Palvelukseen halutaan: Päättäjiä seurakuntaan

16.7.2018 08.00

Minun kirkkoni -logo

Polku päättäjäksi

Pohdi, millaisia arvoja ja asioita haluaisit päättäjänä edistää. Jos et kuulu kirkkoon, liity viimeistään 17.9. Ei haittaa, vaikka sinulla ei olisi mitään tietoa nykyisistä valtuustoryhmistä, mutta niihin kannattaa tutustua siksi, että saatat löytää sieltä jo valmiin ryhmän, mihin tulla mukaan.

Jos sopiva ryhmä löytyy, ota yhteyttä sen vetäjään, kysy häneltä lisää ja ilmoittaudu mukaan.

Jos sopivaa ryhmää ei löydy, voit perustaa oman valitsijayhdistyksen. Pyydä mukaan 10 äänioikeutettua seurakunnan jäsentä ja täyttäkää yhdessä valitsijayhdistyksen perustamispaperit 17.9. klo 16 mennessä.

Kun olet perustanut uuden valitsijayhdistyksen, lisää siitä tiedot seurakuntavaalit.fi/valitsijayhdistykset –sivulle. Näin ne, jotka miettivät ehdokkuutta, löytävät parhaiten jo olemassa olevat yhdistykset.

Vaalikampanjasta

Puhu vaaleista ystävillesi ja tuttavillesi. Some on hyvä paikka kertoa, että olet ehdokkaana ja nostaa esiin asioita, joihin juuri sinä haluat vaikuttaa. Voit laittaa viestiä myös seurakunnan viestintään. Seurakunta pitää vaaleja esillä monella tavalla, mutta voit myös itse olla aktiivinen.

Täytä vaalikone, tee itsestäsi napakka esittelyvideo ja kerro ehdokkuudestasi siellä, missä olet. Pyydä ihmisiä äänestämään vaaleissa.

Äänestysnumerot selviävät 1.10. Tällöin kannattaa tehdä itsestäsi numerollinen vaalimainos.

Ennakkoäänestys

Ennakkoäänestys on tiistaista lauantaihin, 6.-10.11. Ennakkoäänestyspaikkoja tuodaan lähelle ihmisiä, voit yhdistää äänestämisen esimerkiksi kauppareissuun. Varsinainen Vaalipäivä on su 18.11. Muistathan itsekin käydä äänestämässä! Tulos selviää heti vaalipäivän iltana, joten mieti myös sitä, haluaisitteko järjestää vaalivalvojaiset?

Jos tulet valituksi, onneksi olkoon! Kautesi alkaa 1.1.2019. Vaikket tullut valituksi, saatat silti päästä seurakunnan seurakunnan luottamustehtäviin.

Jos et itse tällä kertaa ole valmis lähtemään ehdolle, mieti kuka muu olisi ja kannusta häntä mukaan.

Kaikki paikallinen tieto vaaleista kootaan sivulle www.rovaniemenseurakunta.fi/seurakuntavaalit

Harriet Urponen