Jari Sillanpään Joulukonsertti

Kuva Jari Sillanpään kotisivujen kuvagalleriasta

Rovaniemen kirkko

Sillanpää tuo kauneimmat joululaulut kirkkoihin Hangossa, Rovaniemellä ja Helsingissä.

Jari Sillanpään suuri konserttikiertue Suomi-hitit oli jättimenestys. Yleisön pyynnöstä hän lähtee vielä kolmen konsertin kiertueelle kirkkoihin. Omien sanojensa mukaan se tapahtuu myös suuresta rakkaudesta jouluun.

"Joulu on aina ollut minulle se paras vuoden juhlista. Ja varsinkin silloin, kun on lunta maassa.
Joulu on Sillanpäälle hiljentymisen juhlaa. Yksi muisto kohoaa ylitse muiden.

On paljon hienoja joulumuistoja, mutta yksi aika erikoinen tapahtuma on jäänyt mieleen. Vietimme perheen kanssa joulua Luostolla Lapissa. Joulupäivän aamuna menimme pororeillä jylhän metsän kautta osallistumaan joulukirkkoon, joka pidettiin ulkona.
Saimme kaikki käsiimme pienet joulukuusen kynttilät. Vaikka oli kylmää, niin tunnelma oli aivan mahtava", Sillanpää kertoo.

Rakkaimmat joululauluni

Sillanpään jouluohjelmisto on täynnä kaikkien tuntemia, rakkaita ja koskettavia kappaleita. Niitä ovat muun muassa Sylvian joululaulu, Varpunen jouluaamuna ja Jouluyön hiljaisuus.

Haluan musiikilla välittää rauhallisen joulutunnelman. Se on vähän sitä, että vuosi on taas pulkassa, ja on aika rauhoittua hetkeksi ennen uutta tulevaa.
Sillanpää kuuntelee itsekin paljon joulumusiikkia.

Oi jouluyö on majesteettisin kaikista jouluhymneistä. Se on minulle hyvin rakas. Uusimmista lauluista pidän erityisesti Kaksi kynttilää ja Vain kanssasi joulu on joulu. Niissä on suurta herkkyyttä.
Oman joulunsa vietosta Sillanpää ei vielä tarkkaan tiedä. Yksi hänen tavoistaan rauhoittua ennen suurta juhlaa on viettää aikaa yleisön parissa ja nauttia musiikista.

Sillanpää konsertoi lauantaina 3. joulukuuta Hangon kirkossa, lauantaina 10. joulukuuta klo 16 Rovaniemen kirkossa ja lauantaina 17. joulukuuta Helsingin Vanhassa kirkossa. Liput ovat 35 euroa toimitusmaksuineen lippu.fi tai tuntia ennen konsertin alkua kirkon ovelta.

Tulkaa mukaan, rakkaat kuulijat nauttimaan tunnelmasta, Sillanpää kutsuu.

• Musiikki Musiikki

Keskikaupunki