Kansalaissodan muistojuhla

25.9.2018 09.42

DSC_0168.jpg

Tänä vuonna tulee kuluneeksi sata vuotta Kansalaisodasta, yhdestä itsenäisen Suomen historian traagisimmista tapahtumista, jonka muistot ovat kulkeneet vaiettuina ja osin unohdettuina usean sukupolven läpi aina meidän aikaamme asti.

Lauantaina 22.9. järjestettiin Kansalaissodan muistojuhla Rovaniemen seurakunnan 3. hautausmaalla.

Rovaniemen seurakunnan puolesta havuseppeleen muistomerkille laskivat kirkkovaltuuston varapuheenjohtaja Heikki Salo, hallintojohtaja Antti Jääskeläinen ja kirkkoherra Kari Yliräisänen.

Kirkkoherra piti tilaisuudessa muistopuheen.

Nimihankkeen ja muistojuhlan toteuttivat Rovaniemen Sos.dem. Kunnallisjärjestö ry, Rovaniemen Sos.dem. Työväenyhdistys ry, Rovaniemen Vasemmistoliiton Kunnallisjärjestö ry ja SAK:n Rovaniemen Paikallisjärjestö ry.