Diakonia mukana auttamassa

Diakonia on kristilliseen rakkauteen perustuvaa auttamista ja palvelua.

Sen tehtävänä on auttaa ihmistä kokonaisvaltaisesti siten, että ihminen tulisi autetuksi juuri niissä ongelmissa, joiden kanssa hän kamppailee. Diakoniatyö kuuluu kirkon perustehtäviin. Se perustuu Jeesuksen antamaan käskyyn rakastaa toista ihmistä.

Diakonia on kristityn ihmisen elämänasenne. Avun tarpeessa oleva lähimmäinen huomioidaan ja autetaan vastuullisesti niin lähellä kuin kaukana. "Kantakaa toistenne taakkoja, niin te toteutatte Kristuksen lain" (Gal. 6:2).

Missä voimme auttaa sinua?

Toimeentulo-ongelmat

Kun sinulla on vaikeuksia tulla toimeen, ota yhteyttä oman seurakuntasi diakoniatyöntekijään. Hän auttaa sinua ja kertoo, millaista apua voit saada. Diakoniatyöntekijän kanssa voit sopia tapaamisesta puhelimitse. Alueesi diakoniatyöntekijän puhelinnumeron saat yhteystiedot -osiosta.

Ruokapankin ruoka-apua saavat pääsääntöisesti pienituloiset, kriisiavun tarpeessa olevat henkilöt ja perheet. Ruokapankin elintarvikeavun piiriin tullaan seurakunnan diakoniatyöntekijän kautta.

Raha-asiat sekaisin

Jos raha-asiasi ovat sekaisin, olet velkojen kanssa vaikeuksissa ja kaipaat niiden järjestämisessä neuvoja, voit ottaa yhteyttä Rovaniemen kaupungin velkaneuvontaan.

Ruoka-apu

Jos tarvitset ruoka-apua, ota yhteys oman alueesi diakoniatyöntekijään, jonka kanssa voit keskustella ruoka-avun tarpeestasi. Ruokapankin ruokaa voi saada kolmesti vuodessa ja ruoka on tarkoitettu vähävaraisille henkilöille

Eri puolilla kaupunkia tarjotaan kotiruokaa edulliseen hintaan. Esimerkiksi Muurolan kappelilla jaetaan keittolounasta kotipakettiin 5.1.2021 alkaen parittomien viikkojen tiistaina klo 11.30-12.30. Jaamme myös ylijäämäruokaa mahdollisuuksien mukaan.  - tervetuloa lämpimälle aterialle!
Lisätietoa saat oman alueesi diakoniatyöntekijältä.

Vaateapu

Jos tarvitset vaatteita lapsellesi, ota yhteyttä diakoniatyön toimipisteisiin.

Ole rohkeasti yhteydessä oman alueesi diakoniatyöntekijään.

Henkilökohtaista auttamistyötä 

  • Ryhmätoimintaa 
  • Leiri- ja retkitoimintaa  
  • Vanhusten piirit  
  • Alkoholistien ryhmät  
  • Vapaaehtoistoiminta (lähimmäispalvelu, diakoniapiirit, 
  • diakonian kylä- ja korttelitoimikunnat)  
  • Diakoniakeräykset (Yhteisvastuukeräys)  
  • Diakoniakasvatus  

Palvelut ovat luottamuksellisia, maksuttomia ja tarkoitettu kaikenikäsille 

Henkilö näppäilee puhelintaan.

Ole yhteydessä diakoniatyöntekijään

Soita ja sovi tapaaminen. Siitä se alkaa. Me kuuntelemme, kannustamme, rohkaisemme ja tulemme sinua vastaan. 

Voit ottaa yhteyttä diakoniatyöntekijään, kun haluat puhua asioista jonkun kanssa luottamuksellisesti, tarvitset tukea vaikeuksissasi tai haluat osallistua vapaaehtoistoimintaan. Mikään asia ei ole liian pieni, kun se on sinulle tärkeä. Voit olla yhteydessä henkilökohtaisesti, puhelimitse tai sähköpostin välityksellä.

Tästä linkistä löydät oman alueesi diakoniatyöntekijän.

Apua alkoholismiin ja päihteisiin

Katulähetystyö 

On diakonian perusteista lähtevää, vapaaehtoisuuteen perustuvaa päihde- ja kriminaalityötä. Keskeistä työssä on evankeliumin jakaminen sekä sanoin että teoin ja sitä kautta ihmisarvon ja inhimillisyyden säilyttäminen, joskus hyvinkin vaikeista, ulkoisista olosuhteista huolimatta. 

Katulähetys on osa seurakunnan diakoniatyötä.  Toiminnasta vastaa päihde- ja kriminaalityön erityisdiakonianvirassa oleva diakoniatyöntekijä. 

Lue lisää katulähetystyön toiminnasta täältä.

Seurakunnan tapahtumissa on usein diakonian järjestämä ilmainen soppatykkiruokailu.
Seurakunnan tapahtumissa on usein diakonian järjestämä ilmainen soppatykkiruokailu.