Viikon Sana 23.9.2020

Minkä osan sinä valitset?

 
Uskotko kohtaloon, valmiiksi annettuun, johon itse voit tuskin vaikuttaa? Ajatteletko, että elämäsi on ennalta saneltu, että sinun tulee vain alistua siihen, mitä sinulle on annettu? Saatat ajatella, että tasan eivät mene elämän pelinappulat tai että sinulle on jaettu tällaiset kortit ja niihin on tyytyminen. Jeesuksella on asiasta toisenlainen mielipide. Sunnuntain saarnatekstissä kerrottiin kahdesta siskoksesta, Martasta ja Mariasta. Martta oli touhukas ja vieraanvarainen huolehtija, joka antoi ihmisille mahdollisuuden kohdata Jeesusta ja palveli heitä. Maria taas valitsi istumapaikkansa Jeesuksen jalkojen juuresta ja nautti hänen läsnäolostaan.


Jeesus sanoi: ”Maria on valinnut hyvän osan, eikä sitä oteta häneltä pois.” Jeesus kertoi, että voimme valita osamme. Voimme valita osan huolehtia ja hätäillä monista asioista, tai voimme valita kuunnella Jeesusta ja oppia häneltä; saamme valita elää rauhassa tai levottomassa huolehtimisessa. Raamattu sanoo meille: ”Heittäkää kaikki murheenne hänen kannettavakseen, sillä hän pitää teistä huolen.” Murheet ja huolet eivät ole tarkoitettu kannettavaksemme, vaan saamme olla vapaita Jumalan lapsia. Tänäänkin voit valita olla Jeesuksen jalkojen juuressa, kuunnella häntä ja antaa hänen tuoda rauhan sieluusi. Vaikka sinulle on annettu millaiset pelimerkit tahansa, ne eivät määrittele elämääsi.

Sinulla on oikeus ja vapaus valita olla Jeesuksen seurassa. Tästä seurasta Jeesus sanoi: ”Vain yksi on tärkeää, ja Maria on valinnut hyvän osan, eikä sitä oteta häneltä pois.” Elämäsi kulku ei ole kohtalon määräämä, vaan saat luottaa, että Jumala haluaa sinulle parasta. Voit valita hyvän osan, eikä sitä oteta sinulta pois.
 

Heini Kesti
vt. kirkkoherra Heini Kesti