Rippikoulu kutsuu sinua, suurta ihmettä

Yhdeksän kymmenestä nuoresta käy vuosittain rippikoulun Rovaniemellä. Se koetaan tärkeäksi etapiksi matkalla aikuisuuteen ja on osa suomalaista nuorisokulttuuria.

Jos täytät rippikoulun päättymisvuonna 15 vuotta, olet tervetullut rippikouluun! Jotta sinut voidaan konfirmoida, sinun tulee olla kastettu ja kirkon jäsen. Rippikouluun voit tulla, vaikket kuuluisi kirkkoon. 12–14-vuotias voidaan kastaa ja liittää kirkon jäseneksi omalla kirjallisella suostumuksella. Rippikoulusta vastaava pappi auttaa sinua kaikissa käytännön asioissa.

Rippikouluun ilmoittautuminen vuodelle 2020.

7-luokkalaiset saavat koulusta rippikouluinfon huhtikuun aikana. Jos vuonna 2005 syntynyt on 6- tai 8-luokalla hän voi tulla riparoimaan tämän oman ikäluokkansa kanssa. Koska luet tätä, olet jo löytänyt seurakunnan verkkosivuille. Täällä on kaikki tieto. Huhtikuussa seurakunnan työntekjät vierailevat kouluilla ja kertovat ilmottautumisesta. Ilmoittautuminen tapahtuu 2.5.-23.6.2019. Ryhmäjaot tehdään 1.-5.7.  Heinä-elokuun vaihteessa saat tiedon rippikouluryhmästäsi ilmoittamaasi sähköpostiin. Rippikoulu alkaa ilmoittautumisvuoden loka-marraskuussa ja konfirmaatio on vuonna 2020.

Jälki-ilmoittautuminen on auki 1.9. saakka.

Huomaathan, että osa ryhmistä on täynnä. Rippikouluvaihtoehdoista voit tarkistaa, mille riparille mahtuu vielä. Jos ilmottautminen on sulkeutunut, ota yhteyttä nuorisosihteeriin 0407301965 tai merita.orell-kiviniemi(ät)evl.fi.

Rippikouluvaihtoehdot löydät tästä Rippikouluvaihtoehdoista voit tarkistaa, mille riparille mahtuu vielä.

Ilmoittautumislinkit

Ilmoittautuminen on auki jälki-ilmottautumisille. Linkkiä klikkamalla pääset ilmottautumaan:

Käyn riparin 2020 muualla, ilmoittautuminen

Esittelyversio kouluille ripari 2020 malli-ilmoittautuminen

Santasportin urheiluripari 2020 ilmoittautuminen

Herätysliikkeillä ja monilla urheiluopistoilla on myös rippikouluja.

Jos käyt tällaisen muualla pidettävän riparin, niin sinun pitää tehdä kaksi ilmottautumista:

1. ilmottautudu riparille siihen järjestöön, joka riparin toteuttaa

2. ilmoittaudu Rovaniemen seurakunnan sivuilla ”Käyn riparin 2020 muualla”-ryhmään, jotta sinut voidaan merkata konfirmoiduksi riparin jälkeen. Siksi on tärkeää, että ilmottaudut mukaan! Tällä sivulla olevasta linkistä voit ilmottautua. (Huom Santasportin riparille menijät eivät ilmottaudu tähän.)

Santasportin urheiluripari järjestetään yhteistyössä Rovaniemen seurakunnan ja Lapin urheiluakatemian kanssa. Riparille ilmoittaudutaan urheiluopiston sivuilla, myös seurakunnan sivujen tapahtuman ”urheiluripari2020” kautta pääset ilmoittautumaan. Tähän osallistujat eivät siis ilmottaudu "käyn riparin 2020 muualla ryhmään".

Urheiluriparille pääsyyn riittää, että harrastat jotain urheilulajia aktiivisesti ja hallitset lajin perustekniikan. Valmentajat huomioivat harjoituksissa jokaisen taitotason. Viikon aikana harjoitellaan ammattivalmentajien johdolla monipuolisesti jokaisessa urheilulajissa tarvittavia fysiikka- sekä taitoharjoituksia ja ominaisuuksia. Päiväohjelmaan sisältyy luonnollisesti yhteiset rippikouluopetukset ja vapaa-ajan toimintaa. Päävalmentajana riparilla toimii Pirjo Muranen sekä rippikoulupappina Ari Jarva. Urheiluriparilta saat upeita muistoja ja uusia ystävyyksiä - tervetuloa joukkoon !

Leiriviikon hinta 395 € sisältää: täysihoidon (majoitus, 4xruoka/pvä), rippikoulun oheisohjelmineen, valmennuksen, materiaalit, tilojen ja välineiden käytön, tapaturmavakuutuksen ohjatuilla tunneilla, konfirmaation 28.6.2020 klo 12.00 ja juhlalounaan. LISÄTIETOJA Reijo Jylhä, puh. 040 1680 553 reijo.jylha@santasport.fi

Lapin seurakuntien kehitysvammatyö järjestää lappilaisille erityisnuorille vuosittain rippileirin. Tähän ryhmään tulee nuoria eri puolilta Lappia ja leirijakson paikka vaihtelee vuosittain. Lisätietoja erityisrippikoulusta saat Terhi Ämmälältä puh. 040 580 7048 ja hänelle ilmoittaudutaan tähän rippikouluun.

Jos et ole Rovaniemen seurakunnan jäsen, ota ennen ilmoittautumista yhteys rippikoulutoimistoon. Muuhun seurakuntaan kuuluvia otetaan rippikouluihimme, jos rippikoulujen vaihtotoiveajan jälkeen lokakuun lopulla ryhmissä on tilaa. Pääsky -lehteä kannattaa lukea ahkerasti, sillä sielläkin on paljon tietoa rippikouluasioista.

Mitä rippikoulu maksaa?

Rrippikoulu on ilmainen Rovaniemen seurakunnan jäsenille ja niille, jotka päättävät liittyä seurakuntaan. Rovaniemen seurakuntaan kuulumattomalta peritään maksua 20€/leirivuorokausi. Santasportin urheiluripari järjestetään yhteistyössä urheiluopiston kanssa ja se on kaikille maksullinen. Hinta on 395 €.