Me käymme joulun viettohon: Lastenkirkon joulu on runsaampi kuin koskaan

3.12.2018 14.19

Lastenkirkon joulukalenteri

Viime viikkoina joulu on levittäytynyt kyliin, kaupunkeihin ja puhelinten näytöille. Myös Lastenkirkko.fi on nyt jouluasussaan. Tänä vuonna lapsille, perheille ja kerhotoimintaan on tuotettu joulukalenterin lisäksi myös joululaulukararoke, joulutarinoita ja muhkea paketti tulostettavia joulupuuhia perheen pienimmille.

“Lastenkirkkoa tutkimalla jouluun voi valmistautua ilman rahaa ja kiirettä. Joulun ihme on jo siellä. Lahjat, laulut, puuhat ja tarinat ovat rakentuneet seimen sanoman ympärille. Parhaat lahjat eivät maksa mitään”, muistuttaa Lastenkirkon päätoimittaja Anita Ahtiainen.

Lastenkirkon joulukalenterin luukuista avautuvat lahjakortit kutsuvat välittämään ympärilleen ystävyyttä, rakkautta ja iloa. Lastenkirkon sivulla lahjakorteissa on ääntä ja liikettä. Päkä-lammas avaa paketteja ja tähdetkin kuuluvat. Lahjakortit toimivat myös hauskoina sähköisinä joulukortteina niin lapsille kuin aikuisille. Löydät joulukalenterin Lastenkirkosta 1.12. alkaen.

Joululaulukaraokessa on 14 tekstitettyä lasten joululaulua, joiden mukana on hauskaa laulaa kotona tai vaikkapa kerhon joulujuhlassa. Lauluja voi jakaa Lastenkirkon Youtube -kanavalta myös somessa ja omilla verkkosivuilla.

Joulutarinoissa taiteilija Äni Jaatinen piirtää Kylli-tätityyliin Taikapetterin kertoessa jouluevankeliumin. Mukana ovat myös 4-vuotias Vappu Rask ja Taikapetterin uskollinen ystävä Jakke Jääkarhu. Lisäksi Joulutarinoissa on Nana Haverin käsikirjoittama ja ohjaama Lasten joulurauhanjulistus,  jouluisia pyhäkouluhetkiä sekä video Parkanon seurakunnan joulumusikaalista.

Jouluaskarteluja varten Lastenkirkossa on reilu paketti tulostettavia puuhia. Lastenkirkon kivat kuvat toimivat myös paikallislehdissä ja omilla verkkosivuilla. Joulukalenterin kuvamateriaalia saat käyttöösi täältä.

Lastenkirkko -mediaperhettä julkaisee Nuori kirkko ry  ja sen kohderyhmänä ovat erityisesti 3-8-vuotiaat lapset. Nuori kirkko ry toimii evankelis-luterilaisen kirkon piirissä, tekee lasten ja nuorten äänestä kuuluvamman sekä kirkossa että yhteiskunnassa. Koulutamme, vaikutamme, järjestämme tapahtumia, teemme digitaalista lapsi- ja nuorisotyötä, julkaisemme lehtiä ja oppaita.

Lisätietoja: Lastenkirkon päätoimittaja Anita Ahtiainen, 050 596 6039