Diakonia mukana auttamassa

Elämää ei voi kukaan ennakoida. Joskus talous voi mennä solmuun itsestä riippumattomista syistä. 

Diakonian palvelut koronavirustilanteen aikana:

  • Diakoniatyöntekijät tarjoavat keskustelu- ja kriisiapua sekä toimeentuloon liittyvää apua. Voit soittaa ja / tai lähettää yhteydenottopyyntöjä, niin otamme sinuun yhteyttä. Jos jätät vastaajaan viestin, ilmoita sinne nimesi ja puhelinnumerosi. 
  • Asioimme ensin puhelimella (soitto, tekstiviestit) tai sähköpostilla ja arvioimme tilannettasi.
  • Taloudellinen avustustyö jatkuu normaalisti. Taloudellisen tuen arviointi ja päätös voidaan poikkeuksellisesti koronavirustilanteen aikana tehdä puhelimessa ja netissä. Ruokapankin apu toimii myös normaalisti. Ruoka-apua voidaan toimittaa mahdollisuuksien mukaan poikkeuksellisesti myös kotiin, sovi asiasta ensin diakoniatyöntekijän kanssa. 

Päivystävältä diakoniatyöntekijältä saat puhelinneuvontaa ja ohjausta ma-pe klo 9.00-10.00 numerosta: 040 685 4920. Kaikkien diakoniatyöntekijöiden yhteystiedot löydät tästä linkistä.


Toimi näin hakiessasi taloudellista apua diakoniasta:

  • Ota yhteys oman alueesi diakoniatyöntekijään puhelimitse, tekstiviestillä tai sähköpostitse. Voit myös soittaa diakoniatoimiston toimistosihteerille.
  • Diakoniatyöntekijät eivät pääsen Kelan ja sosiaalitoimen tietokantaan. Ota mukaan samat liitteet, jotka olet lähettänyt Kelaan ja sosiaalitoimeen. Diakoniatyöntekijän kanssa täytät avustushakemuksen, jossa kartoitetaan tulo- ja menotiedot sekä muut asiaan liittyvät kohdat.
  • Avustustarpeen ja kokonaiskuvan selvitessä diakoniatyöntekijä voi päättää avustuksesta heti tai avustustarpeesta riippuen tehdään erillinen avustushakemus eteenpäin päätettäväksi.
  • Diakonia-avustuksena voi saada tarpeesta riippuen ruoka-apua ruokapankin kautta, avustus- ja ostokortteja hankintoihin, esim. ruokaan ja vaatteisiin tai apua laskun maksamiseen. Joulun aikaan apu voi olla jouluruokakasseja tai avustuskortteja.
  • Diakoniatyössä pyritään ihmislähtöisesti auttamaan, ohjaamaan ja tukemaan vaikeassa elämäntilanteessa olevia aineellisesti, henkisesti ja hengellisesti. Voit luottamuksella keskustella kaikista mieltäsi painavista asioista.

Diakonia on kristilliseen rakkauteen perustuvaa auttamista ja palvelua. Sen tehtävänä on auttaa ihmistä kokonaisvaltaisesti siten, että ihminen tulisi autetuksi juuri niissä ongelmissa, joiden kanssa hän kamppailee. Diakoniatyö kuuluu kirkon perustehtäviin. Se perustuu Jeesuksen antamaan käskyyn rakastaa toista ihmistä.

Ihmistä halataan takaapäin.
Jokaisen elämässä tulee aikoja, jolloin voi kaivata tai tarvita tukea, rohkaisua ja lohdutusta.