km. Pöykkölän asutusalueen jälkeen käännytään Kemijoen itäpuolentielle, jota ajetaan n. 6 km, jonka jälkeen tienviitta vasemmalle TAVIVAARA. Loppumatka tästä noin  kolme kilometriä. Osoite on Tavivaarantie 345.

Hautausmaan pinta-ala on 29 hehtaaria, josta vajaa puolet on tällä hetkellä hautauskäytössä. Hautausmaa on otettu käyttöön vuonna 1972.

Hautausmaalla on 71 hautaosastoa, joilla on yhteensä 47 574 arkkuhautasijaa ja tuhansia uurnahautapaikkoja.

Hautausmaalla on omat hautaosastot veteraaneille (alue 17), ortodokseille (alue 8), lapsille (alue 12), metsätyömiehille (alue 26), sekä islaminuskoisille (alue 21). Osa alueesta 21 on aidattu tunnustuksettomaksi alueeksi. Alueella 16 on uurna-hautapaikat, uurnalehto, sirottelualue ja uurnaholvi (kolumbaario). Yleisillä hautaosastoilla hautapaikan voi valita joko nurmi-, tai metsäalueelta.

Hautausmaalla on pyritty säilyttämään maaston alkuperäiset piirteet luopumalla kaavamaisista hautariveistä. Kasteluvesi tulee hautausmaalle n. 3 km päässä olevasta lammesta omalla paineella.

Tavivaaran kappeli on vihitty käyttöön vuonna 2002. Kappelissa on kaksi salia, joissa toimituksia voidaan järjestää. Isossa salissa on 179 istumapaikkaa. Pieneen saliin mahtuu 30 henkeä. Kappelissa järjestetään vuosittain keskimäärin 150 siunausta.

Hautausmaan palvelurakennuksessa voidaan järjestää muistotilaisuuksia lauantaisin 30:lle hengelle.

Kartta hautausmaan lohkoista.

Pysäköinti
wc
Esteetön kulku