Ilta yksinäisyydestä

Ilta yksinäisyydestä Sinetän kappeli ja seurakuntasali

Tervetuloa!

Yksinäisyys koskettaa meitä kaikkia monin tavoin. Se ei katso ikää, sukupuolta tai yhteiskuntaluokkaa. Yksinäisyys voi yllättää kenet tahansa. Juho Saaren toimittaman Yksinäisten Suomi – teoksen (2016, kust. Gaudeamus) mukaan joka viides suomalainen kokee yksinäisyyttä joskus ja joka kymmenes usein. Joka kahdeskymmenes on jatkuvasti yksin. Eniten yksinäisyyttä koetaan nuoruudessa ja vanhana.

Yksinäisyyttä käsitellään eri näkökulmista Sinetän kappelissa 12.6. klo 18. Illassa kuullaan blogipuheita yksinäisyyden eri näkökulmista: Nuoren yksinäisyydestä puhuu Eetu Lohela, naisen yksinäisyydestä diakoni Riitta Nurmimäki, miehen yksinäisyydestä eräkirjailija Juhani Valli ja ikäihmisen näkökulmasta eläkkeellä oleva opettaja Tellervo Koho. Illassa on vahvasti mukana myös musiikkia ja runoja, joista vastaavat keramiikkataiteilija Vuokko Mänty, laulava eläkeläinen Sulo Kangas, kanttori Sanna Peltola ja diakoni Marja-Leena Kivilompolo. Illan muissa ohjelmissa mukana erityisnuorisotyönohjaaja Jenni Rautio, sairaalapastori Sanna Kerola, johtava diakoni Markku Kukkonen ja Sinetän kappelissa myös diakonissa Kirsti Vuolo. Illan päätteeksi hartaus ja yhteinen maksuton iltapala. Rovaniemen seurakunnan järjestämä tilaisuus on avoin kaikille.

Korkalovaara-Ounasjoki

Rovaniemen seurakunta