Kaikukortilla

voit hankkia maksuttomia pääsylippuja kulttuuri- ja urheilutapahtumiin sekä kulttuuri- ja liikuntapaikkoihin, kuten konsertteihin, teattereihin, museoihin, uimahalliin ja kuntosaleihin. Kortilla voit myös hankkia kurssipaikkoja Rovaniemen kansalaisopiston kursseille ja Musiikkikoulu Pop Upin muskareihin. Rovaniemen Kaikukortti-kohteiden lisäksi Kaikukortilla voi hankkia pääsylippuja myös muiden Kaikukortti-alueiden tarjontaan.

Kaikukortti on tarkoitettu tiukassa taloudellisessa tilanteessa oleville henkilöille ja perheille, jotka ovat asiakkaana Rovaniemen kaupungin perusturvan palveluissa tai muussa Kaikukorttia jakavassa yksikössä ja yhteisössä.

Rovaniemen seurakunnan diakoniatyö

on myös yksi jakaja samalla käytännöllä.

Edellytyksenä Kaikukortin saamiselle on että olet seurakunnan diakoniatyön asiakas.

Korttia voi tiedustella asioinnin yhteydessä diakoniatoimistossa.

Yhteyshenkilönä toimii diakoni Sari Koski.

Jos sinulla jo on Kaikukortti jota haluat käyttää johonkin seurakunnan konsertiin,

ota yhteys seurakunnan neuvontaan jossa selviää onko kyseiseen konserttiin vielä tilaa.

Tulevat konserttitapahtumat löydät tästä.

Kortti on henkilökohtainen ja maksuton.

Kaikukortti on voimassa vuoden 2020 syyskuun loppuun.

Voit saada Kaikukortin, jos

Olet vähintään 16-vuotias.
Käytät asiakkaana palveluita sosiaali- ja terveysalan toimijalta, joka on mukana Kaikukortti-toiminnassa.
Olet tiukassa taloudellisessa tilanteessa, etkä voi siitä syystä hankkia pääsylippuja tai kurssipaikkoja. Kortin saaminen ei edellytä erillisiä todistuksia tuloistasi.

Mihin Kaikukortti käy?

Kaikukortti käy moniin Rovaniemen kulttuuri-, urheilu- ja liikuntakohteisiin, kuten konsertteihin, museoihin, tanssiesityksiin, teattereihin sekä jalkapallo, jääkiekko ja lentopallopeleihin ja uimahalliin. Rovaniemen Kaikukortti-verkostossa on yli 15 rovaniemeläistä kulttuuri-, urheilu- ja liikuntakohdetta. Kaikukortilla voit hankkia myös kansalaisopiston ja Musiikkoulu Pop Upin kurssipaikkoja. Katso kulttuurikohteet klikkaamalla seuraavaa linkkiä: www.rovaniemi.fi/fi/Palvelut/Kulttuuripalvelut/Kaikukortti/Kohteet

Kaikukortti-toiminnassa mukana olevat kohteet kertovat omilla verkkosivuillaan mihin tapahtumiin, esityksiin, peleihin, liikuntapaikkoihin ja kursseille Kaikukortti käy. Kaikukortti käy myös muilla paikkakunnilla, jotka ovat mukana toiminnassa, esim. Torniossa, Kemissä, Oulussa, Espoossa ja Kainuussa. Sosiaali- ja terveysalalle Kaikukortti on uusi ja helppokäyttöinen työkalu esimerkiksi sosiaaliseen kuntoutukseen. Sote-työntekijä voi lähteä asiakkaan kanssa vaikkapa teatteriin ja asiakkaan Kaikukortin lisäksi Kaikukortin toimintamalliin kuuluu myös yhteisön Kaikukortti.

Rovaniemen seurakunnan järjestämistä konserteista saat tietoja Rovaniemen seurakunnan www-sivuilta: www.rovaniemenseurakunta.fi/tapahtumat   ja Facebook-sivuilta sekä Pääsky-lehdestä. Voit hankkia pääsyliput ja kurssipaikat Kaikukortilla kulttuurikohteiden ja kansalaisopistojen omista myyntikanavista, et kuitenkaan verkkokaupasta. Kerro lippua tai kurssipaikkaa hankkiessasi Kaikukorttisi numero ja varaudu näyttämään korttiasi ja todistamaan henkilöllisyytesi.

Jos hankit lipun kaupallisen lipunvälitystoimijan palvelupaikasta (esim. Ticketmaster), sinun on maksettava palvelumaksu, vaikka varsinainen pääsylippu on maksuton. Useimpien kulttuurikohteiden lippuja on mahdollista hankkia myös suoraan kohteista ilman palvelumaksua. Ota Kaikukortti mukaan, kun menet kulttuuritapahtumaan tai kurssille. Henkilökunta saattaa pyytää sinua näyttämään Kaikukortin ja henkilötodistuksen. Jos perheessäsi on alle 16-vuotiaita lapsia, voit hankkia Kaikukortilla maksuttomia lippuja myös heille silloin, kun menette yhdessä samaan tapahtumaan. Lapset eivät kuitenkaan voi osallistua kanssasi kansalaisopiston kursseille Kaikukortilla. Mahdollinen avustaja tai tulkki pääsee aina maksutta sisään. Avustaja voi olla esimerkiksi liikkumisesteisen henkilön avustaja, näkövammaista henkilöä avustava opas tai kehitysvammaista henkilöä avustava ohjaaja. Tulkki voi olla esimerkiksi viittomakielen tulkki, kirjoitustulkki tai puhetulkki. Mahdolliselle avustajalle voit hankkia Kaikukortti-lipun omalla kortillasi.

Tarkemmin tietoja kaikukorttikohteista ja jakajista Rovaniemen kaupungin www-sivuilta: