KEHITYSVAMMAISTEN VALTAKUNNALLINEN KIRKKOPYHÄ

Olet lämpimästi tervetullut viettämään kanssamme Valtakunnallista kehitysvammaisten kirkkopyhää sunnuntaina 29.9.2019 kello 10–15 Rovaniemen kirkkoon, Yliopistonkatu 2.

Teemana on monelle rakkaasta Ystävän laulusta tuttu lause ”Kuka viereesi jää”,  tutustumme aiheeseen Lapin ihmisen näkökulmasta.

Kirkkopyhä on mikkelinpäivänä, joten luvassa on myös vilahduksia enkeleistä.

Eräs kirkkopyhään osallistuva totesi päivän aiheesta: ”Enkelit onki tärkeitä. Ne ovat aina vierellä, vaikka niitä ei näe. Kaikilla on oma enkeli, joka on ihan omanlainen.”

Kirkkopyhä

alkaa kello 10 selkokielisellä messulla Rovaniemen kirkossa, saarna Rovaniemen seurakunnan kirkkoherra Kari Yliräisänen. Messussa ovat mukana kehitysvammaisten musiikkiryhmä Iloiset Musikantit ja tyttökuoro Lumitähdet.

Messussa on tukiviittomia käyttävä tulkki ja kuvitettu messuvihko. Koko jumalanpalvelus heijastetaan myös valkokankaalle.

Messua on ollut suunnittelemassa vapaaehtoisista ja seurakunnan työntekijöistä koostunut työryhmä.

Ehtoollista jaetaan alttarilta ja kirkkosaliin merkityiltä paikoilta. Ehtoollisleipä on gluteenitonta ja viini alkoholitonta.

Kirkkosalin keskikäytävän vasemman puoleiset reunapaikat ovat varattu pyörätuolia käyttäville. Kirkon ulko-oven vasemmalla puolella on pyörätuoliliuska. Kirkkosalissa liuska alttarille on alttarin oikeassa kulmassa virsitaulun alla. Kirkosta löytyy inva-wc.

Messu on kaikille avoin, se päättyy noin kello 11.15.

Messu on mahdollista kuunnella Radio Rova Deistä kun klikkaat tästä

Ruokailu

tapahtuu ammattikoulun ravintola Tekuilassa, Jokiväylä 11. Ruokailuun ja sieltä takaisin kirkolle on non-stop linja-autokuljetus joka lähtee kirkon edestä heti messun päätyttyä.

Ravintola Tekuila on esteetön ja sen edessä olevalla käytävällä on inva-wc. Ruokailun jälkeen on ravintolasta jatkuva linja-autokuljetus takaisin kirkolle.

Pyörätuolia käyttäville ja liikuntarajoitteisille on varattu mahdollisuus ruokailuun kirkon viereiseen seurakuntakeskuksen ravintola Ruustinnaan, Rauhankatu 70. Ravintola on esteetön ja sieltä löytyy inva-wc.

Pajat

Ruokailun jälkeen on mahdollista kiertää seurakuntakeskuksen piha-alueella olevia pajoja joissa paikalliset toimijat esittelevät toimintaansa. Pajoissa ovat mukana mm. Rovaniemen Kehitysvammaisten Tuki ry ja Lapin Metkat (Me itse ry).

Hae pajasta itsellesi muistoksi Rovaniemeläistä käsityötä oleva muistokoru!

Pajat ovat päiväjuhlan jälkeen vielä avoinna.

Päiväjuhla

alkaa kirkossa kello 13.30. Luvassa mm. Pohjoisia tuulahduksia Ivalosta, Onnen avaimet – musiikkinäytelmän palanen, Kolpeneen näytelmäkerhon esitys sekä tietenkin yhteislaulua yhdessä Iloisten Musikanttien kanssa!

Oulun hiippakunnan piispa Jukka Keskitalo on luvannut muistaa kirkkopyhää videotervehdyksellä.

Päiväjuhlasta tehdään ohjelmavihko, joka lähetetään sinulle ilmoittautumisen jälkeen.

Ohjelma heijastetaan valkokankaalle ja juhlassa mukana on tukiviittomia käyttävä tulkki.

Kirkosta löytyy inva-wc. Päiväjuhla päättyy kello 15.

Majoittuminen

Olemme varanneet majoituksen 28–29.9. väliseksi ajaksi kahteen kirkkoa lähellä olevaan majoituspaikkaan.

Hostel Cafe Koti, Valtakatu 21.

Standard Twin 2hh      68, 8€/huone

Superior Twin 2hh       76, 5€/huone

Hinnat sisältävät aamiaisen. Varauskoodi: Kirkkopyhä2019.

Varaukset tehdään sähköpostilla osoitteeseen: info@hostelcafekoti.fi

Varauksia voi tehdä 28.7.2019 asti, jolloin kirkkopyhälle varattu kiintiö raukeaa.

Tästä pääset hostellin sivulle  ja sen puhelinnumero on 044 7961 333.

Hostellilta kirkolle on matkaa 800m.

Scandic Pohjanhovi, Pohjanpuistikko 2.

Standard                       72€/ yhden hengen huone/vuorokausi

Standard                       92€/ kahden hengen huone/vuorokausi

Standard family four     78€ yhden hengen huone/vuorokausi

Standard family four     98€ kahden hengen huone/vuorokausi

Standard Best view      82€ yhden hengen huone/vuorokausi

Standard Best view      102€ kahden hengen huone/vuorokausi

Hinnat sisältävät aamiaisen.  Varauskoodi: Valtakunnallinen kehitysvammaisten kirkkopyhä.

Varaukset tehdään tästä

Varauksia voi tehdä 14.9.2019 asti.

Tästä pääset hotellin sivuille ja puhelinnumero on 016-4654014.

Hotellilta on matkaa kirkolle 950m.

on avoinna ja se sulkeutuu 9.9.2019.

Ilmoittautuminen tehdään tämän linkin takaa

Jos tulette ryhmänä, niin ryhmän vastuuhenkilö ilmoittaa koko ryhmän.

Kirkkopyhän osallistumismaksu on 25€.  (Henkilökohtaisista avustajista ei peritä maksua)

Ilmoittautumisen jälkeen sinulle lähetetään ennen syyskuuta ohjelmavihko,

josta löytyy muun muassa tarkka ohjelma, kirkonmäen kartta ja menovinkkejä kirkkopyhä viikonlopulle.

Muuta

Suomen Punaisen Ristin ensiapupiste löytyy kirkon kryptasta, missä on myös lepohuone.

Yhteistyössä mukana Kolpeneen tuki- ja osaamiskeskus, Lapin tukipiiri, Lapin Metkat

Terhi Ämmälä

Lapin seurakuntien kehitysvammaistyön vt pappi

040-5807049, terhi.ammala@evl.fi