Rippikoulun suosio kasvussa Rovaniemellä

5.2.2019 12.47

Ripari-Norvajärvi-rantaan-weppi_THUMB.jpg Yhä useampi löytää tiensä rippikouluun. Kuva: Jouni Hagström

Rippikoulu on kasvattanut edelleen suosiotaan Rovaniemellä. Viime vuonna rippikoulun kävi jo 94 prosenttia ikäluokasta, kun vuotta aiemmin rippikoulun käyneitä oli 91 prosenttia ikäluokasta.

Rovaniemen seurakunnan rippikouluissa oli viime vuonna yhteensä 581 osallistujaa, joista pääosa kävi rippikoulunsa seurakunnan järjestämillä leireillä.

Isoskoulutukseen lähti viime vuonna 79 nuorta eli noin 15 prosenttia rippikoulun käyneistä. Isosten määrä on pysytellyt samalla tasolla. Vuosi sitten keväällä koulutuksesta valmistui 50 isosta ja 14 avustajaa. Kerhonohjaajiksi rippikoulun käyneistä lähti neljä nuorta.

Viime vuonna Rovaniemen seurakunta toteutti 25 rippikoulua. Leiririppikouluja Norvajärvellä oli yhteensä 18, joiden lisäksi oli kaksi vaellusrippikoulua, kaksi päivärippikoulua sekä yksi pienryhmärippikoulu. Vaikeavammaisten päivärippikoulussa oli kaksi osallistujaa ja kehitysvammaistyön erityisrippikoululeirillä kuusi osallistujaa.

Tänä vuonna Rovaniemen seurakunta toteuttaa kaikkiaan 26 rippikoulua, joista 21 leiriä, kaksi päivärippikoulua, kolme pienryhmää tai erityisrippikoulua

Ensi vuonna rippikoulun käyvät, nykyiset 7-luokkalaiset, saavat koulusta rippikouluinfon huhtikuun aikana. Ilmoittautuminen alkaa 2. toukokuuta ja päättyy 23. kesäkuuta. Ilmoittautumisen jälkeen heinä-elokuun vaihteessa tulee tieto rippikouluryhmästä. Ryhmänvaihtotoiveita otetaan vastaan 7.-20. elokuuta ja jälki-ilmoittautuminen alkaa 8. heinäkuuta. Rippikoulu alkaa ilmoittautumisvuoden loka-marraskuussa. Leirijakso ja konfirmaatio ovat vuonna 2020.

Lisätiedot:
Merita Orell-Kiviniemi