Eläinten viikko: Onko eläinkin lähimmäinen?

Koiran tassut ihmisen käsillä.

Eläinten viikko: Onko eläinkin lähimmäinen?

Sunnuntaina 8.10. kello 14-16 Rovaniemen seurakuntakeskuksessa pidettävässä keskustelutilaisuudessa pohditaan kysymystä, onko eläinkin lähimmäinen.

Keskustelutilaisuus alkaa neljällä lyhyellä alustuksella, jotka kukin käsittelevät ihmisen ja eläimen suhdetta omasta asiantuntijanäkökulmastaan. Alustajina toimivat eläintenkouluttaja Heta Rautiainen, uskontotieteen dosentti Teuvo Laitila, pappi ja väitöskirjatutkija Mikko Pisilä ja Animalian Rovaniemen paikallisosaston eläinoikeusaktiivi Tiia Väyrynen.

Alustusten ja eläinoikeusyhdistys Viral Vegansin Riina Mattilan kommenttipuheenvuoron jälkeen siirrytään keskustelemaan, miten nykyaika, sekulaari eläinoikeusajattelu ja kristillinen teologia haastavat meitä ajattelemaan eläinten oikeuksista vuonna 2023.

Onko eläinkin lähimmäinen? -keskustelutilaisuus on osa valtakunnallista 4.-10.10. pidettävän Eläinten viikon ohjelmaa.

Kahvitarjoilu.
Lämpimästi tervetuloa!

World Animal Week: Are animals your close ones as well?

On Sunday the 8th of October at 2 p.m. till 4 p.m. a discussion will be held on human and animal relationship in Rovaniemi parish centre (Rauhankatu 70).

The discussion begins with four short initializations dealing with human-animal relationships from different expert perspectives. The experts are animal trainer Heta Rautiainen, docent of religious studies Teuvo Laitila, priest and dissertation researcher Mikko Pisilä and animal activist of local department of animal right association Animalia, Tiia Väyrynen.

After the initializations and opening commentary speech of Riina Mattila, member of animal right association Viral Vegans, the discussion will continue on how present time, secular animal rights thinking and Christian theology challenge us to think about animal rights in year 2023.

Are animals your close ones as well? -discussion event is part of the National World Animal Week.

Coffee service after the discussion.
Live transcribtion from Finnish to English is available.

You're warmly welcome!
  • Nuorille Nuorille
  • Aikuisille Aikuisille

Suorana lähetyksenä Rovaniemen seurakunnan YouTube-kanavalla Linkki avautuu uudessa välilehdessä