Rovaniemen seurakunnan hautaustoimi

Koronaepidemian ajan hautaustoimi palvelee arkisin klo 9-15 vain sähköpostitse ja puhelimitse. Puh. 016-3355213 ja roisrk.hautaus-puisto@evl.fi

Miten toimia hautajaisten suhteen poikkeusaikana? 

Lue hautausohjeet poikkeustilanteen aikana tästä linkistä.

Neuvoja hautajaisten järjestämiseen Rovaniemen seurakunnassa sekä käytännön ohjeita mm. muistomerkkeihin ja hautojen hoitoon liittyvissä asioissa. 

Kristillistä hautausta sävyttää vahvasti toivo, joka perustuu Jeesuksen Kristuksen ylösnousemukseen. Hauta on lepokammio ennen ylösnousemusta. Hautaus on jumalanpalvelus ja juhla, jossa tähytään "ikuiseen isänmaahan", sinne, "mitä silmä ei ole nähnyt", sinne missä saadaan nähdä elämän salaisuus, Jumala

Suomen ev. lut. kirkon yhteistä aineistoa hautajaisiin liittyen löydät tästä linkistä. 

Lue oman seurakunnan laatima Avuksi surukotiin -esite, joka kertoo hautajaisten käytännön järjestelyistä.

KULJETUS TAVIVAARAN KAPPELILLE

31.10. klo 15 vietettävään pyhäinpäivän hartauteen. Lähtö klo 14 Rovaniemen linja-autoaseman kaukoliikenteen puolen tilauslaiturilta reittinä Linja-autoasema - Aallonkatu - Jätkänkynttilä -Ranuantie-Kemijoen itäpuolentie-Tavivaarantie (Airport Express Rovaniemi Oy). Paluu hartauden jälkeen samaa reittiä. Menopaluukuljetuksesta veloitetaan 10,00 €/hlö (alle 12 v. ei maksua). Maksuvälineenä toimivat myös yleisimmät pankki- ja luottokortit. Kuljetuksen ja hartauden aikana suositellaan käytettävän maskia.

KUULUTUS

Kirkkolain 17 luvun 5 § mukaan, haudat on pidettävä hautausmaan arvoa vastaavasti hoidettuina ja haudan hoidosta vastaa hautaoikeuden haltija. Rovaniemen seurakunnan hauta- ja kiinteistötoimen johtokunta on päättänyt antaa kunnostuskehotuksen 27.2.2019 seuraaville IV hautausmaan E- ja F-lohkon haudoille, joilla haudan hoitovelvollisuus on olennaisesti laiminlyöty. Hautaoikeuden haltija velvoitetaan kunnostamaan hauta vuoden määräajassa (31.5.2020 mennessä) hautaoikeuden menetyksen uhalla. Kunnostuskehotus on aiheeton, mikäli hautaoikeuden haltija kunnostaa tai on kunnostanut haudan ja ilmoittaa siitä seurakunnan hauta- ja puistotoimistoon.

Tästä löydät luettelon kyseisistä hautapaikoista

Muistaminen kirkossa

Seurakunnan perinteeseen kuuluu, että sen jäsenten kuolemasta ilmoitetaan koolla olevalle seurakunnalle jumalanpalveluksessa ja heitä sekä heidän omaisiaan muistetaan yhteisessä esirukouksessa. Tämä tehdään yleensä vasta sitten, kun kuolintodistus on tullut kirkkoherranvirastoon, useimmiten hautausta seuraavana sunnuntaina. Tähän ”kiitoksen tekemiseen” luonnollisesti osallistuvat lähiomaiset. 

Vuoden aikana poisnukkuneita muistetaan pyhäinpäivänä, jolloin järjestetään muistohetkiä seurakunnan kappeleissa.