Suven keskiviikkoiltoihin ehtii vielä mukaan

15.7.2019 09.00

Kirkkolampi-weppiin-2_L.jpg Musiikkivartin ja Arki-illan ehtoollisen jälkeen ilta jatkuu Kirkkolammen rannassa. Kuva: Jouni Hagström

Kirkonmäki on kesäisten keskiviikkoiltojen tuttu kohtaamispaikka musiikkihetkelle, ehtoolliselle ja yhteiselle illalle Kirkkolammen rannalla.

Suviset keskiviikkoillat jatkuvat 14. elokuuta asti, joten vielä ehtii hyvin mukaan.

Musiikkivartti soi kirkossa klo 17.30 alkaen. Kanttorit musisoivat vuorollaan joko yksin tai kutsumansa muusikon kanssa noin varttitunnin mittaisen ohjelman. Sen jälkeen klo 18 on mahdollisuus osallistua Arki-illan ehtoolliselle, jonka pituus on noin puoli tuntia, papin ja kanttorin toimittamana.

Ilta jatkuu Kirkkolammen rannassa noin klo 18.45. Laulujen, musisoinnin ja pienten puheiden iltaa juontaa yleensä pappi, ja yhdessä lauletaan kanttorin säestyksellä.

Seurakuntapastori Aki Hätinen vastaa jo kolmatta kesää Kirkkolammen iltojen suunnittelusta ja toteuttamisesta.

- Ensimmäinen vuosi oli miettimistä ja tutkimista. Viime kesää valmistellessani tunsin paremmin alueen kuoroja ja musiikkiryhmiä, joita kutsuin mukaan ”vieraileviksi tähdiksi”. Kiitän vielä kaikkia jo mukana olleita ja tänä kesänä osallistuvia ryhmiä, joita on jälleen tulossa runsaasti.

- Alkurukouksen jälkeen lauletaan usein Viisikielinen-laulukirjasta ja Suvituuli-lauluvihkosesta. Illoissa lauletaan myös seurakuntalaisten toivelauluja. Iltahartauden pitää kesätyöntekijämme. Illan ohjelmassa on myös mehu- ja keksitarjoilua vapaaehtoisten järjestämänä.

Aki Hätinen toivottaa kaikki lämpimästi tervetulleiksi keskiviikkoiltoina kirkonmäelle.

- Parhaiten illasta saa selkoa tulemalla paikan päälle mukaan. Saattaa olla, että sieltä poistuu vielä hymyssä suin kohti kotikontuja.