Hyppää sisältöön

Virkatodistusten, sukuselvitysten, sukututkimusten ja sukuselvityspalvelun maksut:

Virkatodistusmaksut 1.1.2020 alkaen tästä linkistä

Virkatodistusten uudet tarkistetut maksut tulevat voimaan 1.1.2020. Päätöksen maksumuutoksesta teki Kirkkohallitus, jolle kirkkolain mukaan kuuluu päätösvalta kirkonkirjojen tietojen luovuttamisesta perittävän maksun määräämisestä. Kirkkohallituksen tekemässä uudessa maksupäätöksessä on huomioitu sekä Suomen ev.-lut kirkon ja maistraattien veloittamien maksujen yhtenäistäminen että kirkonkirjojenpitoon liittyvä uudistus.

Todistuksesta peritään toimistustavasta riippumatta toimitusmaksua 5,50 euroa, joka sisältää myös laskutuksen.

Sukututkimusta tai tieteellistä tutkimusta varten laadittujen todistusten maksut

Sukututkimusta tai tieteellistä tutkimusta varten laadittujen todistusten perusmaksu on 45 euroa. Mikäli todistuksen laatimisesta aiheutuu työtä enemmän kuin 30 minuuttia, veloitetaan lisämaksua 20 euroa jokaiselta alkavalta 30 minuutin jaksolta. Jos todistuksen laatimiseen kuluu 1 tunti ja 15 minuuttia, laskutetaan asiakkaalta perusmaksu 45 euroa ja 2 x 30 minuutin ajalta 40 euroa, yhteensä 85 euroa. Todistuksen lähettämisestä peritään toimitusmaksua 5,50 euroa.

Maksuttomat todistukset

Maksuttomia todistuksia ovat sellaiset todistukset, joiden maksuttomuus perustuu johonkin voimassa olevaan lakiin. Maksuttomista todistuksista ei peritä toimitusmaksua.

Toimitusmaksu

Todistuksesta peritään toimitustavasta riippumatta (nouto, postitse, sähköpostitse) toimitusmaksua 5,50 euroa, joka sisältää myös laskutuksen. Jos lasku lähetetään asiakkaan pyynnöstä eri osoitteeseen kuin todistus, veloitetaan molemmista erikseen 5,50 euroa. Jos todistus toimitetaan asiakkaan pyynnöstä useammalla eri tavalla (esim. postitse ja sähköpostitse) tai useampaan eri osoitteeseen, veloitetaan jokaisesta toimituksesta erikseen 5,50 euroa.

Aiemmin lähetettyjen todistusten kopioiden lähettämisestä veloitetaan 9 euroa/ todistus ja toimitusmaksu 5,50 euroa.

Postiennakolla lähetettävästä todistuksesta peritään postiennakkomaksu. Todistuksen lähettämisestä ulkomaille peritään lisäksi posti- ja pankkipalvelumaksut. Maksukehotuksesta veloitetaan 5 euroa.