Toiminta Rovaniemen seurakunnassa 3.-31.5.2021

3.5.2021 12.19

Lapin aluehallintovirasto kieltää tartuntatautilain 58 §:n 1 momentin nojalla Lapin sairaanhoitopiirin kuntien alueella kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 50 (viisikymmentä) henkilöä. Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu korkeintaan 50 (viisikymmentä) henkilöä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen hygienia- ja turvaväliohjeita (annettu 21.9.2020, päivitetty 22.2.2021).

Lapin sairaanhoitopiirin alueella voidaan 3.5.2021 alkaen järjestää sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa yli 50 henkilön yleisötilaisuuksia tai yleisiä kokouksia. Tilaisuuksissa on huolehdittava osallistujien turvallisuudesta.

Yli 50 henkilön tilaisuuksissa on oltava useita katsomolohkoja tai yleisölle tarkoitettuja rajattavissa olevia alueita, joiden välillä on selkeä suojavyöhyke.

Yleisö tulee sijoittaa omille istumapaikoille tai alueille omiin erillisiin katsomolohkoihin tai yleisölle tarkoitettuihin alueisiin, joissa jokaisessa voi olla korkeintaan 50 henkilöä. Kussakin näistä katsomolohkoista tai alueista on oltava omat kulkureitit, tapahtumahenkilökunta ja palvelut (kuten mahdolliset tarjoilupalvelut ja saniteettitilat).

Hautaan siunaaminen

Tarkempi ohjeistus hautajaisiin poikkeusaikana tästä linkistä.

Tilavaraukset ja muistotilaisuudet

Tilavarauksissa ja muistotilaisuuksissa sekä niitä koskevissa järjestelyissä palvelee hauta- ja puistotoimisto, jonka yhteystiedot avautuvat klikkaamalla tästä.

Rovaniemen seurakunnan valmiusryhmä muistuttaa, että kaikissa asiakastiloissa tulee noudattaa tartuntatautilain mukaisesti turvavälejä, huolehtia käsihygieniasta, pintojen tehokkaasta puhdistamisesta ja suositetaan kasvomaskien käyttöä.

Tilakohtaiset rajoitukset 3.5.2021 lähtien:

Kirkko- / kappelisali

Seurakuntasali

50+50 (parvi 12 +kanttori)

Kirkon krypta (kappeli)

Kirkon krypta (Eelin huone)

Aapakirkko

Auttin kappeli