Matkalla kotiin-liedkonsertti

pe 14.8. kello 19.00
liedkonsertti
Rovaniemen kirkko

Maiju Vaahtoluoto mezzosopraano, Mirva Helske piano

Vapaa pääsy, ohjelma 10€.

"Tiedossa värikäs liedkonsertti, jossa etsitään tietä kotiin, omaa sisintä ja vähän muutakin. Valituissa lauluissa kuuluu levottomuus ja eksyneiden kaipuu kaukaiseen kotimaahan, mutta matkaa taivaltavan mielessä kihelmöi myös vapaus. Lämpimästi tervetuloa kokemaan monien tunteiden matka kanssamme!"  

Konsertissa kuullaan saksan- ja suomenkielisiä lauluja ja pianomusiikkia. Säveltäjäniminä mm. Schubert, Brahms, Clara Schumann, Wolf, Kuula ja Madetoja. Kaikkiin saksankielisiin kappaleisiin on ohjelmassa käännökset.

Maiju Vaahtoluoto on Savonlinnasta lähtöisin oleva nuori oopperalaulaja, joka viihtyy näyttämöllä niin mezzosopraano- kuin alttoroolienkin parissa. Tällä näyttämökaudella 2019/2020 hän esiintyy Oldenburgisches Staatstheaterissa, jossa hänen roolejaan ovat mm. Naamiohuvien Ulrica (Verdi), Valkyyrian Schwertleite (Wagner) sekä Götterdämmerungin 1.Norna (Wagner).
Kauden 2018/2019 Maiju työskenteli Berliinin Deutsche Operissa, jossa hänen roolejaan olivat mm. Rigoletton Maddalena (Verdi), Lentävän Hollantilaisen Mary (Wagner), Jevgeni Oneginin Filipjevna(Tchaikovsky) ja Taikahuilun 3.nainen (Mozart).
Maiju on valmistunut laulunopettajaksi Centria Ammattikorkeakoulusta vuonna 2013 sekä musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian laulutaiteen osastolta syksyllä 2017. Maijun laulunopettajia ovat olleet mm. Sirkka Haavisto, Ritva-Liisa Korhonen ja Johanna Rusanen-Kartano. 
Suomessa Maiju on esiintynyt useissa eri oopperaproduktioissa, mm. Kansallisoopperassa sekä Savonlinnan Oopperajuhlilla. Maiju on  aktiivinen lied-musiikin esittäjä ja hän on laulanut myös useiden oratorio- ja orkesteriteosten alttosolistina, mm. Bachin Johannes-passiossa ja Mendelssohnin Eliaksessa. Huhtikuussa 2020 hän tulee debytoimaan Verdin Requiemin mezzosopraanosolistina Tampere Filharmonian kanssa. 
Maiju on Kangasniemen Laulukilpailun voittaja vuodelta 2016. Hänelle on myönnetty myös Martti Talvela-säätiön vuoden 2018 apuraha. Kuluvana vuonna hän on yksi Suomen Wagner-seuran Bayreuth-stipendiaateista.


Joensuulaislähtöinen pianisti Mirva Helske on opiskellut muusikon AMK-tutkinnon Jyväskylässä Katariina Liimataisen johdolla ja osin Wienin musiikkiyliopistossa (MDW) Christiane Karajevin oppilaana. Maisterinopintonsa Mirva on opiskellut Viron musiikkiakatemiassa Ivari Iljan johdolla ja Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa Eero Heinosen, Ilmo Rannan ja Niklas Pokin johdolla. Mirva on tehnyt laulusäestyksen, solistisen pianon ja instrumenttipedagogiikan maisterintutkinnot vuosien 2012 ja 2017 välillä Tallinnan ja Helsingin väliä seilaten. 

Esiintyvänä taiteilijana Mirva on keskittynyt kamari- ja liedmusiikkiin. Viime vuosina Mirva on laajentanut ohjelmistoaan enenevissä määrin oopperaan, sillä häntä kiehtovat ohjelmalliset ja dramatisoidut konserttikokonaisuudet. Mirva on kysytty pianisti laulumusiikin konsertteihin ja hän onkin konsertoinut aktiivisesti muusikkokollegoiden kanssa Suomessa, Virossa, Ruotsissa ja Itävallassa mm. erilaisissa laulukilpailuissa ja musiikkifestivaaleilla (kuten kansainväliset Taev- ja Sibelius -laulukilpailut, Kangasniemen laulukilpailut ja musiikkiviikot, Tallinnan Ceciliana, Joutsenon taidekesä ja Joensuun Musiikkitalvi). Mirva on vieraillut soittajana myös Joensuun kaupunginorkesterin ja Mikkelin kaupunginorkesterin konserteissa ja toimii toisinaan cembalistina barokkikonserteissa. 

Syksyllä 2017 Mirva valittiin Mikkelin musiikkiopiston säestäjän toimeen, jota hän hoitaa konserttielämänsä lisäksi. Konsertoinnin myötä Mirva on tuottanut useita konserttisarjoja ja -kiertueita, ja hän työskentelee kesäisin mm. Mäntän musiikkijuhlien tuotantotiimissä. Hänen toteuttamiaan konserttihankkeita ovat tukeneet mm. Suomen kulttuurirahasto, Taiteen Edistämiskeskus ja Archimedes-säätiö.
 


Järjestäjä

Keskikaupunki

Rovaniemen seurakunta