Yhteisvastuu 2019 tukee lasten ja nuorten koulutusta

Yhteisvastuukeräys on Suomen vanhin kansalaiskeräys. Se on lähimmäisenrakkauden kansanliike, jonka avulla on autettu miljoonia ihmisiä maailmassa. Suomessa vuoden 2019 yhteisvastuuvaroin tuetaan vähävaraisten lasten ja nuorten opiskelua esimerkiksi avustamalla maksullisten opiskeluvälineiden hankinnassa. Maailman katastrofialueilla keräyksen tuotolla tuetaan laadukasta koulutusta lapsille ja nuorille.

Katso lisätietoa Yhteisvastuukeräyksestä www.yhteisvastuu.fi

Iloiset Yhteisvastuu -lipaskerääjät Rovaniemen Citymarketissa.
Yhteisvastuukeräys jalkautuu paikallisiin marketteihin ja kauppakeskuksiin 15.2. klo 10-20 ja 16.2. klo 10-18.

Klikkaa kuvaa ja lahjoita paikalliseen keräykseen

Joulupukki avasi Riemukierros -hiihdon
Joulupukki avaa Riemukierros -hiihdon 16.3. 2019!

Kirkon Ulkomaanapu vie avun perille ulkomaille

Riemukierros -tapahtuma la 16.3. klo 14-16.30 Kirkkolammella.

Klo 14 - 15.30 erilaisia toimintapisteitä lammen ympärillä.

Klo 15.30 näe eri hiihtotyylejä, -asuja ja -vauhtia ikähaitarilla 4-90 v!

Voit ilmoittautua myös Riemukierroshiihtäjäksi tai – tukijaksi puh. 040-5830966.

Tervetuloa lipaskerääjäksi!

Tempaisemme Rovaniemellä pe 15.2. ja la 16.2.

Keräyspaikkoja mm. Rinteenkulma, Revontuli, Sampokeskus, Prisma, Citymarket, K-Supermarket Kauppatori, K-Supermarket Eteläksekus ja K-Supermarket Ounasvaara.

Anna elämästästi kaksi tuntia hyvään tarkoitukseen! Varaa kahden tunnin keräysaika soittamalla p. 040-583 0966.

Auttamisesta tulee niin hyvä mieli!

Kuva: Katja Tahja

Johtava diakoni, esimiestyö, Yhteisvastuukeräys
Keskikaupunki

2019 Yhteisvastuu tukee lasten ja nuorten koulutusta.

Miksi?

• Köyhien lasten määrä Suomessa on kasvussa. Tuoreimpien, vuoden 2016 tulonjakotilastojen mukaan 10,2 prosenttia lapsista kuului pienituloiseen kotitalouteen. Tämä tarkoittaa 110 000 lasta. Samalla vähävaraisten lapsiperheiden asema on heikentynyt esimerkiksi sosiaalietuuksien leikkausten ja jäädytysten vuoksi. Monien nuorten kohdalla unelmien ammatti on vaarassa jäädä haaveeksi, jos perheellä ei ole varaa maksaa opinnoista aiheutuvia kustannuksia, kuten tietokonetta, oppikirjoja tai ammatillisissa opinnoissa tarvittavia välineitä.

• Maailman pahimmilla katastrofialueilla monet lapset ja nuoret ovat menettäneet lähes kaiken tutun ja turvallisen, kun he ovat joutuneet pakenemaan luonnonkatastrofeja ja konflikteja. Tulevaisuus näyttää toivottomalta ja oma merkitys maailmassa on usvan peitossa, kun koulunkäynti keskeytyy.

Miten?

• Suomessa vuoden 2019 yhteisvastuuvaroin tuetaan vähävaraisten lasten ja nuorten opiskelua esimerkiksi avustamalla maksullisten opiskeluvälineiden hankinnassa.

• Maailman katastrofialueilla keräyksen tuotolla tuetaan laadukasta koulutusta lapsille ja nuorille. Turvalliset koulurakennukset ja koulutetut opettajat auttavat lapsia toipumaan traumaattisista kokemuksista, sopeutumaan uuteen elämäntilanteeseen ja oppimaan tulevaisuuden kannalta elintärkeitä taitoja.

• Avun vievät perille Kirkon Ulkomaanapu (60 % keräystuotosta), Kirkon diakoniarahasto ja paikallisseurakuntien diakoniatyö (molemmat 20 % keräystuotosta).