Viikon Sana 12.8.2020

Voiko sinuun luottaa? 


Suomalaiset tunnetaan luotettavina ja sanansa pitävinä ihmisinä. Tunnetaanhan meidät maailmallakin ainoana sotavelkansa maksaneena maana. Viime sunnuntain Raamatun teksti puhuu myös luotettavuudesta: Jeesus kertoi miehestä, joka jakoi palvelijoilleen omaisuutensa sijoitettavaksi viisaasti. Meillekin on annettu erilaisia lahjoja, joita voimme tässä maailmassa käyttää parhaamme mukaan. Jeesuksen kertomuksen mies palasi ja huomasi kahden palvelijan sijoittaneen viisaasti omaisuutta ja keränneen lisää, mutta yksi palvelija oli kätkenyt rahansa, eikä ollut saanut mitään lisää. Kertomus opettaa meille, että meille uskotut lahjat on tarkoitettu käyttöön otettavaksi. Oletko koskaan ajatellut, että Jumalalla voisi olla suunnitelmia juuri sinun varallesi? 


Syksyllä olemme monesti uusien asioiden äärellä: pitää tehdä päätöksiä, mihin käytämme aikaamme. Käytämmekö aikamme itseemme ja itsemme kehittämiseen, nautintojen hankkimiseen, toisista huolehtimiseen, vai uskallammeko pysähtyä ja kuunnella, mihin luojamme on lahjamme ja aikamme tänä syksynä suunnitellut käytettäväksi? Lopulta se, mihin lahjamme soveltuvat, tyydyttää meitä eniten ja antaa elämällemme merkityksen. 

Tänä kesänä olen ollut monissa hautajaisissa mukana ja mielessäni on ollut Psalmi 90:12 ”Opeta meille, miten lyhyt on aikamme, että saisimme viisaan sydämen.” Viisas sydän on tavoittelemisen arvoinen asia. Sydämen viisaus auttaa näkemään enemmän kuin vain silmillämme kykenemme näkemään. Jumala avaa meitä katselemaan hänen todellisuuttaan ja näkemään kaiken sen arvokkaan, mitä hän on meihin ja muihin ihmisiin kätkenyt. Sinun valinnoillasi tänään on kauaskantoiset vaikutukset.

Tavoittele viisasta sydäntä! 

Heini Kesti
 

Heini Kesti
Kappalainen Heini Kesti