ILMOITTAUTUMINEN VUODEN 2022 RIPPIKOULUIHIN

 

 

Vuonna 2007 syntyneet ilmoittautuvat vuoden 2022 rippikouluun keväällä 2021.

Rippikoulu alkaa ilmoittautumisvuoden loka-marraskuussa ja konfirmaatio on vuonna 2022.

Tiedotamme rippikouluista nettisivuillamme ja seurakunnan Pääsky-lehdessä, sekä mainoksella Uusi Rovaniemi -lehdessä. Seurakunnan työntekijät jakavat rippikouluinfoa niissä alueidensa kouluissa, joissa on 7-luokkalaisia ja nuoret saavat kotiin vietäväksi tiedotteen. Koronapandemian vuoksi tiedote saatetaan jakaa vain Wilman/koulutiedotteeen kautta. 

Jos vuonna 2007 syntynyt nuori on 6. tai 8. luokalla, hän voi tulla riparoimaan tämän oman ikäluokkansa kanssa ja tarvittaessa voi vielä kysyä infoa rippikoulutoimistosta. Myös vuonna 2006 syntyneet ovat tervetulleita tämän 2007 ikäluokan kanssa riparille, jos se on jäänyt käymättä jostain syystä. Jos 7-luokalla on nyt v. 2008 syntynyt, hän voi tulla omien luokkatovereidensa kanssa rippikouluun, mutta aikaistetusta rippikoulusta pitää tehdä anomus. Ota tässä tapauksessa yhteyttä 23.8. alkaen nuorisosihteeriin Pinjaan 0406241199 pinja.paukkeri@evl.fi. Kiireellisissä tapauksissa yhteys nuorisopastoriin.

Jos nuori ei kuulu kirkkoon, hän voi osallistua rippikouluun ikäluokkansa kanssa. Jos hän haluaa liittyä kirkkoon, niin hänet voidaan kasteen jälkeen myös konfirmoida. On myös mahdollista käydä rippikoulu ilman että liittyy kirkkoon, tällöin leiristä peritään maksua 20€/vuorokausi. Rovaniemen seurakunnan jäsenille oman seurakunnan järjestämät rippikoulut ovat maksuttomia.

Ilmoittautuminen:

Ilmoittautuminen tapahtuu sähköisesti 19.4.-23.5.2021 tällä sivulla olevan linkin kautta. Tarkistathan, että sähköpostiosoitteesi on oikeinkirjoitettu, sillä antamaasi sähköpostiin tulee ilmoittautumisesta vahvistus. Voit siis siitä tarkistaa, että ilmottautuminen on mennyt varmasti perille. Joskus vahvistus menee roskapostiin, tarkista siis sekin.

Nuoren ilmoittautuessa, yhteystietojen kohdalle on hyvä laittaa sähköpostiosoite, jota varmasti luetaan (joko nuoren tai huoltajan). Rippikouluryhmille tulee rippikouluinfoa ainoastaan sähköisesti. Jos osoite on gmail.com, viesti voi mennä roskapostiin.

Rovaniemellä rippikouluihin ilmoittautuu vuosittain n. 600 nuorta. Tässä ilmoittautumistavassa ”nopeat eivät syö hitaampia” vaan kaikki määräaikaan mennessä ilmoittautuneet ovat samassa asemassa ryhmiä muodostettaessa. Ilmottautumisohjelma jakaa nuoret ryhmiin, jonka jälkeen kaikkien ilmottautuneiden tiedot ja toiveet tarkistetaan manuaalisesti.

Jokaisen tulee laittaa vähintään 5 rippikouluvaihtoehtoa paremmuusjärjestyksessä. Ilman kolmea vaihtoehtoa ilmoittautuminen ei onnistu. Jokaiseen ryhmään voidaan ottaa max 24 nuorta, joten kaikkien 1. toive ei toteudu. Kaverikoodilla voi hakea samalle leirille. Koodi mahdollistaa kaveriporukoiden pääsemisen samaan ryhmään suuremmalla todennäköisyydellä. Ensimmäisenä ilmoittautunut saa koodin, jonka hän voi antaa enintään seitsemälle kaverille. Suuret 4-8 hengen porukat eivät ehkä pääse 1 tai 2-toiveisiin. Mitä isompi porukka on sitä hankalampaa on toiveita on toteuttaa. Sopikaa kaveriporukassa ennen ilmoittautumista, mille leireille haette.

Ilmoittautuminen tehdään yhdessä huoltajan kanssa. Ilmoittautumiskaavakkeessa kysytään pakollisia tietoja nuorelta ja ensimmäiseltä huoltajalta (mm. hetu). Tiedot auttavat yksilöimään henkilöt varmasti oikein esim. kirkonkirjoihin. Nämä tiedot ovat luottamuksellisia ja niitä tarvitaan, jotta sähköinen ilmoittautuminen toimii ja rippikoulun jälkeen nuoret voidaan samalla ohjelmalla merkitä konfirmoiduiksi. Kaavakkeeseen voi laittaa myös toisen huoltajan yhteystiedot. 

Hups, unohtuiko ilmoittautumisen teko 23.5. mennessä?

Ei hätää... jälki-ilmottautuminen on auki 1.7.-20.8.2021. Allaolevasta linkistä pääset ilmottautumaan. Huomioithan, että suurin osa ryhmistä on ehkä jo täynnä tässä vaiheessa. Ilmottautuneita järjestellään ryhmiin kesän aikana. Tässä jälki-ilmottautumisessa ei voi enää käyttää kaverikoodia. Kaveritoiveista tai muista ilmottutumiseen liittyvistä asioista voitte olla yhteydessä Meritaan 0407301965, merita.orell-kiviniemi@evl.fi.

Tiedot ryhmävalinnoista

tulee sähköpostitse viikolla 37 (huom. poiketen siis aikaisemmin ilmoitetusta) sekä rippikoululaisen että 1.huoltajan sähköpostiin.

Vaihtotoiveita

otetaan vastaan ma 20.9. alkaen: pinja.paukkeri@evl.fi..

HUOM.... vaihtotoiveita ei oteta vastaan viikolla 37, jotta kaikki saavat tasapuolisesti tiedon ryhmävalinnoista. Ilmoitathan myös mistä ryhmästä nuori haluaa siirtyä.

Ryhmät kokoontuvat

ensimmäisen kerran loka-marraskuussa, saatte kutsukirjeen ilmoittamaanne sähköpostiosoitteeseen. Talvikaudella ota yhteyttä oman ryhmän ohjaajiin, heillä on tiedossa ryhmän tapaamisaikataulut ja muut riparin toteutusta koskevat asiat. Tapaamiset ovat yhteisiä koko ryhmälle, eli meillä ei ole käytössä toimintaan tutustumiskortteja. Tapaamisten tarkoitus on tutustua toisiimme ja osallistua yhdessä seurakunnan toimintaan. Kokoontumisia on noin kerran kuussa. Vanhemmille järjestetään myös tapaaminen, johon heidät kutsutaan sähköpostilla.  

Olemme huomioineet koronatilanteen rippikouluissamme näin:

Jos sinulla on koronaoireita, et voi osallistua tapaamisiin, mutta ole yhteydessä ryhmäsi omiin ohjaajiin. Suosittelemme maskien käyttöä. Tapaamisessa tiloja käytetään väljästi. Muistutamme turvaväleistä, erityisesti jonotustilanteissa. Huolehdimme käsihygieniasta. Käsidesejä sijoitetaan tiloihin useampaan paikkaan. Yskimishygienia on myös tärkeä muistaa, eli yskitään hihaan/nenäliinaan ja muistetaan käsienpesu saippualla. Jos tapaamisessa on tarjoilu, ruuan jakelussa toimitaan THL:n ohjeiden mukaan. Leirijaksoja varten saat ohjeet leirikirjeessä. Muutamme ohjeistusta THL:n suositusten mukaan, jos epidemiatilanne muuttuu.

Mitä rippikoulu maksaa

Rippikoulu on ilmainen Rovaniemen seurakunnan jäsenille ja niille, jotka päättävät liittyä seurakuntaan. Rovaniemen seurakuntaan kuulumattomalta peritään maksua 20€/leirivuorokausi. Santasportin urheiluripari järjestetään yhteistyössä urheiluopiston kanssa ja se on kaikille maksullinen, sen hinta on 465 €.

Jos et ole Rovaniemen seurakunnan jäsen, ota ennen ilmoittautumista yhteys rippikoulutoimistoon. Muuhun seurakuntaan kuuluvia otetaan rippikouluihimme, jos rippikouluihin mahtuu.

Mitä rippikouluja on tarjolla omassa seurakunnassa

Rippikouluryhmiä on tarjolla 29. Tämän sivun alalaidassa on kaikki vaihtoehdot listattuna.

Alueiden rippikouluihin nuoret tulevat yleensä samasta koulusta ja ryhmän kokoontumisia on enimmäkseen sillä alueella.

Yhteisiä leiriripareita on 2 hiihtolomalla, 2 kesällä. Yhteiset ryhmät ovat hieno mahdollisuus oppia tuntemaan muitakin kuin oman koulun väkeä. Näille leireille tulee nuoria eri puolilta Rovaniemeä, kenties saat aivan uusia ystäviä!

Tunturileirit ovat tavallisia rippikouluja, mutta retkeilevät päivän tunturissa, ne eivät siis ole vaellus- tai telttaleirejä. Erityisiä vaellusvaatteita tai -tarvikkeita ei tarvitse hankkia vain tätä varten.

Musariparilla musisoidaan enemmän kuin tavallisella rippileirillä. Musiikki on koko leirin oppimiskokonaisuuksien keskeinen elementti ja työskentelytapa, joten pääset soittamaan ja tutustumaan erilaisin soittimiin sekä tietysti laulamaan. Sinun ei tarvitse osata soittaa mitään soitinta, riittää että olet innostunut musiikista.

Leirielämään kuuluu paitsi oppitunteja, myös vapaa-aikaa ja isosten ohjaamia peli- ja liikuntahetkiä sekä iltaohjelmia vaikkapa nuotiolla, kodassa tai leiripirtissä. Majoittuminen on Norvajärvellä neljän henden huoneissa, muissa leirikeskuksissa huonekoot vaihtelevat.

Leirimuotoisten lisäksi tarjolla on kaksi päiväleiriä (Korkalovaara ja Seurakuntakoti). Ryhmät kokoontuvat arkisin noin klo 9-15/16 ja ryhmille on varattu ruoka joka päivälle. Päiväleiri sopii niille, joilla on kesäisin harrastuksia ja pelejä tai eivät halua olla yötä leirikeskuksessa. Päiväriparilla on myöskin monenlaista mukavaa tekemistä, pelejä ja auttavia isosia sekä yleensä retkipäivä vaikkapa Paaniemen majalle.

Talvirippikoulu kokoontuu arki-iltoina ja viikonloppuina.

Pienryhmärippikoulun tapaamisajat ja mahdollinen leiri sovitaan yhdessä ryhmän kanssa. Jos leiri päätetään järjestää, se pidetään yleensä Norvajärvellä. Pienryhmä sopii hyvin nuorelle, joka tarvitsee koulupäivien aikana tukea esimerkiksi oppimiseen tai sosiaalisiin tilanteisiin. Pienryhmässä voidaan ottaa tällaiset asiat paremmin huomioon. Nuori itse voi haluta tavallisen kokoiseen ryhmään, mutta hän ei välttämättä osaa arvioida tätä oikein. Kaikille nuorille 24 hengen rippikouluryhmä tai leiri ei ole parhain mahdollinen työskentely- ja oppimisympäristö. Leirillä eletään kiinteästi ison ryhmän kanssa koko vuorokausi ja huoneisiin majoittuu 4 nuorta, joten tarvittavaa rauhaa, lepomahdollisuutta tai erillistä opetusta on haastavaa tai lähes mahdotonta järjestää. Miettikääpä kotosalla, olisiko pienryhmä nuorelle sopiva ripari.

Järjestöjen tai herätysliikkeiden riparit:

Herätysliikkeillä ja monilla urheiluopistoilla on myös rippikouluja.
Jos käyt tällaisen muualla pidettävän riparin, sinun tulee tehdä myös useampi ilmoittautuminen:

1. ilmoittaudu riparille siihen järjestöön, joka riparin toteuttaa

2. ilmoittaudu Rovaniemen seurakunnan sivuilla ”Käyn riparin 2022 muualla”-ryhmään, jotta sinut voidaan merkata konfirmoiduksi riparin jälkeen. Siksi on tärkeää, että ilmottaudut mukaan! Ripariin kuuluu se, että tutustut oman seurakunnan toimintaan. Tämän osion hoitamisesta tulee ilmoittautuneille sähköisesti infoa marraskuun loppuun mennessä. Seurakunta lähettää sinulle kortin, johon kerätään tutustumiskäynnit. Ryhmä kokoontuu 3-4 kertaa. Näiden käyntien jälkeen saa lahjaksi Raamatun ja virsikirjan sekä allekirjoituksen, että seurakuntayhteysjakso on suoritettu. Jos rippikoulun toteuttaja vaatii jotain muuta (käyntejä, ennakkotehtäviä tms.) tämän lisäksi, niin ne pitää siten hoitaa omatoimisesti. (Huom Santasportin riparille menijät eivät ilmottaudu tähän.)

3. jos et tiedä, voiko rippikoulun käydä muualla, kannattaa ilmoittautua myös oman seurakunnan rippikouluihin. Myöhemmin ryhmän peruminen on helpompaa kuin jälki-ilmoittautuminen, jolloin ei ehkä ole mahdollista päästä toiveryhmään.

Santasportin urheiluripari 3.-10.7.2022 järjestetään yheistyössä Rovaniemen seurakunnan ja Lapin urheiluakatemian kanssa. Riparille ilmoittaudutaan urheiluopiston sivuilla. Tähän osallistujat eivät siis ilmottaudu "käyn riparin 2021 muualla -ryhmään".

Urheiluriparille pääsyyn riittää, että harrastat jotain urheilulajia aktiivisesti ja hallitset lajin perustekniikan. Valmentajat huomioivat harjoituksissa jokaisen taitotason. Viikon aikana harjoitellaan ammattivalmentajien johdolla monipuolisesti jokaisessa urheilulajissa tarvittavia fysiikka- sekä taitoharjoituksia ja ominaisuuksia. Päiväohjelmaan sisältyy luonnollisesti yhteiset rippikouluopetukset ja vapaa-ajan toimintaa. Päävalmentajana riparilla toimii Pirjo Muranen sekä rippikoulupappina Ari Jarva.

Urheiluriparin suorittaminen tutussa akatemiaporukassa on erinomainen tapa tehostaa kesäharjoittelua. Leirillä pidetään kaksi urheiluvalmennusta päivittäin. Valmennus sisältää monipuolisia taito- ja fysiikkaharjoituksia, joissa kehitetään urheilijoille tärkeitä ominaisuuksia. Osa harjoituksista pidetään lajivalmennuksina. Lajivalmennus voidaan taata mikäli urheilijoiden määrä lajissa on vähintään 5. Kaikista harjoituksista vastaavat Urheiluopiston ja akatemian ammattivalmentajat, jotka osaavat huomioida jokaisen osallistujan yksilöllisen taitotason harjoituksissa. Urheiluvalmennuksen lisäksi Rovaniemen seurakunta vastaa rippikouluohjelman järjestämisestä ja päivittäin ohjelmassa on myös liikunnallista vapaa-ajan ohjelmaa sisällä ja ulkona. Urheiluhenki huokuu kaikessa leirin tekemisessä. Harjoittelu ja rippikoulusisältö luontevasti yhdistyy useimpina päivinä esimerkiksi päivävaelluksella ja leirin isosiksi valitaan urheilijoita. Pyrimme myös saamaan eri lajien huippu-urheilijoita vierailuille leirillä.

Leirin hinta on 465 €, mikä sisältää: urheiluvalmennuksen ja siihen kuuluvat materiaalit, rippikouluopetuksen oheisohjelmineen, täysihoidon (majoituksen ja 5 ateriaa päivässä), tilojen ja välineiden käytön sekä konfirmaation ja sen jälkeisen juhla-aterian.

Leiri toteutetaan, kun osallistujia on vähintään 10. Kaikki halukkaat otetaan leirille mukaan. Rovaniemen seurakuntaan kuuluvien ei tarvitse tämän hakulomakkeen lisäksi täyttää muita ilmoittautumisia. Tieto rippikoulun suorittamisesta menee automaattisesti kotiseurakuntaan. Ulkopaikkakuntalaisten on hakulomakkeen lisäksi ilmoitettava kotiseurakuntaan, että rippikoulu suoritetaan muualla.

Lisätietoa: https://lapinurheiluakatemia.fi/urheiluripari-2022/Linkki avautuu uudessa välilehdessä 

Terhi-Maria Aurala, yläkoulukoordinaattori, terhi-maria.aurala@santasport.fi Puh. 040-5653089 sekä nuorisopappi Ari Jarva 0400194845 


Lapin seurakuntien kehitysvammatyö järjestää lappilaisille erityisnuorille vuosittain rippileirin. Tähän ryhmään tulee nuoria eri puolilta Lappia ja leirijakson paikka vaihtelee vuosittain. Lisätietoja erityisrippikoulusta saat Terhi Ämmälältä puh. 040 580 7048 ja hänelle ilmoittaudutaan tähän rippikouluun.

 

Leirit ja konfirmaatiot:

1. Keskikaup. + Ounasv. leiri, Norvajärvi, 9.-16.6. konf. La 18.6. klo+J7:J31 13 kirkko        

2. Keskikaup. Leiri, Norvajärvi, 11.-18.7. konf. la 23.7. klo 13 kirkko            

4. Ounasvaara leiri, Norvajärvi, 16.-23.6. konf. su 3.7. klo 12.30 kirkko      

5. Ounasvaara Tunturileiri, Vuontispirtti , 28.6.-4.7. + lähipäivä. konf. su 10.7. klo 10 kirkko                          

6. Ounasvaara leiri, Norvajärvi, 4.-11.7. konf. la 16.7. klo 12 kirkko             

8. Alakemij. + Ounasv. leiri, Norvajärvi, 18.-25.7. konf. la 31.7. klo 10 Muurola kappeli / 12.30 kirkko               

9. Saarenk.-Yläkem.leiri, Norvajärvi, 13.-15.5. + 6.-9.6. konf. A-ryhmä: Su 12.6. klo 12.30 kirkko + B-ryhmä: la 11.6.                        

10. Saarenkylä leiri, Norvajärvi, 27.6.-4.7. konf. la 9.7. klo 10 kirkko           

11. Saarenkylä leiri, Norvajärvi, 27.6.-4.7. konf. la 9.7. klo 12 kirkko           

12. Saarenkylä leiri, Norvajärvi, 11.-18.7. konf. la 23.7. klo 10 kirkko          

13. Saarenkylä Tunturileiri, Kairosmaja, Pyhä, 22.-28.7. + lähipäivä. konf. la 30.7. klo 10 kirkko                          

14. Saarenkylä leiri, Norvajärvi, 25.7.-1.8. konf. la 6.8. klo 10 kirkko           

15. Ounasjoki leiri, Oivanki, 7.-13.6. + lähipäivä. konf. La 18.6. klo 10 kirkko                       

16. Korkalovaara leiri, Norvajärvi, 13.-15.5. + 6.-9.6. konf. su 12.6. klo 10 kirkko                

17. Korkalovaara leiri, Norvajärvi, 16.-23.6. konf. su 3.7. klo 10 kirkko       

18. Korkalovaara Tunturileiri, Tievatupa, 17.-23.6. + lähipäivä. konf. La 2.7. klo 12 kork.kappeli                          

20. Korkalovaara leiri, Oivanki, 19.-25.7. + lähipäiväkonf. konf. la 30.7. klo 13 Korkal. Kappeli                          

21. Korkalovaara päivärippileiri, Kappeli, 28.7.-29.7. + 1.-5.8. konf. la 6.8. klo 13 Korkal. Kappeli                          

24. Hiihtolomaripari, Norvajärvi 5.-12.3. konf. la 11.6. klo 10 kirkko           

25. Tunturileiri, Keimiö , 16.-22.6. + lähipäivä. konf. 2.7. klo 10 kirkko       

26. Musiikkileiri, Norvajärvi, 25.7.-1.8. konf. su 7.8. klo 10 kirkko                

27. Urheilurippikoulu, Santasport, 3.-10.7. konf. su 10.7. klo 13 kirkko      

28. Päivärippileiri, Kirkonmäki, 9.-10.6. + 13.-17.6. konf. su 19.6. klol 12.30                        

29. Pienryhmärippikoulu, Norvajärvi, 6.-8.5. konf. la 14.5. klo 12 kirkko    

30. Erityisrippikoulu Kemin Saarenotassa, 14–5.5 ja 19-23.7.2022.

 

Ilmoittautumislinkit:

Seurakunnan omat riparit, maksuttomat jäsenille:

https://bit.ly/3rkuvkNLinkki avautuu uudessa välilehdessä  

 

Käyn rippikoulun 2022 muualla, järjestöriparit:

https://bit.ly/3tUBr9XLinkki avautuu uudessa välilehdessä      

 

Santasportin urheiluripari:

https://bit.ly/2QIpDcLLinkki avautuu uudessa välilehdessä