Toimintaohjeet ja osallistujamäärät 1.6.2021 alkaen

1.6.2021 17.42

TIEDOTE 1.6.2021

​​​​​​Lapin aluehallintovirasto teki 24.5.2021 Lapin sairaanhoitopiirin alueelle 50 hengen kokoontumisrajoituspäätöksen ajalle 1.-30.6.2021. Aluehallintovirasto on 31.5.2021 peruuttanut päätöksen voimaantulon.

Aluehallintovirastot eivät lähtökohtaisesti tee 27.5.2021 päivitetyn hybridistrategian toimintasuunnitelman ja sosiaali- ja terveysministeriön 27.5.2021 alueelle antaman toimintasuunnitelman mukaisia toimenpidesuosituksia koskevan ohjauksen mukaan kokoontumisrajoituspäätöksiä epidemian perustasolla oleville alueille. Viimeisin aluehallintoviraston antama kokoontumisrajoitus alueelle päättyy 31.5.2021.

Perustasollakin noudatettava hygieniaohjeita

Vaikka aluehallintovirasto ei enää rajoita kokoontumisia, myös perustason alueita koskee edelleen tartuntalain 58 c pykälän mukaiset hygieniakäytännöt kuten mm. käsien puhdistamiseen, riittävien etäisyyksien ylläpito, maskien käyttö sekä tilojen ja pintojen puhdistaminen. Lisäksi kunnat ja alueelliset koronakoordinaatioryhmät voivat antaa suosituksia alueilleen.

Lapin aluehallintovirasto muistuttaa, että tautitilanne voi kääntyä huonompaan suunta viime viikkojen suotuisasta kehityksestä huolimatta. Siksi on tärkeää, että jokainen omalta osaltaan toimii vastuullisesti ja noudattaa tarkoin annettuja hygieniaohjeita.

Tilakohtaiset rajoitukset 1.6.2021 lähtien

Kirkko- / kappelisali

Seurakuntasali

140 (+ parvi 30)

Kirkon krypta (kappeli)

Kirkon krypta (Eelin huone)

ei käytössä

Seurakuntakoti

ei käytössä

Muuta yleistä

• Tilakohtaisten kokoontumisrajoitusten lisäksi tilaisuuden järjestäjä huolehtii turvavälien (vähintään 2 metriä) noudattamisesta.
  • Maskien käyttöä vahvasti suositellaan sisätiloissa ja aina kun turvavälejä ei voi taata.
  • Käsidesiä on tilaisuuksissa saatavilla tai käsienpesu mahdollistetaan kaikessa toiminnassa.
  • Yskitään ja aivastetaan hihaan tai nenäliinaan.

Jumalanpalvelukset kirkossa

• Kirkkosaliin voidaan ottaa enimmillään 140 henkeä sekä parvelle 30 henkeä turvavälein. Joka toinen penkkirivi pidetään pois käytöstä.
  • Ehtoollisen vietto tapahtuu sektoreittain siten, että ehtoollisella käyvät ensin virsitaulun puolella istuvat ja vasta sitten saarnastuolin puolella istuvat.

Jumalanpalvelukset ja toimitukset sekä tilaisuuden muualla kuin kirkossa

Toimitukset ja vierailut kodeissa

• Kirkkoherranvirasto suosittelee ensikontaktissa kasteperheille kirkon ja kappelien käyttöä kastetilaisuuksiin.
  • Papit suosittelevat kasteperheille, että mahdollisissa kotikasteissa kaikki käyttäisivät maskia papin vierailun ajan.
  • Ulkotilaisuuksien / -tapaamisten suosiminen, kun mahdollista ja tarkoituksenmukaista.

Neuvonta

• Seurakunnan neuvonta Koskikadun ja Valtakadun kulmassa on normaalisti auki klo 9-15. Vierailijoille on tarjolla maskeja ja käsidesiä.

Päivystävä pappi

• Päivystävä pappi päivystää kirkossa arkisin (ma-pe) kello 10-13.

Tiekirkko: Rovaniemen kirkko 7.6.2021 alkaen