Rippikoulu kutsuu sinua, suurta ihmettä
Yhdeksän kymmenestä nuoresta käy vuosittain rippikoulun Rovaniemellä. Se koetaan tärkeäksi etapiksi matkalla aikuisuuteen ja on osa suomalaista nuorisokulttuuria.
Rippikouluun voit tulla, vaikket kuuluisi kirkkoon.
Rippikouluun voit tulla, vaikket kuuluisi kirkkoon. Jotta sinut voidaan konfirmoida, sinun tulee olla kastettu ja kirkon jäsen. 12–14-vuotias voidaan kastaa ja liittää kirkon jäseneksi omalla kirjallisella suostumuksella. Rippikoulusta vastaava pappi auttaa sinua kaikissa käytännön asioissa.
Sivustolle on koottu seurakuntamme rippikoulutietoa ja ilmottautumisohjeet.
Klikkaa valikosta seuraavan vuoden riparit, jotta näet riparitarjonnan ja pääset ilmottautumaan.
Vuonna 2006 syntyneet ilmoittautuvat vuoden 2021 rippikouluun keväällä 2020.
Rippikoulu alkaa ilmoittautumisvuoden loka-marraskuussa ja konfirmaatio on vuonna 2021. Katso jälki-ilmottautumisohjeet klikkaamalla "Rippikoulut 2021".
Seurakuntien kehitysvammatyö järjestää lappilaisille erityisnuorille vuosittain rippileirin. Tähän ryhmään tulee nuoria eri puolilta Lappia ja leirijakson paikka vaihtelee vuosittain. Vaikeavammaisten päivärippikoulu järjestetään Ounasrinteen kappelilla. Rippikoulu toteutuu koulupäivien yhteydessä. Yksityisrippikoulu on mahdollinen sovittaessa. Lisätietoja saat kehitysvammaistyön papilta Terhi Ämmälältä 040-5807048 terhi.ammala@evl.fi
Rippikoulujen toteutus
Rippikoulu kestää vähintään puoli vuotta ja opetuksen kokonaistuntimäärä on 80. Rippikoulut suunnitellaan valtakunnallisen ja paikallisen rippikoulusuunnitelman pohjalle. Rippikouluryhmät toimivat kukin omalla tyylillään, vaikka opittavat asiat samoja ovatkin. Ryhmän vetäjät ilmoittavat ryhmäkohtaisista kokoontumisista.
Rippikouluryhmien konfirmaatioajat sovitaan samaan aikaan leiriaikojen kanssa. Suositus on, että konfirmaatio ei olisi välittömästi leirijakson jälkeen. Leirijakson lisäksi kokoonnutaan syksyn ja kevään aikana n. kerran kuukaudessa ja osallistutaan seurakunnan toimintoihin.
Rippikoulujen henkilökunta
Opettajien ja avustavien työntekijöiden määrä on suhteessa ryhmän kokoon ja tarpeisiin. Jokaista alkavaa kymmentä nuorta kohden on yksi työntekijä kokoaikaisesti läsnä. Lisäksi mukana on isosia, avustaja ja yökkö, jotka ovat saaneet tehtävään 2-3 -vuotisen koulutuksen sekä mukana voi olla myös kesätyöntekijöitä.
Rippikoulu nuoren ja perheen yhteinen taival
Rippikoulu on merkittävä ja ainutlaatuinen vaihe nuoren elämässä. Tänä aikana on erityinen mahdollisuus yksin ja yhdessä
toisten nuorten kanssa etsiä vastauksia elämän tosiasioihin, löytää aineksia hyvään elämään, keskustella, kysellä, kisailla, visailla, väitellä ja myös hiljentyä kuulemaan, mitä Jumala tahtoo sanoa. Jumala, jota kohti ei tarvitse ojentua, sillä Hän on ollut ja on koko ajan vierelläsi. Mikään, mikä sinussa on, ei ole Hänelle vierasta ja Hän toivoo sinulle parasta.
Myös vanhempia kutsutaan tutustumaan tämän päivän rippikouluun. Vanhempien on hyvä tietää, missä mennään, mitä tapahtuu ja milloin. Rippikoulun teemoista löytyy keskustelun aiheita perheenkin kanssa. Matkalla aikuisuuteen oleva nuori tarvitsee tuekseen ja ”peilikseen” edelleen vanhempia, kummeja, ystäviä ja muita heille tärkeitä ihmisiä.
Tervetuloa rippikouluun miettimään mm. mitä alla olevat psalmin 139 sanat puhuvat sinulle!
"Sinä olet luonut minut sisintäni myöten, äitini kohdussa olet minut punonut.
Minä olen ihme, suuri ihme, ja kiitän sinua siitä.
Ihmeellisiä ovat sinun tekosi, minä tiedän sen.
Sinun silmäsi näkivät minut jo idullani, sinun kirjaasi on kaikki kirjoitettu.
Ennen kuin olin elänyt päivääkään, olivat kaikki päiväni jo luodut."