Kohti Betlehemiä-raamattuopetussarja

Ilkka Puhakka

Ilkka Puhakka vierailee Rovaniemellä

Kohti Betlehemiä!- Ilkka Puhakka vierailee Rovaniemellä
Opetussarjassa käydään läpi joulun tapahtumia aikalaissilmin. Luodaan mahdollisimman ymmärrettävä kuva tapahtumien taustoista, ajankohdasta, paikoista ja ihmisten reaktioista. Asioita tarkastellaan Raamatun ohella historian, maantieteen, tähtitieteen ja kielitieteen valossa. Näin pääsemme kurkistamaan joulutapahtumien keskeisten henkilöiden elämäntilanteisiin, valintoihin ja ratkaisuihin.
Samalla kun joulun kauniin tarinan kultajyvät varisevat maahan, saa se todellisen muodon, joka ankkuroituu vahvasti aikaan, paikkaan ja historiaan.

Raamattuopetuspäivät seurakuntakeskuksessa
Pe 26.11. klo 17
La 27.11. klo 12 huom. muuttunut aika.
Su 28.11. klo 12

Opetusten aiheet:
1. Kuka sinä olet? - Pilatuksen ja ihmisten kysymys Jeesukselle, kun haluttiin ymmärtää häntä.
2. Milloin Jeesus syntyi? - Tarkkaa päivää, kuukautta ja vuotta emme voi sanoa, mutta hämmästyttävän tarkkaan voimme hahmottaa ajankohdan, milloin Jeesus syntyi.
3. Marian ja Joosefin vaikea valinta. - He molemmat joutuivat vaikeaan elämäntilanteeseen, jossa he kohtasivat ympäristön kovan paineen
4. Matka Betlehemiin. - Miltä jouluyön tapahtumat oikeasti näyttivät.
5. Jeesus - luvattu lohduttaja. - Kauan odotetut lupaukset täyttyvät
6. Tähti ja itämaan tietäjät - Mikä sai itämaan viisaat liikkeelle? Mitä he näkivät tähtitaivaan tapahtumissa?
7. Teille on syntynyt Vapahtaja! - Mitä tämä tarkoittaa?

Keskikaupunki

Rovaniemen seurakunta