Tv-jumalanpalvelus menee merelle ja metsään – Reissukirkko kutsuu katsojan matkalle pyhyyteen

2.7.2018 08.00

Reissukirkko vie tv-katsojat luonnon keskelle metsään.

Reissukirkon tavoitteena on toteuttaa jumalanpalvelus paikoissa, joihin perinteisissä tv-jumalanpalveluksissa ei päästä.

”Idean taustalla on pohdinta siitä, miten voitaisiin mennä keskelle luontoa, viedä jumalanpalvelus paikkoihin, joissa moni on kokenut Jumalan kosketusta tai uskonnollisia tunteita. Seurakuntien kello kymmenen messut ovat tavallaan tv-jumalanpalvelusten selkäranka, mutta sen rinnalle on haluttu luoda myös erilaisia formaatteja. Jumalanpalveluksen viettäminen ulkona antaa uudenlaisia visuaalisia mahdollisuuksia, mutta myös oivalluksen tilaisuuksia katsojille”, kertoo Kirkon viestinnän ohjelmapäällikkö, pastori Kimmo Saares, joka on Reissukirkon vastaava tuottaja.

Reissukirkon toivotaan tavoittavan heitä, joille tv-jumalanpalvelukset eivät ole ennestään tuttuja

”Kristityn elämä on yhdenlaista pyhiinvaellusta, ja Reissukirkossa kokeilemme, onnistuisimmeko siirtämään tätä yhteisen matkan ajatusta myös tv-jumalanpalvelukseen. Tälle matkalle kutsutaan tv-jumalanpalvelusten katsojia ja niitäkin, jotka eivät ole aikaisemmin tv-jumalanpalvelusta kokeneet itselleen omaksi. Reissukirkko on yllättäväkin matka luontoon ja pyhyyteen, Jumalan kohtaamiseen hyvässä seurassa”, toteaa Kimmo Saares.

Kohtaamisten lisäksi myös musiikilla on tärkeä rooli Reissukirkossa. Mikko Helenius, Veera Railio, Panu Savolainen ja Teija Tuukkanen vastaavat musiikista. Ida Vartiala on ollut alusta lähtien mukana suunnittelemassa Reissukirkkoa. Aulis Moisio vastaa ohjelman suunnittelusta ja toteutuksesta. Käsikirjoituksen ovat laatineet toimittajat Anna Patronen ja Ville Talola.

Seuraava Reissukirkko-jakso lähetetään Ylen Mennään metsään -teemaviikolla, sunnuntaina 7.10. kello 10. Reissukirkko on katsottavissa jälkikäteen kuukauden ajan Yle Areenassa.

Lisätietoja:

Reissukirkon vastaava tuottaja Kimmo Saares, kimmo.saares@evl.fi, p. 050 551 9611